In spatele spiritualitatii...

joi, 12 iulie 2012

Din pomenitele cărţi hinduse, ar putea afla, printre altele, un amănunt „omis” cu mare grijă de gurumici de pretudindeni.
Şi anume că primii hinduşi (dravidienii), acum vreo trei-patru mii de ani, trăiau şi se înmulţeau în voia cea bună pe câmpiile lor mănoase, mulţumind pentru asta zeilor lor (mulţi şi foarte asemănători cu cei ai Olimpului).
S-au pomenit însă cotropiţi şi supuşi de către triburile războinice de arieni, veniţi dinspre nordul mai flămând, dar  emanând puternice damfuri de superioritate.

Şi cum era „normal”, căpeteniile triburilor invadatoare şi-au împărţit frăţeşte întinsele suprafete mănoase, transformându-i pe băştinaşi  în simple „braţe de muncă” ( libere să…le slujească) şi în sclavi.
Cum însă mulţi oropsiţi se tot revoltau împotriva noilor stăpâni, care le făcuseră viaţa un iad, aceştia din urmă s-au văzut nevoiţi să-şi împartă puterea şi averea cu brahmanii (preoţii).
Primii au rămas să se ocupe cu sporirea avuţiilor lor, celorlalţi revenindu-le treburile religioase, politice şi culturale, adică modelarea minţilor şi sufletelor celor mulţi conform cu interesele castelor lor stăpânitoare:

„- Stăpânilor voştri le pasă de voi, de viaţa voastră, de binele vostru. Stăpânii vă iubesc, dar voi nu sunteţi capabili să vedeţi asta, fiindcă vă lăsaţi înşelaţi de Maya. Vi se pare că e greu, că vă e foame sau sete! Nu trebuie să vă lăsaţi înşelaţi, nu vă trebuie o viaţă îmbelşugată ca să vă fie bine; trebuie să scăpaţi de dorinţele astea, trebuie să învăţaţi să suportaţi chinul, durerea ca să atingeţi Nirvana!
Nu vă trebuie mâncare şi apă, ca să vă ostoiţi foamea şi setea; trebuie să depăşiţi aceste nevoi, ca şi pe toate celelalte care vă ţin legaţi de viaţa asta fizică fără rost şi fără sens!”


Au mai trecut de atunci câteva mii de ani şi nici o naţie n-a mai învăţat vreodată ceva din pildele istoriei.
Au învăţat însă cu brio căpeteniile de pretutindeni.

Fatalitate? Blestem? Karma proastă?
Sau ignoranţă crasă, cultivată mereu cu mai multă grijă şi mereu cu metode mai sofisticate?
Textul a fost  scris de alessia aici!

                                                                              

Iata, ca de mii de ani, nu s-a schimbat nimic.
"pestele mare papa pestele mic", cel puternic traieste pe spinarea celui slab; speranta este panaceul universal al celor defavorizati de soarta, a celor ce nu au reusit sa-nteleaga "lantul trofic" si unealta nepretuita a smecherilor.


55 opinii:

alessia spunea...

Of, subiectul este mult prea vast iar timpul petrecut de noi aici este din ce în ce mai puţin posibil, ca să putem spera la o dezbatere cât de cât lămuritoare.

Oricum, aşa cum spuneam, pasionaţii de aventura în spaţiu şi timp a ideilor care au întemeiat umanitatea aşa cum o ştim azi nu vor găsi decât în cărţi, în biblioteci frânturile de adevăr necesare lor şi nicidecum prin „bălăriile” de pe net sau de prin mass-media.

Dar poate că un subiect ca cel abordat (şi) acum de tine s-ar putea transforma într-un imbold pentru cineva de sporire a informaţiilor dintr-un domeniul al realului, s-ar putea constitui într-o fereastră întredeschisă către noi perspective de înţelegere a vieţii…noastre, până la urmă.

De pildă, dacă aflăm că de peste 3500 de ani încoace o imensă comunitate umană a ales calea spiritualităţii, a mântuirii prin credinţă, a renunţării la gândire, la eul raţional şi la acţiunea socială împotriva instituţiilor asupritoare, având ca ţel suprem contemplaţia interioară şi contopirea cu "absolutul divin", eu cred că nu se poate să nu-ţi răsară în minte o seamă de întrebări importante, esenţiale.

Mai ales când corelezi aceste informaţii ale istoriei deja consumate cu acelea ale momentelor istorice contemporane nouă, când constaţi lesne ciclicitatea istoriei, caruselul ei repetitiv de neoprit, parcă.

Cine aruncă azi o privire chiar fugitivă asupra vieţii hinduşilor îşi poate da lesne seama că tocmai cultura lor, întemeiată pe dogme religioase imemoriale şi transmisă printr-o tradiţie urmată orbeşte, a făcut astăzi din ei nişte oameni care nu mai sunt capabili să facă o distincţie clară între un fapt de imaginaţie şi unul de experienţă, între vis şi realitate, între poezie şi adevăr, trăind abulic în sărăcia şi mizeria cele mai crunte, în vreme ce castele superioare riscă să se sufoce în tot mai multele avuţii acumulate prin spolierea lor, ale celor mulţi şi…"spirituali".

Şi ne mai întrebăm de ce oare interesul statelor nu este nicidecum educaţia solidă, „a cărţilor cetire”?
:(

andreiraduM spunea...

:)
Alessia, nu intereseaza pe nimeni subiectul.
Toti cauta supape pentru a se iluziona, pentru a trece cu usurinta peste vicisitudinile vietii.

Mi-am imaginat cum ar arata lumea sapiensilor daca li s-ar spune concret ca "dincolo" nu-i rasplateste nimeni si cu nimic!
:)
Speranta este pompa vietii, fara de ea, sapiensul s-ar intoarce la animalul feroce care devora orice, nu din necesitate, ci din placere, din dorinta de a dovedi putere, teama etc.

Anonim spunea...

Felicitări, dle Radu! Un autor de aforisme pe care îl citaţi uneori simte nevoia să vă trimită o carte.Are însă nevoie de o adresă poştală. Puteţi să-l criticaţi pe Traian Băsescu. Are minusurile lui. Dar să n-o lăudaţi pe doamna aceea poligamă,de moravuri uşoare, numită USL. Un autor de aforisme scria: Uneori ura faţă de muşte se transformă uşor în dragoste faţă de păianjeni"

andreiraduM spunea...

:)
Buna de dimineata anonimule!
Adresa postala o are, dar nu cred ca-l intereseaza asta ci doar sa fie remarcat pe deplin!
:)
Multumesc ca-mi dati voie sa-l critic pe Zeus. Este onorant.
Zeus si-a cladit o aura intangibila din oameni care sunt indragostiti de sapiensii fara caracter, hahaitori, neam prost si marlani.
Si este o aura destul de solida, avand in vedere determinarea celor ce o alcatuiesc.

Pe doamna poligama nu o laud, dupa cum nu laud intreg poporul roman, doamna este aidoma poporului roman!
Insa este o alternativa de revenire la normal, si pentru doamna, si pentru popor sipentru aura zeusului.

E bine ca se transforma ura, decat ura, mai bine dragoste!

Anonim spunea...

Domnule Radu.
Când morala creştină
va triumfa, vom uda cu aceeaşi pietate,
şi spinul şi măslinul.
Faptul că nu folosesc ghilimele
echivalează cu o carte de vizită.
Iar adresa nu o am, pe bune.

Anonim spunea...

Poporul nu poate reveni la normal
sub bagheta unei doamne de moravuri uşoare.
Ţara are multe defecte, dar încă nu s-a transformat în bordel.

alessia spunea...

Bună dimineaţaaa, domnule Valeriu Butulescu!
Sunt deosebit de încântată şi de onorată să vă ştiu alături de noi!
Vă doresc multă sănătate, mulţi ani buni şi frumoşi pentru a ne delecta cu alte şi alte nestemate ale gândului şi inimii dumneavoastră!
Maareee BUCURIE mi-a produs apariţia dumneavoastră lângă noi!
Vă mulţumesc!
:)

Anonim spunea...

Bună dimineaţa!
Daţi-mi voie să nu renunţ
totalmente la masca mea cea transparentă.
Identitatea e doar o mască oficială.
Mult succes!
Cu cartea n-am glumit.
Va veni cu autograf.
Faceţi cumva să-mi parvină o adresă.
Am o slăbiciune faţă de situ-rile
care mă citează.

Dreamer spunea...

Ma gandeam la ce spunea anonimul , ca tara nu s-a transformat in bordel inca. Asa e, are dreptate, e doar o carciuma care a inceput sa miroasa, iar pe la mese se plimba dame ieftine.

Administrator spunea...

Ce bucurie sa gasesc aici !!! Nu-mi cred ochilor. Oameni intelepti dragi mie in acelasi spatiu, dialogand. :)

Cu mare drag va salut pe toti !

Anonim spunea...

Damele sunt ieftine tocmai pentru că viaţa e scumpă. 90% din prostituate nu o fac din vocaţie, ci constrînse de mizeria vieţii.

E bine că ţara seamănă cu o cârciumă. La cârciumă oamenii povestesc, se relaxează, fac politică, mai beau un păhărel. Numai fraierii se îmbată.

Dar ce-aţi vrea să fie ţara noastră în fond? O mănăstire, un templu al raţiunii, o uriaşă bibliotecă?

Să nu râdem niciodată de pământul care ne-a crescut. E un reper important al universului nostru.

Dreamer spunea...

Mie nu prea imi plac carciumile.Pentru ca cele mai multe miros urat. Acolo se relaxeaza un anumit gen de oameni. Ma rog...
Prostitutia are la baza lipsa banilor, dar exista si alte variante de a face bani. Prostituatele vad asta ca pe un mijloc facil de a pune mana pe bani. Asa ca sa nu le plangem de mila.
Despre tara...nu cred ca sunt omul care sa rada de valorile nationale pentru care unii si-au dat viata. Ideea e ca as vrea ca aceasta tara sa fie un tinut decent, sa nu mai fie scoasa la ...produs!

Anonim spunea...

Cârciumile, într-adevăr au un miros greu, de alcool, tutun şi transpiraţie. Dar acesta este mirosul specific al gloatei, pe care o alintăm cu un termen atât de preţios: popor.

Elitele, vai de neamul lor. Au fost şi vor fi mereu într-o minoritate sufocantă. Sunt la cheremul mediocrităţii majoritare care, ne place sau nu, este un alt mod de a defini gloata.

Gloata se guvernează după legi făcute de exponenţii ei. Un parlament, cu cât este mai reprezentativ (deci mai legitim) cu atât este mai jalnic. Parlamentul bine ales este gloata redusă la propria ei esenţă.

Dreamer, faci parte din elite. Simt asta după cum pui problema. Şi virgulele. Eşti un visător, aşa cum sugerează chiar pseudonimul. Nu vei accede nicicând la putere, pentru că n-ai tupeul lui Mazăre, incultura lui Vanghelie, aroganţa lui Crin, suficienţa Elenei Udrea. Eşti prea deştept pentru a deveni exponentul majorităţii. Oglinda ei.Faci parte din cei 10% idealişti, arondaţi mental pe la toate grupurile de interes, numite partide. Care grupuri sunt totalmente deservite electoral de gloată.

Gloata mioritică are mentalitatea ei de oaie. Partidele o mulg pe rând, în vreme ce ea se crede suverană.

Despre ce e decent sau nu hotărăşte gloata. Ea vrea Elodii, Columbeni, manelişti etc. N-ai nici o şansă să-l detronezi pe Vali Vijelie, ca să-i faci loc lui Mozart.

Marx avea un termen elegant pentru gloată. Îi spunea proletariat. Dar votul gloatei era atent filtrat şi dirijat de comunişti. Azi, gloata votează după cum o taie capul. E coruptibilă. Hoţi din toate partidele îi trimit bezele.

Primul naiv care a crezut că filozofii pot guverna gloata a fost Platon. Republica lui, pusă în practică, s-a terminat prost. A scăpat de moarte ca prin minune. Pentru că gloata este cel mai puternic şi cel mai feroce animal politic.

Democraţia este o invenţie grecească. Mergea bine , la nivel de oraşe, primării etc. La nivel macro e un fiasco. O ilustrează chiar situaţia din Grecia.

Multe popoare, exasperate de cabaretul morbid şi ineficient al partidelor, sindicatelor, ONG-urilor etc. au optat pentru dictatură.

La noi e mai greu. Pentru că prin Carol al II-lea, legionari, Antonescu şi Ceauşescu noi am compromis chiar şi dictatura.

Dreamer spunea...

Multumesc pentru lectia de politica, desi nu ma prea dau in vant dupa politica. Aveti dreptate. Nu voi avea niciodata puterea, pentru ca nu mi-o doresc. Si, oricum, puterea este o iluzie. Cum spunea Rousseau...cel puternic este stapan in aparenta...
Nu sunt un visator, sunt o visatoare. Sunt o idealista. Vreau sa cred ca exista ceva bun in fiecare om si ca unii n-au murit degeaba.

Dumneavoastra pareti cam resemnat.

Anonim spunea...

În final
toate se dovedesc
a fi doar iluzii.

Şi tinereţea,
şi iubirea.
Şi bogăţia.

Toate aceste iluzii pun însă
în mişcare
viaţa noastră cea reală.

Nici eu nu-mi doresc puterea.
Cum să-i conduc eu
pe alţii
când abia mă conduc pe mine.

Nu doresc să fiu conducător.
Dar mi-am dorit din tot sufletul
să fiu condus de oameni înţelepţi.

Şi acum ce văd?
Mă conduc nişte semidocţi,
nişte repetenţi,
nişte animale de pradă!

Nu sunt resemmnat.
Mă voi lupta până la capăt
cu prostia şi impostura.

Scriam cândva:
Cine se retrage din faţa prostiei
devine avangarda acesteia.

O zi bună,
stimată visătoare!

andreiraduM spunea...

:)
Bun regasit, frumosilor, chiparosilor!

anonimule, te salut.
:)
Multumesc pentru gestul plin de noblete si pentru atentie. In locul cartii cu autograf mi-as dori sa va vad mult mai des activand in societatea civila si mai cu aplomb.
Cat despre politica, o stim toti, este curva cu multe fete, pe care in public o detestam, iar in intimitate tanjim dupa ee (evident, sunt si exceptii).

Inca nu ati dat vreo solutie ci doar ati comentat. Dama nu, Zeus nu, Iliescu nu, independentii nu (pentru ca nu au sanse), atunci cine?
DDPPP?!
Democratia nu functioneaza, comunismul nu functioneaza, religia nici pe atat... atunci cine? Sau ce?!
Marea "gloata" a sapiensilor trebuie tinuta in frau, si cate un destept inventeaza un sistem care are o perioada de garantie. Cand expira, un alt destept inventea un alt sistem similar celui anterior, care si el are o perioada de garantie.
Toate sistemele au si parti bune si parti mai putin bune sau chiar dezastruoase (monstruoase).
Partea buna a lor este ca, la un moment dat, expira.

Prefer o dama de moravuri usoare in locul unui marinar fara caracter.

:)
Nu trebuie detronat Vali Vijelie pentru a i se face loc lui Mozart.
Fiecare are locul bine stabilit, bine determinat.
:)

Nu am compromis dictatura, doar am imbracat-o in straiele mioritice. Si chiar a fost mult mai frumoasa decat alte dictaturi.
Ea inca vietuieste (simbioza buna cu "democratia"), insa refuzam noi sa o vedem.
:)

andreiraduM spunea...

:)
p.s. - din unghiul meu, tara este un bordel. Privesc la oamenii de cultura ce ies pe sticla si-mi par mult mai dezagreabili decat damele care-si castiga panine pe centura!

Anonim spunea...

Oamenii de cultură de pe sticlă
vă par dezagreabili
pentru că, probabil,
enunţă idei diferite de ale Dv.

Bâjbâie şi ei, dar mai academic.
Sunt ezitanţi, au dubii.
Certitudini au numai politrucii.

Şi totuşi,
trebuie să-i ascultăm.
Şi ei plătesc impozite

Nu putem viziona la infinit
numai politruci.
Şi mercenarii lui Voiculescu,
plătiţi ca să ne mintă.

Eu sunt cu Zeus.
Şi pe mine m-a dezamăgit,
dar nu l-am părăsit
Are caracter de marinar,
dar şi curajul acestuia.

Combate bine
pe timp de furtună.

Dama cea de moravuri uşoare
nu mă atrage.
E condusă de un tandem sinistru:
Repetentul şi Plagiatorul.

Imaturitatea şi suficienţa li se citeşte
din priviri.

INCERTITUDINI spunea...

Și eu m-am uitat zilele astea „ în urmă „..și cam tot asta am văzut.
Ca să să mă înveselesc un picuț, „am pritocit „ o problemă.
Și ca să nu mă distrez de una singură, mi-am permis să o „dau „ ca temă de uichend! hi! hi!

Zile frumoase îți doresc!

andreiraduM spunea...

:)
Anonimule "vant la pupa" alaturi de Zeus!
"dama usoara" este preferabila marinarului fara caracter, mincinos, marlan si mitocan.

"Oamenii de cultura" care tot apar pe sticla sunt doar paiate.
Nu bajbaie "academic", bajbaie precum hotii de buzunare din Londra. Cand iti plimbi papionul pe strada la strigarea unui sef de securitate nu te mira ca esti confundat cu "smenarii", chiar daca tu crezi ca "haina il face pe om"!

:)
Ma amuza cat de repede v-ati lipit de etichetele date de mariner celor doi adversari ai lui.
Oamenii de cultura sunt dizgratiosi, mult mai dizgratiosi, cand nu vor sa-si mai foloseasca tartacuta, cand isi pierd independenta pentru o functie, un statut, un avantaj, un beneficiu...
decat damele de moravuri usoare.

Vorbesti de imaturitate si suficienta?
:)
In atatia ani de "domnie" a zeusului am avut parte de imaturitate si suficienta incat oricine ar veni sa roada osul nu ar putea sa-l egaleze pe preferatul tau.
:)
Dar fiecare cu interesele sale...
"interesul poarta fesul"

Ma mai minuneaza faptul ca ati intervenit nu din dorinta de a ne cunoaste ci de a-l apara pe portocalez. Ultimul soldat si ultima reduta...
:)
Nu ma convingeti. Nu am respect pentru oamenii lipsiti de caracter.
Acestia nu au ce cauta in varful piramidei, ci sub baza ei.

Stim cu tontii ca politica a fost inventata de oamenii care nu se pricepeau la nimic si pentru a putea trai in huzur, pe spinarea "gloatei" au inventat "sistemul" prin care tot ceea ce produc cei priceputi sa treaca prin mana lor...
Politicienii sunt un fel de paraziti. Au trecut atatia ani si ne dam seama ca parazitarea aceasta nu este de bun augur pentru gloata, insa sunt destui 'telectuali care sa lupte pentru "cauza"!

Dreamer spunea...

Totusi, nu pot sa inteleg cum de unii il prefera pe golan, pe derbedeu, pe bataus. Oare sa fie de vina faptul ca se regasesc in acesta?
Despre ce curaj sa fie vorba aici? Ca eu nu vad decat tupeu jegos.
Eu nu sunt de partea nimanui, dar mi se pare logic ca atunci cand am experimentat ceva si nu a mers, sa incerc sa vad mai departe.
Imi pare rau ca o spun , dar pare cam asa: ca si cainele care se intoarce la vomitatul sau...
Mare dezamagire...

Anonim spunea...

Andrei, Dreamer

Am ajuns pe la voi întâmplător.
Intru frecvent pe saituri
care folosesc drept motto-uri aforismele mele.

Vreau să văd cum gândesc
oamenii care mă citează.

Am deviat spre politică
când am constatat
că am aterizat
într-un loc unde,
probabil involuntar,
se făcea propagandă uselistă.

Mă acuzaţi
că am preluat etichetele lui Băsescu
pentru Ponta şi Antonescu.
Greşit.
Îi cunosc destul de bine
pe cei trei.

Nu vreau să vă jignesc idolii,
dar vă spun.
Repetenţia şi coppy-pastul
nu sunt invenţii.
Şi nici dovezi de capacitate intelectuală
sau caracter.

Ceva etichete de la antenele lui Voiculescu
am găsit şi eu pe la voi.


Să nu cumva să credeţi
că v-am scris
ca să-l votaţi pe Băsescu.
Băsescu este epuizat politic.
Va trebui să experimentăm
încă o lecţie dureroasă a populismului păduchios
"Votaţi-ne! În plină criză,
mărim pensii şi salarii").
Văd că are priză la mase

Pentru mine
această ciocnire de idei
a fost utilă şi constructivă.
Daţi-mi voie
să mă retrag la iluziile mele,
chiat dacă sunt incompatibile cu ale voastre.

Vă doresc numai bine.



PS.
Era să uit.
Totul a plecat de la intenţia mea
de a vă dărui o carte de aforisme.
Intenţie pe care mi-o menţin.
Dar, după cum mi-aţi răspuns
nu păreţi interesaţi!
(Timeo Danaos...)
Dacă vreţi
îmi puteţi transmite o adresă poştală
prin webmasterul de la www.citatepedia.ro

Cartea, ca orice dar, e gratis

alessia spunea...

Sunt unul dintre oamenii care v-au admirat şi citat în mod constant de câţiva ani încoace.
Se pare însă că sunt şi unul dintre cei a căror gândire v-au dezamăgit.

Îmi pare nespus de rău pentru asta, dar sonorităţile maneliste ale scenei politice româneşti contemporane provoacă multora dintre noi destul de virulente reacţii adverse.

Vă asigur că n-a fost nevoie de "antene" ca să pot vedea şi auzi mârlăniile grohăitoare ale preşedintelui întors iarăşi lăcrimos la popor, pentru a-i jelui soarta cocoşată veşnic de "necesarele sacrificii" cerute IAR de istorie.

Aşa cum n-a fost nevoie de nici un oficios ca să văd cum le scânteiază colţii "lupilor tineri" din tabăra adversă, cât de abundent salivează şi cum le freamătă nările de plăcere adulmecând jugulare de "băieţi deştepţi" cărora le-a venit sorocul judecăţii...sau înţelegerii amiabile, după caz.

Aşadar, mie una, idolii politici îmi lipsesc.
Aşa cum a ajuns să-mi lipsească orice urmă de speranţă că haitele de ciorditori care ni se perindă pe dinainte, spoite în indiferent care culoare electorală, ar fi capabile să ne salveze de deznodământul tragic pe care orice purtător de câţiva neuroni ceva mai zdraveni îl pot întrevedea cu claritate.

Iar de acest tragic deznodământ vom avea parte noi, cei mulţi, indiferent de rezultatul referendumului.

Poate că este într-adevăr o gândire incompatibilă cu a dumneavoastră, dar...
...îmi doresc, totuşi, nespus de mult o carte cu un crâmpei de gând special pentru mine.
:)
Aşa de mult, încât am îndrăznit să vă scriu zilele trecute în acest sens şi un mesaj (privat) pe pagina dumneavoastră de facebook.
Dar "tăcerea" dv a fost grăitoare, aşa încât nu mai insist.
:(
Vă doresc însă mult succes în cariera politică, dar mai ales în literatură, în istoria căreia veţi dăinui, cu siguranţă, timpuri îndelungate de acum înainte.

Anonim spunea...

Cu facebook-ul mă descurc mai greu decât cu politica. N-am identificat mesajul. O să-l caut.

Fenomenul politic mă interesează mai mult prin prisma efectelor Constituţiei. Am făcut parte din Constituantă. Am lucrat şi eu doi ani la această broşură. Acum îi simt limitele. Dar, am mai spus. Noi am făcut o Constituţie pentru oameni normali. Coabitarea e un concept ratat.
Nu e pentru spaţiul mioritic.

Am făcut şi un inventar al Preşedinţilor. Tipul veşnic zâmbăreţ şi atoatetolerant (Iliescu), tipul autistului elegant (Constantinescu), tipul mârlanului inteligent şi energic (Băsescu). Crin nu intră în discuţie. E o marionetă care încearcă să-şi tragă singură sforile. Din cei patru, deşi nu mi-e uşor, prefer să merg pe mâna mârlanului, pentru că este pragmatic şi nu practică populismul soios al useleului. Niciodată politica românească nu a fost mai grotescă decât acum.

Nu m-aţi dezamăgit. Dimpotrivă. Îmi plac discuţiile în contradictoriu, dacă sunt civilizate.

Politica e un rău necesar. Mai rea decât ea e doar anarhia. Iar democraţia este un teatru stupid. Mai stupidă decât democraţia e doar dictatura.

Pentru a vă trimite cartea trimiteţi-mi adresa.
Cel mai bine prin dl Velea de la www.citatepedia.ro

Cariera mea politică e istorie. Acum, ca tot românul, mă joc şi eu de-a analistul.

Un salut cordial

alessia spunea...

:)
Cariera dv politică e istorie?!
O istorie...contemporană se pare:

http://www.youtube.com/watch?v=1BsTEyVMULE

:)

Mărturisesc deschis că în ultima vreme nu sunt foarte lucidă: iminenţa deznodământului tragic întrevăzut tot mai limpede îmi induce o stare vecină cu panica.
Un soi de panică asemănătoare, cred, cu aceea a deţinuţilor din lagărele naziste care, aproape goi şi deparazitaţi de orice demnitate sau aspiraţie simplu-umană, aşteaptă duşul gazos final.
Sau poate că experimentez trăirile oilor înghesuite "pragmatic şi energic" în îngrăditura de unde nu mai există decât scăparea abatorului.
Ori, în cel mai fericit caz, al evadării peste graniţe, aşa cum ne tot îndeamnă drăgăstoasă hăhăiala mârlanului prezident.

Dar oricât de puţin lucidă aş mai fi acum, un lucru îmi este destul de limpede: chiar dacă v-am scris pe facebook cu numele real (şi nu cu pseudonimul folosit aici), v-am dat datele necesare şi suficiente pentru o cât mai lesnicioasă identificare a împrejurărilor din perspectiva cărora v-am scris şi a îndrznit să aspir la o carte în dar.

Şi acest amănunt, ca şi alte câteva accente disonante presărate pe ici pe colo în interacţiunea noastră de aici, mă face să cred tot mai mult că...nu sunteţi cel drept care v-am luat iniţial.
:)
Ceea ce nu înseamnă însă că nu mi-a făcut o reală plăcere dialogul cu dumneavoastră şi că nu vă salut, la rându-mi, cu aceeaşi cordialitate!
:)

andreiraduM spunea...

ohooo...
Buna de dimineata, frumosilor, chiparosilor!
:)
anonimule, bun regasit!

Nu stiu... sa rad, sa plang?! Poate niciuna nici cealalata. Istoria sapiensilor se repeta precum un perpetuum mobile.
Multumesc inca odata pentru gest, insa nu am nevoie de carte,nu am nevoie de autograf, am nevoie de oameni verticali. Romania nu poate inainta cu lideri mitocani (repentent nu o fi fost Zeus, insa corijent da), marlani, avizi de putere si nesatiosi in a umili pe toti cei care-i dau "credit", nici cu obedienti!

Solutie nu aveti, am mai spus-o, aveti doar o loialitate fata de un individ care de atatia ani nu a facut nimic bun, insa v-a oferit multa materie prima pentru literatura (in cazul in care sunteti cine spuneti ca sunteti).
Argumentul suprem: nu este populist, este bataios.
:)
Antonimia va este draga. Si optati... functie de FUNCTIE, nu?!
:)

Mult succes in cariere. Toate cele bune.


Nu ati comentat, cum era firesc, asupra materialului postat, ci ati intrat, precum plugul in brazda, la apararea mult iubitului si stimatului dumneavoastra sef. Va inteleg. Toti isi apara interesele personale, "neamul" este o tema perimata.

Daca la referendum, romanii nu se vor prezenta masiv sa-l demita pe scandalagiu, Romania va avea 2 ani de ultracirc.

Nu gasiti pe blogul meu sustinerea USL-ului, niciunde! Incerc sentimentul ca si inteligenta dumneavoastra este dependenta de anume contexte.
Daca nu-l "gust" pe zeul dumneavoastra, nu-nseamna ca sunt "partizanul" uselistilor.
Insa, tara aceasta, de dupa '89, a fost mereu pusa in situatia de a alege "raul cel mai mic".
"Raul cel mai mic", acum, la referendum, este "pa, basescu"!
La alegeri, vom vedea paleta de culori...
Pana atunci, avem nevoie de locul vacant al institutiei care a fost coborata "in berna" in timpul domniei Zeusului.

Anonim spunea...

Domnule Radu,

Mă judecaţi sumar
şi în mare grabă,
de parcă eu aş fi subiect
de referendum.

Despre Traian Băsescu am spus clar:
este epuizat politic.
Aşa se întâmplă, invariabil,
cu toţi preşedinţii,
cu câteva excepţii din zona crepusculară
a democraţiei (Chavez, Castro, Lukasenko)

Problema nu e Băsescu, ci Constituţia.
Ce facem cu preşedinţii care scad în sondaje?
Îi suspendăm?
Nu vă daţi seama că aşa o vom ţine numai în alegeri?

Aveţi nevoie de oameni verticali?
Foarte bine.
Aţi identificat mulţi în cealaltă tabără?
Cine vi se pare mai vertical? Voicu Puşcărie, care vota cu două labe sus? Sau Felix Voiculescu, autorul acestui scenariu diabolic
care nu vrea altceva decât tulburarea apelor.

Vacantarea scaunului de la Cotroceni,
forţată şi dusă dincolo de limitele legii,
complică situaţia,
sfâşiind dureros societatea
în tabere partizane.

Scandalagiul
are o calitate.
A adus în discuţie unele probleme grave
pe care alţii le-au trecut cu vederea.
Ce simplu ar fi fost, nu aşa,
să stea pe fund, în jilţul prezidenţial
şi să potrivească panglica la coroane
pe 1 Decembrie!

Ei, bine,
acest mârlan a avut tupeul
să dea curaj justiţiei.
Pe vremea lui au fost arestaţi
primari şi preşedinţi de CJ pedelişti,
dar şi de alte culori politice,
culminând cu încarcerarea lui Năstase.

Oricît de idealist aţi fi
(şi sunteţi, după cum puneţi problema)
nu se poate să nu sesizaţi un aspect esenţial:
cauza imediată a suspendării nu este deplasarea la Bruxelles (CC i-a dat şi aici dreptate), nici coppy past-ul lui Ponta (abordat doar tangenţial de scandalagiu).
Cauza suspendării este o consecinţă a arestării lui Năstase. Revedeţi secvenţele acestei Ţiganiade recente.
S-a încercat salvarea cu ORICE PREŢ a lui Năstase. Retragerea plângerii penale împotriva lui Năstase (Grăjdan), circul ridicol al arestării, mascarada "sinuciderii", încercarea lamentabilă a unor mari doctori de a-l salva pe bază de certificate medicale. Toate au dat greş.
Şi atunci s-a recurs la suspendare.

La alegeri vom vedea paleta de culori...
Vorbiţi de parcă ar fi vorba de o expoziţie de pictură.

Indiferent pe cine vom vota, în câţiva ani va coborî în sondaje, pentru că urmează ani grei. Europa are spasme, iar planeta geme!
Şi atunci ce facem? Alte suspendări?
Alte referendum-uri?

Vă repet. Nu Traian Băsescu mă interesează ci conceptul de coabitare şi atitudinea faţă de Constituţie şi de Curtea Constituţională.

Ce înţelegeţi prin verticalitate? Să te ţii băţos în faţa unor evidenţe? Politica a fost şi rămâne un şir de compromisuri. Flexibilitatea este o calitate a omului politic. E greu să fii şi vertical, şi flexibil.

Am înţeles. Nu vă trebuie cartea mea. Aţi spus lucrul acesta, pe un ton belicos şi neprietenos, încă de la primul schimb de replici. Deşi, vă repet. Acesta a fost motivul intrării în discuţie, şi nu dorinţa de a vă converti la băsism!

O să încerc să fiu cât mai vertical,
deşi nu e uşor.
Am un început de spondiloză.

Dar sunt convins că tandemul Crin-Ponta
o să vă aducă la rampă o mulţime de oameni
de o verticalitate ireproşabilă.

Numai bine!

Anonim spunea...

Doamnă Alessia,

V-am găsit mesajul.
Cît priveşte adresa,
reţin doar că e vorba de Timişoara.
E acolo adresa completă?
O să mai caut.

Cariera mea politică
e deja istorie.
A fi comsilier municipal
e administraţie, nu politică.

În viaţa mea am făcut parte
dintr-un singur partid.
Timp de 22 de ani.

Nu ştiu încă dacă asta
e verticalitate sau prostie.

Dar aşa a fost.

alessia spunea...

:)
NU mi-aţi găsit mesajul!
În mesajul meu nu era nicio adresă, nici ceva legat de Timişoara sau de vreo altă localitate.
Era doar o trimtere explicită la contextul care mi-ar fi dat speranţă la o carte în dar,
adică la "blogul domnului Andrei Radu" şi la promisiunea făcută aici.

V-aş rămâne profund recunoscătoare dacă, atunci când îl veţi găsi, mi-aţi răspunde pe aceeaşi cale privată pe care v-a parvenit mesajul meu, fiindcă aşa mi se pare că ar fi cel mai simplu, mai eficient şi mai...de încredere.
:)

:)
Judecăţile de valoare asupra acţiunilor noastre (trecute sau prezente) cred că aparţin mai ales propriei conştiinţe şi abia apoi celor ale căror vieţi le-am atins şi le-am influenţat, într-un fel sau altul, creşterea, înflorirea, rodirea.
În rest, doar interpretări.
Şi interpretări ale interpretărilor.
:)

andreiraduM spunea...

:)
anonimule, va judec sumar, pentru ca sumar v-ati "afisat"!
:)
De altfel, ati cazut si dvs. in acelasi pacat.

Nu, nu dvs. sunteti subiectul, dupa cum nici eu nu sunt subiectul.
Subiectul referendumului este "jos Basescu" ; "sus Basescu".

Un exercitiu bun pentru mioriticii acestui spatiu balcanic. Avem sau nu simt civic.
Daca sunteti aparatorul constitutiei, atat de frenetic (precum o dovediti pe blogul meu), unde ati fost cand guvernul base-boc-
urdeea
jucau bambilici pe constitutie?!

A... probabil dvs. ii consiliati cum sa joace pe muchie. (Nici calare, nici pe jos; nici dezbracat, nici imbracat).
:)

Va e teama de "alegeri"?
Nu acest lucru si-au dorit mioriticii in '89 cand l-au impuscat pe dictator? Sau, acum, ne vaitam ca avem prea multe alegeri?!
:)

DA, vreau oameni verticali!

Din pacate, nu pot spune ca verticalitatea ii caracterizeaza pe oamenii de cultura, care se implica politic din considerente lesne de inteles.
PCR-ul (pile, cunostinte, relatii) nu a disparut. Functioneaza mai abitir ca-n vremea comunismului.

Iar pentru asta si zeul dvs. se face culpabil. Dintr-un bisnitar (a recunoscut chiar "domnia sa"), nu putea iesi un prezidentiabil vertical, care sa schimbe "sistemul".
L-a perpetuat si l-a adaptat noilor conditii.

andreiraduM spunea...

:)
Societatea MEREU fost scindata. Ne caracterizeaza balcanismul. Iar ultimii ani ne-au adus ceva in plus: balciul, mistocareala, vulgul...
Nu va fie teama de scindare. Suntem precum mercurul. Fiti pe pace.

"vociulescu" este miza?!
:)
El vrea, nu-i asa, posta, sarea, marea, luna...
:)
Va cred.


"Scandalagiul
are o calitate.
A adus în discuţie unele probleme grave
pe care alţii le-au trecut cu vederea"


Sunteti amuzant, stimabile!
Va contraziceti singur, singurel.
In afara faptului ca a "vorbit" ce a mai facut?
De 8 ani tot asta face. "aduce in discutie" azi ceva, mine contesta; poimaine "reevalueaza" etc.
Precum un om permanent mahmur.

Dar este dreptul dvs de a-l stima si a-l aprecia, contra cost, evident!
Ati fi fost credibil daca vorbeati de pe pozitia unui om in afara implicarii politice.

Justitia functioneaza dupa cum bine stim, dar ne prefacem ca e "madona".
Functioneaza principiul "stai dupa gratii preventiv".

E precum se cam intampla in familii sau in cercul elitelor: ne prezentam frumos, ne respectam, iar in spate ne dam arama pe fata.
Puritatea nu rodeste, spunea Ana Blandiana... dovada numarul mare de obedienti!

Nici nu-mi pasa care este "miza" uselistilor, imi pasa ca ni s-a dat ocazia sa putem spune "la revedere, carmaciule"!

De aceea au murit oameni in '89! Pentru a spune carmacilor ce se identifica cu statul de drept, cu justitia, cu europa: "la revedere si-un praz verde"!

Jocurile dvs politice nu ma intereseaza. Interesele sunt lesne de inteles. Nu va fac "proces de intentie". E truism actiunea dvs.

:)
Politica este o "expozitie de pictura"!

:)
Daca gandeau si cei din '89 precum dvs. "lovitura de stat" de atunci nu mai avea loc.
:)
"vai, daca cade drobul de sare"!

In urma rationamentului dvs. ar trebui ca sapiensul sa actioneze conform principiului: "pai daca tot mor, la ce bun sa-mi fac planuri"?!
:)

Cu zeul dvs. nu poate sa coabiteze nimeni, cu exceptia celor obedienti ("cu drepturi de preemptiune").

:)
Nu, nu ma intereseaza cartea dvs. Tonul meu este neprietenos si belicos tocmai datorita "intrarii dvs. in scena".
Nu ati comentat la postare, nu v-ati limitat la a-mi spune ca doriti sa-mi oferiti o carte, ci la a-mi spune la ce si cum sa gandesc.

:)
Nu m-a caracterizat niciodata "ascultarea" in sensul celor mai sus scrise, nici cand eram puber, nici acum, la maturitate.

Daca nu ati fo dorit sa ma "convertiti" la basism, nu ati insistat sa dialogati pe aceasta tema.
Tema postarii este una vasta.

"spondiloza" este boala grea, avand in vedere functia dvs. Este ireversibila.

Tot nu ati inteles sau, probabil, va identificati atat de mult cu basismul, incat cititi dar nu intelegeti decat ceea ce doriti, repet: crin-ponta-iliescu-felix-voiculescu-pandelescu sau cine o mai fi, NU MA INTERESEAZA!

ACUM MA INTERESEAZA ca zeul dvs. sa isi ia la revedere de la tron.
Vreau un om de care sa nu-mi fie rusine!
Vreau decenta, bun simt, seriozitate, diplomatie!

Toate cele bune si dvs.

... sper sa nu va mai luati alta "masca" atat de transparenta, si sa va identificati cu oameni pe care considerati ca-i simpatizez.
Cu certitudine nu sunteti Butulescu. Poate, in cel mai bun caz... o sosie!
:)
Nu va apreciez nici intentia, nici prestatia.

andreiraduM spunea...

:)
... nu ma pot abtine!
:)
"că am aterizat
într-un loc unde,
probabil involuntar,
se făcea propagandă uselistă"

:)
Asa gandesc basistii: daca nu esti pro zeus, cu certitudine, esti pro uselisti!
E, care va sa zica, intrinseca treaba, in tartacutzele lor.

"bara din fata", domnilor! Orizontul este atat de ingust, obstructionat de atatea directive de partid, incat vedeti doar bara din fata.
Asteptati sa va spuna zeus daca aveti voie sa mergeti la vot sau nu; daca sa iesiti pe strada sau nu; daca e bine sa ganditi sau nu; daca e bine sa mancati si ce sa mancati etc.
:)
Nu cumva sa iestiti din rand... se strica constructia, apare sindromul "domino"!
:)



anonimule, dar poate achiesez la partidul 0tv! :)

:)

Anonim spunea...

Stimată Alessia
Mesajul de care vorbeam
e trimis de o doamnă din
Sindelfingen,
originară din Timişoara.
Trebuie să fie o legătură
pentru că Alessia
figurează în grupul ei de prieteni.
Mai mult n-am descifrat.
webmasterul de la citatepedia.ro
poate fi o soluţie

Anonim spunea...

Domnule Radu,
Fiţi liniştit,
nu-mi iau altă mască.

Bineînţeles,
nu sunt Butulescu!
Ăla e om serios,
tradus în patruzeci de limbi.
Nu bate câmpii pe blogurile altora.

Cred că am zăbovit suficient
pe blogul Dv.

Vă doriţi un om
cu "decenţă, bun simţ, seriozitate
şi diplomaţie".
Recitiţi-vă atent ultimul comentariu
să vedeţi ce deficienţe aveţi
la aceste capitole.

Siguranţa
că dreptate nu puteţi avea
decât Dv. e sufocantă într-o polemică

Aţi încercat să-mi demonstraţi
că sunt un idiot
şi aproape că m-aţi convins.

Felicitări!

Mult succes în continuare!

alessia spunea...

:))
Recitesc mai sus:

"Scriam cândva:
Cine se retrage din faţa prostiei
devine avangarda acesteia."

"Când morala creştină
va triumfa, vom uda cu aceeaşi pietate,
şi spinul şi măslinul.
Faptul că nu folosesc ghilimele
echivalează cu o carte de vizită."

:))
"Am pus botul" (şi eu) la un plagiat şi "am luat-o în freză" la modul cel mai caraghios!
:))
Mama ei de "inteligenţă emoţională", NA!
:))
Însă pe lângă faptul că dialogul mi-a făcut o reală plăcere, MOOOOAAAAAHAHAAAAA-ul din fundal care a însoţit toată zbânţuiala asta curat maidaneză a făcut toţi banii!
:)))
SINCERE felicitări şi mulţumiri super-inventivilor autori!
M-am distrat copios.
Ca-n vremile cele bune!
:)))

andreiraduM spunea...

:)
anonimule, zabovesti cat poftesti.

Traim intr-o tara, inca libera, unde fiecare spune ce gandeste si ce doreste (daca nu vin directive de la partid clare gen: nu vota, nu iesi din casa, nu gandi, nu respira etc.).

V-am inteles nevoia de impartasire a simpatiei fata de mariner si antipatia fata de uselisti.

Sa stiti ca nelinistile mele nu deriva din actiunile anonimilor virtuali care imprumuta identitati cu rezonanta.
:)

Deficiente avem cu tontii, nu suntem perfecti, tocmai de aceea nu tonti ocupa functii in sistem si nu isi aroga drepturi care nu li se cuvin.

Preferati sa va abordez in stilul zeului dvs.?
:)

Un hahait, o insulta si iar un hahait...?!

Probabil erati familiarizat cu acest fel de abordare si aveam oportunitatea de a fi si apreciat de catre dvs. ca "spun lucruri pe care altii nu au curaj sa vi le spuna".
:)
ha ha ha

De aceeasi "siguranta" m-am izbit si eu. Dar era a dvs.
:)
Pare-mi-se ca este ingredientul necesar intr-o polemica.
Sau nu?!
:)

Desi aveti o varsta apreciabila, inca nu ati inteles ca unii oameni sunt consecventi cu opiniile, principiile, convingerile lor.

Probabil mediul in care functionati acum va determina neintelegerea.

:)
Asta ati inteles dvs.! NU NU SUNTETI UN IDIOT, sunteti doar obedient si ati incercat, intr-un mod nu tocmai frumos, sa schimbati opinia unui individ despre liderul dvs. suprem prin introducerea unei "mite".
:)
(iti dau o carte cu autograf, ai voie sa vorbesti despre zeul meu, dar respinge uselistii ca sunt de moravuri usoare - sinteza interventiei dvs.)
Ha ha ha

Daca asta inseamna pentru constiinta dvs. "a fi idiot", atunci nu va contrazic!

Multumesc pentru "succes in continuare"! Ma asteptam sa scrieti "succesuri".
:)
(mai dau si gres asteptarile sapiensilor, tocmai pentru a putea sa ne formam alte asteptari)

Cred ca dvs. aveti nevoie de succes in interventiile ulterioare prin ciborgspatiu, acolo unde sunt citati oameni care au o rezonanta in tartacuta dvs.

Numai bine!
Mi-a facut o deosebita placere sa dialoghez cu un portocalez!
:)

andreiraduM spunea...

:)
alessia, 'neatza!
:))
Hai ca a fost un plagiat destul de slabut. Sclipirea inteligenta a lui Butulescu nu s-a regasit in comentariile anonimului.
:)
Ci doar multa pretiozitate.
:))

alessia spunea...

:)
'Neaţa, Zâmbet de Soareee!
:))
E clarisim: am luat io destule notiţe de la tine, dar de învăţat...destul de slăbuţ, na!
:))
Promit să revăd conştiincioasă toată materia şi să trec clasa cu coroniţă şi diplomă de merit,
ei drăcie!
:))
Moaaamăăă, dacă te ascultam, maareee filosoafă rămâneam!
:))
Mi-e răăăău de râs!
De mine, mai ales, desigur!
:))
Hai că a fost faină ŞI această zbânţuială maidaneză!
"MOOOAAAHAHAAAAA", tot fac şi io, exact aşa cum de câteva zile se tot cocoşează de râs...cineva!
:))

pup şi iară pup şi-o îmbrăţişare maaaaaareeee cu răcoare!
:)

andreiraduM spunea...

:)
Dap, a fost foarte interesanta interventia anonimului, sosia lui Butulescu.
Nu numai acel cineva se cocoseaza de ras, toti ne cocosam de ras.
:))
Si io pup cu drag. Sper sa-ti gaseasca mesajul Butulecu nr. 2 si sa iti trimita cartea cu autograful mult asteptat. :)

alessia spunea...

:)))
Ştii, aşa, printre monumentalele hohote de râs, io mă tot întreb ce ochi o fi căscat ADEVĂRATUL Valeriu Butulescu când o fi citit mesajul meu referitor la "vizitele lui pe blogul domnului Andrei Radu" şi la promisiunea domniei sale de a expedia cărţi de-ale sale admiratorilor din blogosferă!
:))))))))
E clar deci că partenerul nostru de dialog nu are CUM să-mi găsească mesajul şi să-mi trimită cartea!
:))
Vezi, măcar atâta circumspecţie am manifestat şi io, totuşi...Chiar dacă cu preţul stupefacţiei autorului nostru preferat!
:))
Va trebui să-i mai scriu un mesaj ca să-mi cer scuzele de rigoare.
Nu de alta, dar i-am scris folosindu-mi identitatea reală, şi încă în calitate de prieteni pe FB şi va trebui să-mi ameliorez olecuţă fasonul feştelit, nu?!
:)))
Nu-i deloc sigur că voi şi reuşi, dar încerc şi io, NA!, ce să mai fac acuşica?!
:))))))

andreiraduM spunea...

:)
Nu, nu-i scrie nimic! Asteapta sa-ti raspunda. Poate "anonimul" insista pe langa Butulescu si te trezesti si cu raspuns, si cu carte, si cu autograf!
:)

alessia spunea...

:))
Nu mai cred acu' că cineva e Butulescu nici dacă vine la uşa mea nu cu cartea cu autograf cu certificat de autenticitate alături, ci chiar cu actele într-o mână şi cu certificatele analizei ADN-ului, adeverinţele de la Primărie, Notar + Consiliul Local Petroşani în mâna cealaltă!
:)))
Nici dacă-l pipăi pe îndelete n-am "să urlu ESTE!"
:)))

andreiraduM spunea...

:)
Ei, ash!
Amu' nu balansa pe extreme. Daca ai cartea, autograful si poza... nu cere si tu imposibilul. Nu-l poti asigura nici tu, nu?!
:))

alessia spunea...

:)
OK, când mă voi putea opri din râs, voi bălăngăni pe extreme cu un dram în plus de...inteligenţă emoţională, îţi promit!
:))
Mă duc să caut Golemanu' să-l recitesc atentă, cu picioarele în apă rece şi cu o duzină de markere la îndemână, că-i de rău cu mine, măiculiţăăă!
:)))

andreiraduM spunea...

:)
De tine ca de tine, dar de sosia butulescului ce sa mai zicem?!
:))

alessia spunea...

:))
Sosia butulescului a fost un personaj migălos creionat.
Şi cu succes, dacă te uiţi la mine!
:))
Până la un punct însă!
:))

Autorul lui este, aşadar, o maaaareeeee FIGURĂ.
Ca întotdeauna!
:)))

andreiraduM spunea...

:)
E!
A intrat oarecum binisor in hainele personajului. Pentru inceput, e bine!
:))

alessia spunea...

:)
Ei, hai nu fi şi tu o parşivenie chiar aşa de parşivă, da?, că ne-am distrat PE CINSTE!
:))

Anonim spunea...

Puteţi să vă amuzaţi cât vreţi!
V-a vizitat chiar scriitorul în persoană.

Aveţi un mod ciudat de a primi musafirii.

Şi eu am fost derutat.
Am căutat ca fraierul pe facebook.

A lăsa o carte în dar e un gest de politeţe
din partea unui scriitor.
Nu vă cerea nimeni concesii politice.

Un dar poate fi refuzat, desigur.
E nevoie, totuşi, de o minimă eleganţă.

E prima dată când sunt supus
la un asemenea tratament

Vă las.
Fără mine cu siguranţă vă simţiţi mai bine.

alessia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
andreiraduM spunea...

:)
anonimule, nu te necaji!

Tu te-ai pus singur in astfel de situatie. Ne simtim bine si cu prezenta ta si fara prezenta ta.
:)
Sigur nu doreai concesii politice, ci doreai DOAR sa iti exersezi persuasiunea.
:)

Dreamer spunea...

Adevarul este ca nu era loc de amuzament. Noi singuri ne punem uneori in diferite situatii. Inainte de a fi cineva scriitor...sau ce o fi, el este om. Si fiecare om are dreptul sa-si exprime parerea, sa aiba afinitati. Atata timp cat avem argumente pentru spusele noastre...si chiar daca pentru restul nu stau in picioare, pentru persoana ce sustine, reprezinta ceva.
Imi pare rau ca politica scoate ce e mai rau din noi si ne desparte de ceea ce ne putem impartasi ca persoane.
Si ca sa raspund anonimului...nu-mi fac din oameni idoli.

andreiraduM spunea...

:)
Dreamer, 'neatza!
... loc de amuzament exista oriunde, mai ales in politica, iar dl. Butulescu o stie foarte bine, avand in vedere prodigioasa sa creatie pe aceasta tema.
Sunt de acord ca inainte de a fi ceva din punct de vedere social esti om.
Daca te afisezi cu statutul, mai inaintezi si o ciuigam si apoi spui omului ce poate sa gandeasca si cum sa gandeasca, ce sa aleaga si cum sa alega, nu-ti face iluzii ca acel om va sta cumintel precum un pudel si va da frumos din coada...
:)
In cazul de fata, politica nu a scos nimic rau din oameni, i-a determinat sa faca aceleasi "imprudente": unul sa incerce sa mituiasca, celalalt sa fie suspicios...
:)
Nici anonimul, nu-si face idolo, ci cauta brese pentru a o duce mai bine in viata!
:)

alessia spunea...

:))
Final dramatic apoteotic:
am primit mult aşteptatul răspuns la mult clamatul meu mesaj privat adresat pe fb domnului Valeriu Butulescu!
:))
Asta după ce domnia-sa mi-a scris câteva vorbe semnificative pe pagina mea tot din acel pârdalnic spaţiu de socializere.
:)
Moment memorabil în care, bineînţeles, ochii mi-au căpătat acentuate caracteristici exoftalmice, în care gura refuza cu încăpăţânare să revină în limitele-i specificate clar de anatomie iar tendinţa neînfrânată a trupului era să alunece periculos şi bâldâbâc din scaun.
:)
După momentele acestea destabilizatoare de tărtăcuţă (deja suferindă crâncen pe motiv de mediu politic toxic), deznodarea deznodământului :) comediei virtuale la care luasem parte cu vârf şi îndesat, dar şi cu mare aplomb, a făcut lumină-n sat:

un lanţ întreg de confuzii şi de nebuloase haios-deductive a pompat suficientă ceaţă în decor încât apariţia autorului nostru preferat de aforisme, dimpreună cu inegalabilul său umor şi spirit ludic, să creeze o confuzie generală, mai ceva chiar şi decât aceea de care a beneficiat Vodă Ştefan la Vaslui.
Iar amuzamentul a fost copios pentru fiecare în parte şi pentru toţi laolaltă.
:)

În concluzie, "totul e bine când se termină cu bine", când realizăm, ca acum, cu toţii, cu un zâmbet larg, faptul evident că ne unesc prea multe lucruri bune şi frumoase ca să ne poată dezbina, urât şi murdar, pasiuni politice scăpate oareşcum din frâu.
:)

Datorez sincerele mele scuze domnului Valeriu Butulescu pentru motivele de mâhnire pe care i le-am produs, poate, în înfierbântata şi hlizita noastră zbânţuială maidaneză!
:)
Aceleaşi sincere scuze şi drasticei noastre disciplinătoare Dreamer, chiar dacă io sunt sigură că anii lungi petrecuţi aici împreună, eminamente pe bază de amuzament, nu ne dau şanse prea mari să ne cuminţim semnificativ, başca iremediabil.
:)

Pup şi îmbrăţişare maaaree cu răcoare deopotrivă tuturor (participanţi activi şi spectatori), cu BUCURIE fiindcă încă mai sunt şi încă mai suntem pe-aici împreună şi încă mai ştim să ne amuzăm...mai mult sau mai puţin acid :)

Bună dimineaţaaaa! :)

http://www.youtube.com/watch?v=Qby1e-rX9uU

andreiraduM spunea...

:)
alessia, prea multa pretiozitate si "scurpularitate". Si Butulescu e om. In calitate de om si anonim a scris pe aci. Nu in calitate de scriitor, nu in calitate de "consilier" portocalez.

Scriitorul este respectat/sau nu pentru opera, omul pentru omenie, politicianul pentru politicianism...

Ceea ce s-a intamplat aici mi-a confirmat inca odata, ca un om devenit politician e ca si cum ar fi luat raie. Nu se poate dezbara de atitudinea specifica politicianului nicicum.
Iaca ce postare frumoasa am avut, scrisa de tine, care putea fi despicata in patru, iar anonimul Butulescu a preferat sa scrie despre zeul sau si portocalezi, despre dama de moravuri usoare si uselisti.
Fiecare cu ce-l doare!
:))
E sau nu amuzament?!
:)
Io zic ca e.

Trimiteți un comentariu

îndrăzneşte!

 

Blog Archive