Ipocrizie plina de "noblete" si ELEGANTA

luni, 11 iulie 2011

(sursa foto: wittygraphy)


In ultimul timp, tembeliziunile se intrec in a-l prezenta pe micul mare printz William si fermecatoarea sa sotie implicat/ti in tot felul de actiuni umanitare.
William si Kate au luat lectii de pictura de la copiii defavorizati
Kate Middleton, intalnire emotionanta cu o fetita bolnava de cancer
Printul William, cel mai bun jucator de polo intr-un meci caritabil jucat in California

Si sotia micului print mare de Monaco si-a inceput activitatea in "caritate" incepand cu tara de unde provine ea.
Toti sunt angajati in actiuni caritabile -  un  soi de  publicitate bine pusa la punct cu efecte vizibile asupra "talpasilor" de pe intreg mapamondul.
In timp ce omul de rand priveste cu entuziasm imaginile frumos ticluite, cade extaziat in fata bonomiei si umanitatii, familiile regale isi sporesc veniturile fie criza, fie boom economic.
Din prea-multul lor arunca si o ciozvarta prapaditilor care mor de foame in secolul XXI! Dar acea ciosvarta este regizata fabulos.
Omul modern oare nu s-a saturat de minciuna aceasta frumos ticluita?
Nu vrem sa vedem mai degraba fata crunta a adevarului decat minciuna aceasta cleioasa?
Bogatiile pamantului, averea, banii, se concentreaza in cateva puncte cheie, si detinatorii acestor puncte, invart cheile -  impactul asupra "vulgului".
Proliferam de cateva decenii o imagine a relitatii, confectionata din carton, precum o cutie frumos ambalata, insa goala!

In timp ce sotiile preabogatilor se ocupa de acte de caritate... foamea pe Terra creste exponential cu golirea buzunarelor oamenilor de rand si umplerea buzunarelor celor ce detin "cheia"!

Survival of millions of children in Horn of Africa at risk, warns UNICEF

2 milioane de copii sunt subnutriti si risca sa piara de foame. DOUA MILIOANE!
Nu mai vorbim de adulti.
(se refera doar la cei din Africa).

Construim "holograme mentale" cu domnisoare elegante si bine educate care se preocupa la tembelizor de viata unor prapaditi infometati, bolnavi incurabil, distrusi taman de sistemul pe care familiile acestor domnisoare si domnisori l-au implementat si-l mentin prin tot felul de parghii inteligente.
Noi, talpasii, continuam sa ramanem siderati in fata spectacolului oferit de "actori ocazionali".

Vrem masti! Vrem iluzii, vrem sa credem ca suntem umani,
poate pentru a nu ne pierde echilibrul, demnitatea...

13 opinii:

Anonim spunea...

Te salut man!
Bine te'am regasit!
Doa, sunt atat de preocupeti de binele omeniri şi plini de humanitaire ıncat au dat afara toti servitori de la curte care faceau parte din sindikatele de lucratoriiar restului ramas le-a interzis acest lucru.

andreiraduM spunea...

:)
Man, ma bucur ca ai revenit!
Ceva impresii din concediu ne pregatesti?
:))
Fericitule!


Da, sunt foarte preocupati de binele omenirii precum sunt preocupati purecii (ca tot e subict interesant deschis de catre Iulisa) de gazdele lor!
:)

Brandusa spunea...

Maretia ta Andrei este exact asta, poti spune "adevaruri", ai discernamantul si stilul necesar.
As amplifica postarea ta, intr-un soi de revolutie a mintilor, care stiu ce sa inmagazineze si ce nu...si cine stie, tu poate chiar ai inceput-o :)

INCERTITUDINI spunea...

Spune și tu- ce ar trebui să facă cele două femei frumoase, dacă sunt prințese?
N-au decis ele să fie așa. Doar s-au măritat cu niște persoanen venele cărora curge sânge albastru.
p.s. încep să mă tem că toate micile mele ”romantisme„ cad rău.
Cum ai vrea tu să arate lumea?

andreiraduM spunea...

:)
Gina, iar nu privesti fondul "povestii"!
Mai citeste, te rog, inca o data ce am scris.
Poate vei intelege ca nu am nimic cu doamnele ca sunt frumoase, ca sunt "printese".
Ci am cu altceva!

Ce legatura are "romantismul" cu postarea mea?
Ca sa-ti pot raspunde la intrebare fara a-mi lasa presupunerea sa-si faca de cap, pun o intrebare pentru mine ajutatoare:
iti place cum arata lumea?
(dar nu cea din imediata ta apropiere, ci ea, la nivel macro)

:)
Brandusa, sarut'mana!
Multumesc frumos.
Nu e vorba de maretie, zic eu, ci de iubire de pamant, iubire de oameni, iubire de adevar.
Si nu in sensul acela glicemic folosit de toti spiritualistii oratorici, ci in sensul acela profund si discret.
Nu putem face nicio revolutie a mintilor. Mintea sapiensilor este deja contectata doar la sine insusi si la bunastarea personala.
"Imi merge mie binisor? Da. Atunci e ok.
Ma "divertizez" cu spectacole umanitare? Da! Ma simt mai uman asa... uite dom'le nobletile lor, fac acte de caritare, le pasa de prapaditi."
Nimeni nu priveste adanc problema.
La suprafata pare minunat, ne da senzatia ca am depasit regnul animal si suntem fiinte superioare.
:(

Brandusa spunea...

E si asta o "maretie" Andrei, pe care putini o au, putini o cunosc...si foarte rari o "palpeaza".:)
Stiu ce spun si rar fac uz de cuvinte mari...iar tu stii mai bine ca mine ca "poti" acesta.
Daca mai scanezi odata mintile din jurul tau vei vedea ca aduni(toti adunam intr-un fel), vointe, minti conectate la aceeasi retea (si nu neaparat virtuala :) ). De spunem doua-trei cuvinte ori nu, banale, sss-ite, strambe, schioape ori nu, tot e clar ca "ne citim" :)

Modestuleeee !! :))

pandhora spunea...

sa speculezi bucuria celor saraci pentru ca sunt luati in seama de o printesa este o tactica vecehe de cand lumea...de fapt ea aseaza lucrurile foarte clar la "locul lor"...unii se nasc saraci iar altii nu...dar cei cu "nu" pot fi marinimosi...sigur...praf in ochi...si chiar daca e vizibil prraful tot nu ne putem feri ochii...
si nu doar in Africa functioneaza acest mecanism...nu vreau sa-mi amintesc de satele fara curent electric,cu case din chirpici pe care le-am vazut in Vaslui...femeile nasteau cu o baba din sat iarna cand nu aveau cum ajunge la un amarat de spital...
in concluzie...lumea pare frumoasa...daca vrem sa vedem doar lucrurile frumoase...

Rontziki spunea...

Tu mi-ai citit gândurile?! Ai astfel de puteri magice? :))
Ce să mai, anul acesta nunţile regale şi caritatea de la acelaşi nivel ţin prima pagină a lumii, ca să zic aşa, că deja sunt peste tot...
M-am tot gândit şi eu la asta, am avut chiar intenţia de a scrie ceva pe temă, după care am avut impresia că toată lumea realizează prăpastia şi praful în ochi care se aruncă prin astfel de ştiri, reportaje, atitudini abordate tocmai pentru ştiri şi reportaje.
Am constatat însă că nu doar ziarele şi mass media, în general, cântă în struna acestor prefăcătorii, pentru că şi blogosfera s-a "populat" cu postări laudative sau cel puţin de genul "ia uite" pe temele astea...şi încă blogeri de la care aveam pretenţii.
Concluzia: mascarada prinde! dacă tot e criză şi e mai greu de pus în practică "pâine şi circ", atunci să fie circ cât cuprinde...

Anonim spunea...

Salut, frate-meu.

Am scris si eu despre ceva de genul in ultima postare....

Fara referire la "famelia" regala. E vorba de toti cei in mainile carora sunt concentrate puterea si banii.
E un "acord tacit" intre serbi si stapanii de pamanturi. E o intelegere la nivel... mental sau sufletesc, sa se intample toate astea.

Sunt multi care accepta "starea de fapt". Sunt cativa care iau atitudine. Cei care devin periculosi sunt eliminati. Pentru ca CEI MAI MULTI NU VOR S-O SCHIMBE. Starea asta de fapt.

Am vazut un film de animatie mai demult. I-l tot puneam copilului, pasionat de dinozauri.. L-am vazut si eu de n-spe ori. Poate il stii. Se numeste chiar asa, "Dinosaur". Era o faza acolo, cu doi carnotauri care atacau noaptea hoardele alea de sute de dinozauri. Ba chiar si ziua. Pana cand unul dintre ierbivori a avut curaj sa i se opuna monstrului carnivor. I s-a alaturat iubita lui. Apoi inca un dinozaur, si inca unul, si inca unul, pana cand cei doi carnivori s-au trezit inconjurati de o mare de ierbivori, si si-au luat talpasita.

Intre oameni n-o sa vezi asa ceva. Daca un "Aladar" (asa il chema pe curajos, am cautat acum) incearca sa se opuna, nu carnotaurul il elimina. Ci tot ierbivorii lui. Care is slugi de carnivor. Asta-i tot.

Asa ca printii si printesele, minciuna si ipocrizia vor exista cata vreme ierbivorii se vor manca intre ei.

andreiraduM spunea...

:)
Bun regasit, frumosilor, chiparosilor!

:)
soru'mea, ai sintetizat bine starea de fapt si a spaiensilor.
Da, asa este. Insa azi, in mileniul III, nimeni nu mai doreste sa riste nimic. Ne-au invatat ca "eu contez", chiar daca asta inseamna ca societatea se prabuseste in jurul meu, eu sa ma preocup sa-mi fie mie bine, sa ma doara-n dos de ce se intampla in jurul meu.
Un exemplu elocvent am putea sa-l evocam este cel cu profesorii. Neaplicarea legii privind marirea salariilor si, colac peste pupaza, micosarea lor cu 25% (pe hartie, ca in realitate au scazut cu peste 35%).
Nimeni nu a iesit sa-i sustina. NIMENI.
Nici elevi, nici studenti, nici parinti.
Desi viitorul acelora era vizat.
Acum plang pe la colturi... scot bani grei din buzunare sa treaca odraslele clasa, examenul etc.
Suntem usor manevrabili pentru ca, am din ce in ce mai puternica convingerea, suntem o natie de tot rahatul - la nivel macro, ma refer!


Rontziki, nope, nu am citit gandurile, dar cred ca am intrat in raza "campului morfogenetic" preocupat de aceasta "speta", amandoi!
:)
Da, mascarada prinde. De ce?
Pentru ca ii da fiecarui sapiens iluiza ca este "uman", "bun" , "corect" etc. Adica ofera o pojghita de minciuna care relaxeaza. Fata Morgana "evolutiei umane"
:)
In realitate, ne ucidem precum bestiile, mult mai animalic decat animalele.

Pandhora, DA! Ai dreptate. Nu numai in Africa se intampla acest lucru. L-am dat exemplu pentru ca acel continet este PLIN de resurse, de bogatii subterane, iar populatia este la limita inferioara a demintatii umane, a subzistentei.

Privind in jur, nici nu mai avem nevoie de cuvinte pentru a aduce contraargumente "spiritualistilor", care si ei au un rol important in mascarada asta, implementandu-ne ideea (completand strategia shputzerilor) ca INDIVIDUAL evoluam, ca EU sunt important si alte bla bla-uri de genul acesta.
Individualismul cultivat pana la nivelul cel mai inalt cu putinta.
In loc sa fie parghia care sa ne uneasca intr-un scop comun, sa miscam roata (chiar daca e patrata), ne dezbina mai atroce decat o fac shputzerii (adia materialistii).


Brabdusa, multumesc. Din nefericirea "reteaua" aceasta nu poate face nimic, parca-am fi "o picatura" in ocean. Pentru a schimba ceva este nevoie de PUTERE! si de un numar impresionant de oameni (cum spunea si Lorelai)...

Anonim spunea...

Bre frate-meu, nimeni nu zice ni'ca!
Secretomania asta cu salariile e o nesimtire crunta! Cum ca ar fi, chipurile, "confidentiale". Pai daca afla talpasul ce salar' are derectoru', nu-l apuca spumele? Eu inteleg ca unii sunt "mai oameni" decat altii si gurile lor tre' sa manance mai mult (adica, lasanad ironia la o parte, pricep ca un sef are responsabilitati mai mari decat un simplu angajat si, in consecinta, poate "merita" mai multi bani), dar diferentele de X ori sunt deja strigatoare la cer.
Ca si intre o categorie profesionala si alta..., nu numai in cadrul aceleiasi firme, institutii etc.

Si de-ar fi numai asta!

Se stie ca banii sunt "manuiti" de niste unii care impun, practic, structura lumii.

Revenind la prima idee, lumea accepta ca "Asta e", ca "Asa stau lucrurile", dar nu se gandeste ca ar putea sta si altfel... Abia cand le ajunge cutitul la os se revolta... Si, asa cum spuneai, doar cate o categorie profesionala, aka pe rand... Profesorului nu-i pasa de miner, dupa cum si viceversa... Pen' ca nimanui nu-i pasa de nimeni pana la urma...

Anonim spunea...

Nu e vorba de natie.
Suntem o lume de tot rahatul.
Adica omul e ...involuat bine de tot. Daca n-ar fi, nu s-ar povesti, si altfel ar arata lumea.
Arata asa cum arata tocmai pentru ca cei mai multi nu.... vor, nu sunt preocupati, nu se gandesc. Sau.... n-au putere sa schimbe tocmai pentru ca-s de unii singuri....

Se trezeste cate unul ca vrea sa fie erou....

Intr-o situatie de ceva... cum ca ala ar fi urmarit de politie tocmai pentru ca ar fi demascat ceva, sa zicem, cati dintre prietenii lui l-ar ajuta, ascunde etc? Prietenii au si ei familii.... Nu s-ar baga in asa ceva...

andreiraduM spunea...

:)
Soru'mea, ultima fraza e buna de lipit pe fiecare frunte de sapiens. Scris cu litere bolduite, mari, cat fruntea.
DA, nimanui nu-i pasa de nimeni.
Fiecare e pentru el, pentru "celula lui" (ca inseamna familie, prieteni, amici, gashca, iubiti).
Instinctul de conservare este puternic.
Si poate ca e bine ca e asa...


Da, suntem o lume de tot rahatul!
Dar tot ce e in jurul nostru este si minunat, chiar si omul. Poate asa a vrut Creatorul sa fim.
Si da, ai dreptate!
Cand un prieten da de un astfel de greu, prietenii fug precum gandacii la vederea luminii.
Teama este mai puternica.
Totusi exista si astfel de oameni, au fost si vor mai fi.
Rari, dar VALOROSI!
:)

Noi participam la construirea acestei lumi.
Arata asa si datorita noua.
Minciuna este prima incriminata, in opinia mea.
Colcaie lumea de minciuni.

O seara frumoasa, iti doresc.

Trimiteți un comentariu

îndrăzneşte!

 

Blog Archive