Istoria isi schimba continutul functie de?!

luni, 23 mai 2011





Suntem obligati de mici sa invatam istorie. Dar nu o istorie bazata pe adevar, ci o istorie contrafacuta functie de interesele "mai marilor" aflati la putere.
Invatam mecanic date si evenimente, pe care le redam tot mecanic in fata "profesionistilor" pentru a obtine un calificativ.
Nici cei care predau nu sunt interesati prea mult de adevar, adica iubitori de istorie, pasionati si interesati de adevar.
Acesta este manualul, aceasta este programa - imbibati creierul cu evenimente eludate, distorsionate...

Se pare ca omul a gasit mecanismul perfect pentru a manipula "turmele".
Divizarea societatii in "clase", apoi identificarea inamicului - una dintre clase.
Fiecare doctrina a pornit de la un deziderat aparent corect, just, nobil si a ajuns, pusa in practica, o monstruozitate fara de margini.

Karl Marx spunea:
"Istoria tuturor societatilor de pana azi este istoria luptelor de clasa."
Avea dreptate. Si azi functionam in virtutea aceleiasi "istorii". Din trecut nu am invatat nimic, viitorul nu ne intereseaza.
Ezoteristii ne-nvata in fiecare zi "clipa conteaza", "eu" contez!
Iosif Stalin spunea:
"Educatia este o arma ale carei efecte depind de cine o tine in maini si spre cine este tintita."
Avea dreptate. Observam in timp real ce se intampla cu educatia in Romania si spre cine/ce este "tintita". Traim istorie si habar nu avem.

Intotdeauna ni se prezinta franturi de adevar.
Iar noi, invatati sa fim comozi, le ingurgitam si mergem mai departe. Le trecem in subsidiar, daca dorim, doar pentru a le scoate la suprafata cand suntem nevoiti sa dovedim ca avem "cultura generala".

Toate schimbarile au pornit de la o revolta indreptata impotriva unei opresiuni, si au ajuns sa se sfarseasca tot opresand.

24 opinii:

Anonim spunea...

Andreiule, o sa ating putin şi cealalta aforisma a lui Marx "Religia este opiumul poporului" care a fost şi este interpretata ın fel şi chip de popor.
Astazi opiumul este perceput ca un producator de extaz.Insa Marx utiliza termenul ın sensul de anestezic al durerii...( era folosit medical la anestezii)
Religia anesteziaza durerea saraciei.
Cata dreptate a avut omuletul asta!

andreiraduM spunea...

:)
artistic, te salut man!
Dap. Si mai are si alte "ziceri" pline de substanta si adevar.
Partea trista este ca ei au incercat sa suprime anestezicul dogmei religioase si sa-l inlocuiasca cu o alta dogma materialisto-stiintifica si sa creeze "omul nou".
Si au ajuns sa produca aceleasi efecte tragice.
Capetele luminate care inventeaza permanent unelte pentru a tine "turma" in staul.
:(

Anonim spunea...

Cred ıntr-o forta, nu sunt Ateist sunt Deist.
Nu pot ınghiti sub nici o forma tampeniile numite Coran, Biblie şi restul scrise de Om pentru exploatarea OMULUİ!

andreiraduM spunea...

Nici eu, insa toate dogmele (ideologiile) sunt, in definitiv, inventii folosite in scopul "exploatarea omului de catre om"!

Anonim spunea...

Ştiu ca o sa-mi iau ınjuraturi de pe la "creştini" putin mai tarziu ınsa ınainte de a ma ınjura poate doresc sa ma lamureasca şi pe mine care e diferenta dintre Biblie şi legile de astazi ka pe mine nu prea ma duce mintea şi le vad la fel:)))

andreiraduM spunea...

:))
ei si tu acum!
:))
Diferenta este ca unele sunt "unse" de divinitate, altele de omul catarat la putere, care nu are "untdelemnul" divinitatii, dar care se erijeaza in "divinitate", impartind societatea in cate "clase" vrea, aidoma religiilor (credinciosi si necredinciosi) si osandind acea clasa care "lupta impotriva trendului": ori esti cu noi/ori esti impotriva noastra.
Si azi, in mileniul III, spiritualistii moderni, ezoteristii si maestrii actioneaza la fel. Daca-i contesti sau nu te lasi asimilat, deja te-au degradat si te eticheteaza cu: "esti spirit involuat"! Si daca esti spirit involuat nu ai acces la o dimensiune noua bla bla bla.
Au format iar gashcute si le-a dat si motivul "luptei" si arma!
:))
Voi va bateti, noi furam, ne insusim, belferim, in timp ce voi va bateti precum "chiorii"!
:)

SOmeONE spunea...

:)
Problema este ca si noua tare ne mai place sa ne incadram intr-o clasa, dupa cum ne vine bine. "Ei" nu fac altceva decat sa ne satisfaca punandu-ne la dispozitie o vasta paleta de alegeri. O data definita "tabara", individuarea "adversarilor" este o formalitate. Restul este doar chestiune de orgolii si aici nu mai trebuie sa se oboseasca nimeni sa incite, merge totul in "automat". Oricine ar fi fost, sau sunt acesti "ei", trebuie sa recunoastem ca inteligenta lor este stralucita! :)

andreiraduM spunea...

:)
Te salut, Sorinule.
Dap, ca bine le-ai mai zis.
Reticenta mea in cele spuse de catre tine se manifesta in:
Ori inteligenta lor e stralucita, ori prostia noastra este nemarginita!

Anonim spunea...

SOmeONE:)

Pai nu ştiu cum te poti ıncadra ıntr-o clasa aşa dupa cum ti se nazare.Clasele sunt urmatoarele:))

Proletariat,
Mica Burgzezie
Burghezia

SOmeONE spunea...

Una nu exclude alta, de bunaseama. :))

SOmeONE spunea...

Artistic Comunism:

Cam minimalista lista... Cersetorii unde se incadreaza? Pensionarii? Mafiotii (nu cei politici)? :))

andreiraduM spunea...

artistic, sunt mai multe clase pe mai multe paliere:
- semite; antisemite
- crestine; anticrestine;
- comunisti; aticomunisti
- dogmatici; antidogmatici
- capitalisti; anticapitalisti;
si lista poate continua la nesfarsit.
Intotdeauna sapiensul gaseste motive pentru a face deosebire intre el si un altul, spre a se cocota si a-si justifica cocotarea in urma careia are avantaje EVIDENT materiale!

SOmeONE spunea...

Nici macar nu le-as numi clase. Nu este nevoie neaparat de o clasa, in intelesul strict al cuvantului, pentru a "inrola" un om. Orice ideologie, de orice natura, este suficienta, ba de multe ori, chiar si un simplu concept. Am explicat asta mai detaliat la
http://e-some1.blogspot.com/2011/03/hoti-si-vardisti.html

Artistic Communism: apartenenta la aceiasi clasa sociala nu este defel un motiv de "fraternitate". In interiorul claselor exista mii de sub-clase, toate in ruta de coliziune intre ele. :)

Anonim spunea...

De cele trei mari clase vorbeam.Restul sub-clase, binenteles.
Pensionari sunt proletari, mafioti sunt mici sau mari burghezi, depinde.

Anonim spunea...

Nu te ınroleaza nimeni SOme, asta e realitatea,fiecare dintre noi facem parte dintr-o grupare sociala.

Scorchfield spunea...

Dacă cu voia voastră, scriu şi eu că libertatea se reflectă asupra înţelegerii realităţii, adică, fără să intru în amănunte, constat că felul în care asimilăm cunoştinţele noi şi ele răzbat prin conştiinţa noastră ne dă de fapt libertatea.

Vreau doar să evidenţiez că adaptabilitatea (cea a lui Darwin -eu nu inventez sau nu descopăr nimic) ne arată gradul de suportabilitate a noilor condiţii; vrei nu vrei, cei din jurul tău suportă asta:

credite, taxe, impozite;

tehnologie, confort, comunicare;

spaţiu, viteză, timp.

Cred că nu are rost să continui!

:) Zâmbesc pentru a nu crede că sunt profesor, sunt aici doar în:

spaţiu, viteză, timp!

Anonim spunea...

İ-ai tras o palma celui de sus din mers aşa:)))

andreiraduM spunea...

:)
Disensiuni pe marginea unor perceptii. Mai mult sau mai putin aprofundate, realitatea este una: istoria isi schimba continutul functie de cine este la putere.
Scorchfield, te salut!
:)
Eu vorbeam despre contrafacerea istoriei de catre cei de la putere, tu vorbesti despre taxe si impozite!
Eu vorbeam despre minciuna pe care suntem obligati s-o invatam si sa o reproducem ad literam si tu imi vorbesti despre darwinism.
Nu ca nu ar avea legatura minciuna cu darwinismul...
Vorbim aceiasi limba, insa nu ne-ntelegem.

Istoria arata intr-un fel scrisa pe vremea comunistilor, istoria arata intr-altfel pe vremea monarhiei, istoria arata in cu totul altfel pe vremea "capitalistilor" etc.
Functie de cum bate vantul.. istoria este rescrisa si iar rescrisa, iar "izvoarele" reale care poarta adevarul sunt ori distruse ori "masluite".

Scorchfield spunea...

...este aceaşi, vechea poveste de prietenie a lui Ghilgameş cu Enkidu, neregăsită nici astăzi, izbăvirea poporului prin Moise sau Prometeu, morţi toţi la fel ca urmaşii lor; luptători pentru liberate de la Hercule la Arthur, şi până la Tudor al nostru ... nimic nu se schimbă, doar cititorii!

andreiraduM spunea...

:)
Mitologia si refugiul in ea...
Povestea pare identica, pentru ca este imbracata in aceleasi coperti...
:)
In timp ce cartea isi schimba povestea functie de "sistem", sapiensul nu-si ridica capul din nisip, pentru ca are impresia ca nisipul ii confera siguranta.
:))
Cititorii se schimba, e-adevarat.
Dar ce te faci cand un cititor are ambitia de a citi si reciti acea carte. Si culmea, mai are neobrazarea sa remarce si diferentele ce au survenit?!

andreiraduM spunea...

:)
sa nu mi-l evoci pe Quetzalcoatl!
:))

Septembrie spunea...

Oho...și încă multe om mai putea noi suporta! O să ajungem să ne târâm ca niște râme și tot degeaba. O să vezi pe ici, pe colo, câte o râmă cu orgoliu care nu va dori să renunțe la zdreanța lui..

Sorin spunea...

Andrei-ule te salut !
Eu spun aşa : istoria ne-a demonstrat si înca o face şi-o va face , ca omul prin natura sa si chiar genetic dacă discutăm nu poate accepta , nu poate convieţui într-o formă socială unilateral egală . Suntem genetic programaţi să fim "slabi" şi câţiva , normal , fac excepţie şi bineânţeles aceştia sunt liderii . Tot timpul va exista un "eu" care contează mai mult , din punctul lui de vedere şi noi vom accepta , mai mulţi sau mai puţini , iar aceştia din urmă vor fi acoliţii lui. Aşa suntem programaţi iar o lume a egalităţii este doar utopie sau cuvinte frumos expreimate în vreo prelegere.
Ideile sunt multe , mai bune sau mai rele funcţie de concepţia "ascultătorului" .
Religia ? nici nu discutăm , este cea mai clară formă de "îndoctrinare" (şi sunt blând) , dar vai , atâţia sunt adepţi "sistemului" .

alessia spunea...

'Neaţaaa (la prânz, deja:), Andrei! :)

Că "istoria îşi schimbă conţinutul în funcţie de..." INTERESE ne este acum limpede tuturor. Deşi muuulţi dintre contemporani încă mai sunt dispuşi să înghită fierbinţi mormane întregi de "gogoşi". Ne hrănesc iluziile, mai ales pe cea tradiţională - cum că "n-o fi dracul chiar aşa de negru!".

Am găsit nişte exemplificări ale modului în care documentele istorice sunt cosmetizate în funcţie de aceleaşi interese, evident:

http://www.220.ro/faze-tari/Poze-Istorice-Celebre-Falsificate-Grosolan/1GPlw1Vxeu/

:)

Trimiteți un comentariu

îndrăzneşte!

 

Blog Archive