mentalităţi... feminine şi întrebări masculine

luni, 6 iunie 2011


(imortalizare fragment din piesa de teatru
"Spovedanie la Tanacu",
după romanul omonim al Tatianei Niculescu Bran)

"...
Eu m-am retras aseară din motive de votcă şi somn terapeutic (fără gumă, chiar dacă sună a banc prost!)


Să vedem...
Fie că vrem, fie că nu, orice modificare în comportamentul unui gen influenţează automat şi pe celălalt.


Nu poţi aborda comportamentul femeilor fără să recunoşti că el este legat 99,99 % de cel al bărbaţilor. E o lege a firii care ne determină să ne transformăm ca să concordăm cu ei.


Dacă dragii noştri parteneri o să continue să vrea numai sex, adică doar plăcere trupească şi nimic altceva - atunci, în lumea asta, numărul de femei uşoare va creşte proporţional cu dorinţa lor. Pentru că ne modelăm reciproc.


În contrapartidă, ele nefiind satisfăcute exclusiv de plăcerea carnală fiindcă sunt construite să le fie bine atunci când sunt iubite,valorizate, ocrotite etc., se vor orienta spre atenuarea frustrării prin obţinerea de avantaje materiale.


"Sunt depresivă că nu mă iubeşte şi mă tratez cu o sesiune de cumpărături. Asta înseamnă că oamenii mă vor admira pentru bijuteriile şi rochiile mele (de ex.) şi eu mă voi simţi mai bine."


Dacă o să ne jucăm de-a logica şi o să continuăm raţionamentul, veţi vedea că din această abordare a relaţiei dintre sexe rezultă multe nenorociri pentru specia asta.


Pe cale de consecinţă, se ajunge la obsesia băbaţilor de a avea bani cu orice preţ, la nebunia femeilor de a fi conform modelelor estetice actuale.


Ei, fie muncesc ca disperaţii, fie fac infracţiuni şi abuzuri (vezi ticăloşiile care permit unora îmbogăţirea rapidă) ca să obţină valori materiale cu care să momească exemplarele feminine sexoase şi dornice de privilegii, iar ele se torturează cu implanturi şi tehnici de înfrumuseţare, otrăvindu-şi trupul.
Şi toate astea de la incapacitatea bărbatului de a-şi stăpâni poftele trupeşti!


Păi, ia imaginaţi-vă cam ce-ar fi ca o nurlie de secretară de 20 ani care-şi fâlfâie minijupa toată ziua să fie pusă la punct de directorul ei de 45 ani?? În loc s-o ia pe genunchi (ca să mă exprim elegant), să-i spună: fetiţo, eşti frumoasă, eşti tânără, dar eu îmi iubesc soţia şi mi-e bine cu ea. Ia caută-ţi tu un băiat mai apropiat de vârsta şi trăieşte-ţi viaţa cum se cuvine. Wow, ce revoluţie ar fi!
:))))))


Ia să vezi ce secretară decentă ar avea dl. director de a doua zi.
Bărbaţii au o mare problemă: pun prea mare preţ pe sex şi pe legătura dintre el şi vârsta lor. Sunt într-un fel de goană nebună după plăceri sexuale, obsedaţi că va veni o vreme când trupul o să le-o refuze. Dacă ar accepta acest lucru ca fiind o chestie naturală şi s-ar deştepta să echilibreze în timp plăcerea erotică cu alte bucurii ale vieţii în doi, poate că lucrurile ar sta mult mai frumos.


Eu de aia tot bat câmpii cu acea "părtăşie" sau "comuniune" dintre un bărbat şi o femeie.


E o chestie super!!!!
Şi contrar tuturor părerilor masculine, prelungeşte viaţa sexuală mult peste limita cunoscută.
De ce?
Fiindcă acel cuplu nu e static.
Şi el şi ea "inventează" jocuri care le menţin bucuria şi atracţia reciprocă la cote înalte. Dacă e iubire, atunci fiecare simte şi ştie spontan ce e de făcut, ce are nevoie celălalt pentru a se simţi fericit! Am fost înzestraţi cu asta, dar suntem prea tâmpiţi ca să folosim această zestre fantastică. "(blue si freedom)

Citind această mică "spovedanie" nu am putut să nu împart cu voi întrebările inerente:

a. doamnelor, domnişoarelor, in procent de 99,99% comportamentul dvs. este  influenţat de comportamentul bărbaţilor? ;

b. dacă da, atunci independenţa (financiară, socială) este doar un "popa mitică", un paravan, o bravadă?;

c. aţi constatat de-a lungul existenţei voastre că partenerul vrea numai sex?;

d. dacă da, atunci de ce vă mai căsătoriţi sau de ce insistaţi să rămâneţi căsătorite?;

e. dacă "a obţine bani" a devenit obsesie pentru EL, cheltuirea banilor nu a devenit obsesie pentru dvs (adica pentru EA)? sau procesul a fost taman invers?;

f. vârsta reprezintă un impediment într-o relaţie, fie diferenţa chiar de 20 de ani?

g. dacă da, dacă nu, indiferent de răspuns, nu avem de-a face cu o prejudecată? (cu alte cuvinte iubirea este condiţionată de o sumedenie de factori, printre care  şi  etatea?);

h. dacă sunteţi de acord cu toate afirmaţiile din aceasta "spovedanie", v-aţi pus întrebarea de ce se întâmplă acest lucru (adică să căutaţi cauza)?

g. dacă da, unde aţi căutat răspunsuri?;

Mulţumesc anticipat celor ce vor avea curajul să dezbată problema la modul serios şi sincer.

199 opinii:

Scorchfield spunea...

"iubirea este condiţionată de o sumedenie de factori, printre care şi etatea?"

asta cu etatea mi-a plăcut!

în rest prea multe întrebări, era suficient una: « Dacă şi dacă nu?! »

:)

Anonim spunea...

:)
Te salut, scorchfield!
Bun.
Si raspunsul la "daca si daca nu"?? Care e raspunsul tau?!
(andreiraduM, nu ma pot loga again)

Anonim spunea...

Ia mai citiţi domniile voastre o dată şi lămuriţi-vă despre ce vorbea Blue acolo.
:))

f. Vârsta nu, dar existenţa unei soţii pe care directorul din povestea mea s-o iubească şi s-o respecte, da!
Aici punctam lejeritatea cu care un bărbat cedează ispitei, trecând pe linie moartă decenţa şi respectul pentru femeia cu care e căsătorit. Că deh, trufandaua îşi fâlfâie minijupa...

Anonim spunea...

:)
aceiasi lejeritate o gasim si la sapiensul de genul feminin. Ba, chiar a intrecut lejeritatea masculului.
Pare-mi-se ca a devenit o competitie acerba in "lejeritati"!
:))
(AR)

Anonim spunea...

Bre, ăla de 45 ani ar trebui să aibă ceva mai multă minte în cap decât o blambeacă de 20, pusă pe căpătuială!
Sau...mintea lui a migrat în scrot, fiind pe ultima sută de metri???
:))

Anonim spunea...

Sau atunci nu mai sunteţi voi, bărbaţii, genul raţional şi logic al speciei, ăăăă?!
Sunteţi numai când vă convine, din câte observ.
:)))))))))

Anonim spunea...

:)
Blue, de cele mai multe ori (viata o demonstreaza) "blambecele" de 20 de ani au mai multa minte-n cap decat femeile care si-au facut profesie din a fi "neveste".

"Blambecele" au inteles ca masculii (cu tot cu scrot) sunt putini comparativ cu numarul femelelor... iar din cei "potenti" (din toate punctele de vedere) sunt si mai putini.
Batalia e mare... darwinismul bata-l vina!

Iar ala de 45 de ani saturat fiind de toata cicaleala profesionala a sotiei isi satisface o nevoie, dupa cum ti-ai satisface tu nevoia de ciocolata, spre exemplu (recunos exemplul este un pic exagerat... dar tot de nevoie tine)
(AR)

Anonim spunea...

Pe mine m-a MINUNAT ideea conform careia femeile se comporta intr-un anume fel pentru ca sunt 99,99% influentate de barbati!
:))
Adica toate femeile de pe globul acesta fac ceea ce fac pentru ca barbatii le influenteaza existenta, de parca ar fi niste mici vietati fara prea mult creier si fara prea multe deziderate.
Io cred ca ai confundat femeia cu papusa sexuala a japonezilor!
:))
(AR)

Anonim spunea...

"Blue, de cele mai multe ori (viata o demonstreaza) "blambecele" de 20 de ani au mai multa minte-n cap decat femeile care si-au facut profesie din a fi "neveste"."

Nu. Au avantajul tinereţii şi al unui aspect mai proaspăt.
Dar de ce nu spui cum e cu bărbatul??
Căci masculul din povestea mea are partea lui de implicare şi instigare la derapajul feminin. După care tot el emite măreaţa etichetă cum că femeile sunt curve. Asta, mai ales când duduca de 25 ani - acum, găseşte altul mai... Şi mai...

Acum, sincer vorbind, de ce doar bărbatul ar avea nevoi şi femeia nu?

Scorchfield spunea...

Dacă v-a obosit dragostea (iubirea)?
Dacă nu, de ce sunteţi atât de obosiţi şi plictiţi de ea?

La aceste întrebări se răspunde numai prin negaţie, de aceea trăim! :)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Scorchfield spunea...

Era un neobosit?! :)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
pandhora spunea...

mi se pare ca generalizati particularizand...dar e posibil sa nu inteleg tocmai corect...astazi nu sunt in cea mai buna forma...sanatatea mea are si ea limitele ei si azi se pare ca a atins una dintre ele....
din punctul meu de vedere atragem si pastram langa noi acele persoane care se inacadreaza criteriilor noastre de "selectie"...de aceea nu exista reguli general valabile...

Anonim spunea...

Bărbaţii şi femeile înşală din diferite motive.bărbaţii înşală pentru că sunt nesatisfăcuţi emoţional. Dar acesta nu este singurul motiv.
Nu cred ca ,conteaza daca femeile neglijeaza barbatii, ei oricum inseala mai devreme sau mai tarziu. Se pare ca la barbati, dorinta de a ajunge in patul altei femei este ceva genetic. Pentru majoritatea barbatilor numarul femeilor cu care au fost este foarte important.
Curiozitatea, dorinta ii fac sa se aventureze fara sa se gandeasca la consecinte.
Barbatilor le este foarte greu sa explice care a fost motivul pentru care au avut o aventura. Pur si simplu, simt nevoia sa iasa din rutina zilnica si sa incerce ceva nou. Instinctul primitiv de vanatoare

Pentru ele, aventura este calea cea mai uşoară de a părăsi o relaţie. Această "strategie" are o strânsă legătură cu lipsa de comunicare din relaţie.
Pentru că sunt neglijate de parteneri, unele femei ajung să-şi piardă încrederea în sine, iar pentru a o recăpăta, pleacă în căutarea altor bărbaţi.
Dacă se întâmplă să aibă succes, se simt din nou sigure pe farmecele lor.
Astea fiind spuse, fiecare relatie e altfel, si nimeni inafara de cei implicati nu stie ce se intampla si nu are dreptul sa judece.
Aventurile au existat, exista si vor exista atat timp cat celalalt simte ca ceva nu este in regula si lucrurile nu mai sunt ca la inceput.

Anonim spunea...

E un punct de vedere rezonabil.
Probabil că o soluţie ar fi responsabilizarea ambelor genuri, dar în ceea ce mă priveşte am abandonat cauza şi mi-am pierdut încrederea că bărbaţii şi femeile vor mai ajunge la consens. A devenit inutil şi teribil de obositor să caut explicaţii.
:)

andreiraduM spunea...

:)
De aceea spun eu: pana cand sapiensii nu vor incerca sa inteleaga cum functioneaza fiecare gen, nu vor intelege mecanismele si rezultatele actiunilor celeilalte parti.
Pe o femeie nu o intereseaza cum functioneaza barbatul si nici pe un barbat nu-l intereseaza cum functioneaza o femeie.
Ce au invatat in familie, ce au vazut pe strada, ce au vazut in anturaj coroborat cu filmele siropoase si ... gata salata de "informatii"
!

@Anonim, corect. Sunt N motive! Si de partea feminina si de partea masculina.
Dar cauza profunda sta in faptul ca (desi nu vrem sa recunoastem) sapiensul nu este monogam.
Nu a fost facut de catre natura MONOGAM!
Societatea a impus acest lucru, nu natura.
Nu este o lege a naturii, ci a societatii.
Si, culmea, nu a tuturor societatilor de pe terra!
:))

pandhora, sarut'mana!
Dap, ai dreptate.
Am generalizat, particularizand.
Dar asa a fost emisa convingerea... de la particular la general.
Sapiensul asa este invatat... ca daca i se intampla lui, are convingerea ca li se intampla tuturor!
Dar numai cand e vorba de ceva rau.
Cand e vorba de ceva bun, pozitiv, nu mai este obisnuit sa faca o generalizare pornind de la particular.
:)
Imi pare rau ca sanatatea... iti "joaca feste".
:(
Sanatate multa, multa, multa.
Te-asteptam cu drag sanatoasa si voioasa.

andreiraduM spunea...

Scorchfield , buna intrebarea!
dar cine are curaj sa raspunda?
De obicei, iubirea, se confunda cu PROPRIETATEA!
:(

Anonim spunea...

Eu optez pentru celibat. Mi s-a luat de specia asta.
:)

Anonim spunea...

M-ai disperat cu poligamia asta, Andrei.
Bărbaţii abia de pot avea grijă de 1 femeie şi deja vor mai multe!
:))))))))

andreiraduM spunea...

Blue, "blambecele" sunt si mult mai deschise, sunt mai pozitive, nu sunt rigide, sunt senine.
Nu sunt harsaite de sentimentul "proprietatii" si de dominare doar pentru ca au titlul de "sotie"!
:)

Cum e tipul de 45 d ani?
Cum l-a creat natura.
Este firesc, natural, comportamentul lui. Nu din punct de vedere social, ci biologic.
"Blambecele" aceleau au neste mame, neste tati... ei, parintii, trebuie sa asigure o educatie, nu individul de 45 de ani!

Nu va veni un strain sa-nvete o blambeaca ca nu e ok sa intervina intr-o casnicie! Ci parintii blambecii.
Culmea e ca parintii blambecii sunt foarte fericiti ca "a dat norocul" peste ea!
Si o incurajeaza!
:)

Cine a zis ca femeiea nu are nevoi?
Are si ea ca si barbatul!
Si se manifesta mult mai pervers decat barbatul (unele dintre ele)!

Nu inselatul e subiectul "spovedaniei" tale, ci mentalitatea!
E trist cand descoperi ca o femeie poate gandi ca tot ce a facut ea in viata se datoreaza in procent de 99,99% barbatului din viata ei.
Adica toata viata ei si-a rezemat-o intr-un singur punct de sprijin: sa fie sotie!
— Ce profesiei ai?
— De sotie!
:))
Si cand nu o mai "tzine" tot edificiul se darama!

andreiraduM spunea...

:)
dar de ce trebuie ca barbatul sa iaba grija de femeie?
E handicapata?
E retarda?
E invalida?
De unde ideea ca "un barbat trebuie sa aiba grija de o femeie"?!!

Anonim spunea...

Slabiciunea şi primitivismul de care dau dovadă, îi determină pe oameni să-şi găsească cele mai neaşteptate "scuze". Una fiind asta cu poligamia. E mai simplu să dai vina pe natură pentru lipsa de consecvenţă, fidelitate şi slăbiciunea în faţa instinctelor, nu?!
:))))))))))))))))))

andreiraduM spunea...

Daca ai citi cum functioneaza un barbat, dupa aceea ai incepe sa citesti cum functionezi tu ca femeie, cu certitudine aceste subiecte nu ar mai fi discutate de catre tine.
Ai intelege!
El nu este o "alta specie", dupa cum nici ea nu e o "alta specie".
Amandoi sunt ACEIASI specie!
Dar functioneaza diferit.
Natura, creatorul, arhitectul (sau cum vrei tu sa numesti) a STIUT FOARTE BINE ce face!
Complementaritatea inseamna inainte de toate INTELEGEREA MECANISMULUI!
Nu vei obtine never-ever complementaritate atata timp cat nu-l intelegi pe celalalt, nu te intelegi pe tine!

andreiraduM spunea...

:)
Slabiciune putem numi si dorinta femeii de "proprietate", "posesie"!
Slabiciune putem numi si dependenta de celalalt!
Slabiciune si privitivism putem numi si mentalitatea conform careia "un barbat trebuie sa aiba grija de femeie"!

Depinde in ce unghi ne asezam pentru a observa actiunile umane!
Dar vrem sa intelegem sau vrem doar sa culpabilizam?
Sau doar vrem sa ne scuzam neputinta sufleteasca?!

Anonim spunea...

Ce convenabil!
:)))))))
Responsabilitatea revine părinţilor fetei, iar papleacă de 45 ani a trăit degeaba, că el n-a învăţat responsabilitatea nici de la părinţi, nici din experienţele trăite în anii adulţi.
El, la 45 ani e ca o "floricică", devotat instinctului şi complet iraţional şi ilogic.
Săracu' iresponsabil!
Mereu alţii sunt de vină pentru orice, dar minunatul mascul e absolvit de orice.
:))))))))))))))

Şi lasă, nu te mai intrista tu din pricini inventate, că eu vorbeam de corelarea comportamentelor dintre genuri, de-a lungul istoriei.
:)

Anonim spunea...

Da, trebuie să fie capabil să satisfacă femeia dpdv afectiv şi fizic şi abia apoi să plece după altele.
Altfel ce face, harem de frustrate?!
:))
Adică, acelaşi lucru: sclavia femeii într-o lume dominată de bărbaţi.
Aceeaşi scindare, divizare şi dezechilibru care porneşte de la subestimarea calităţilor principiului feminin şi de la diminuarea rolului său în evoluţia speciei.

Şi te mai miri de ce ne ducem de râpă?!
:))

Anonim spunea...

Dacă bărbaul s-ar puta onorabil, atunci şi femeia s-ar elibera de acest simţ al proprietăţii.
Este tocmai ce spuneam: comportamentul bărbatului, acela lipsit de respect şi consideraţie faţă de femeie a determinat modificări şi în comportamentul ei.
Dacă ea, aparţinând lui şi obligată să-i respecte familia şi numele, e privată de acele elemente normale într-o căsnicie, fireşte că a devenit reactivă.
El se plimbă cu paraşutele şi ea, legată de casă prin obligaţiile tipice, creşte copiii, face menajul şi mai merge şi la serviciu.
Tu cam ce-ai face în locul ei??!

andreiraduM spunea...

:)
Pai nu-i asa?
De ce sa aiba grija parintii? Ei sa-si vada de viata lor, las ca are grija Gigel! daca o ia si de nevasta e deja basmul pe pamant!
:))


Avand in vedere ca esti psiholog, sau ca ai studiat psihologia, ar trebui sa stii macar franturi din mecanismul LUI/LOR!

"papleaca" ala e sotul tau!
:))
pare-se ca "papleacă" s-a saturat de "papleaca" lui si cauta o "blambeaca"

Intrebarea este: de ce-si fac scop in sine femeile din "casatorie"?
De ce se agata de cate-un om ca de "piciorul lui Dumnezeu"?
De ce gandesc ca tot ce au facut in viata lor nu a fost decizia lor, vointa lor, ci ceea ce le-a influentat barabtul?!

Unde este respectul de sine?
Unde sunt ele?!


De ce lucru m-am intristat?
Unde?!

andreiraduM spunea...

Iata cate conditionari pentru o prapadita de relatie, pentru un singur om!
:))
Ele devin "frustrate" ca el nu este capabil, sau devin frustrate ca au ales gresit?!

:)
Pai daca femeia cere sa fie sclava, il poti condamna pe individ ca ii satisface dorinta?!
))
Societatea a creat mecanismele necesare ca femeia sa nu mai fie sclava. Sa iasa dintr-o relatie cand doreste ea!
Dar doreste ea?
Sau ii este frica ca pierde "potenta" lui popleaca?!
Si-atunci face compromisuri. Mai bine cu bani in buzunar si cu un popleaca "umblaret".
:))

Aha... si "sentimentul proprietatii" este CONDITIONAT!
:))
Pai daca o femeie nu se respecta pe sine (e valabil pentru oameni in general, indiferent de sex) cine sa o respecte?!
Daca eu nu ma respect pe mine, mai pot avea pretentia sa ma respecte mandra mea?!
:)
Respectul nu poate fi conditionat sub nicio forma!
Se castiga sau nu!
Sau se pierde...
:)

Acum "blambeaca" e parasuta?!
De ce?
Ca spera sa puna mana pe "potenta" unui sot plictisit de sotie?!
:))

Anonim spunea...

:))))
Bre, mi se pare cel puţin aberant să pui responsabilitatea toată în cârca părinţilor ei şi să-l degrevezi complet pe el. Adică, el e extraterestru - sau ce??
Pentru el nu există respect, simţul măsurii şi capacitatea de a-şi stăpâni impulsurile sexuale???

Aici nu discut ca psiholog ci ca observator a ceea ce văd în jurul meu.

Papleacă ăla e orice bărbat care-şi inventează scuze, aruncând în cârca naturii vina incapacităţii lui de a-şi depăşi primitivismul.
Te rog să renunţi la referirile pe care le faci la viaţa mea privată. Că baţi câmpii cu graţie şi e păcat!

Nu ştiu de ce se agaţă unii de căsătorie sau de ce sunt influenţate de bărbat.
Îţi repet că afirmaţia mea viza interdependenţa şi corelaţia istorică a conduitelor celor două genuri.

Întristatul era de la:
"E trist cand descoperi ca o femeie poate gandi ca tot ce a facut ea in viata se datoreaza in procent de 99,99% barbatului din viata ei."

Anonim spunea...

Tu proiectezi toate generalităţile spuse de mine, asupra situaţiei mele.
Parţial există o corelaţie şi e normal.
Însă tu extinzi nepermis de mult şi atribui toate afirmaţiile mele acestei situaţii.
Treaba ta, dar te înşeli.
:)

Anonim spunea...

Bunul simţ şi comportamentul civilizat sunt altceva decât condiţionări.
Eu vorbeam de lejeritatea cu care un bărbat consideră atracţia fizică ca fiind iubire şi-i dă curs total iresponsabil.
Dacă un om s-a îndrăgostit de un alt partener şi se desparte civilizat, explicându-i celui de care se desparte că sentimentele lui sunt adevărate, s-au verificat şi sunt împărtăşite, e departe de a fi o tragedie. Dar uită-te puţin în jurul tău şi vezi câţi oameni procedează aşa, lăsând loc de "bună ziua"???

Anonim spunea...

Am avut un caz, recent. El s-a îndrăgostit de o alta. A început să-şi bată nevasta. Venea acasă doar ca s-o maltrateze. Când ea a spus că divorţează, a lovit-o până a băgat-o în comă. A avut 21 zle de spitalizare.
Ecce homo!

andreiraduM spunea...

:)
dar ce ii face?
O ia cu forta?
E minora?
O supune torturii fara voia ei?
A facut cumva contract de "exclusivitate" cu sotia sa?


:)
Blue, nu sunt scuze. Un om satul de sotie nu are nevoie de scuze, dupa cum nicio sotie satula de sot nu are nevoie de scuze!

Certificatul de casatorie nu este un contract de exclusivitate si pentru "eternitate".

Sentimentele se schimba, nu le poti baga cu forta in suflet daca ele nu mai sunt!
Dorintele nu le poti inchide in cutia intunecata a uitarii doar pentru ca ai semnat un certificat prin care ai fost de acord sa-i dai numele unei femei, sau sa iei numele unui barbat.

Doi oameni pot evolua in sensuri diferite iar relatia sa se termine mult mai repede decat s-ar astepta cei doi parteneri.

Casatoria nu este un contract in care ti-ai semnat sentinta pe viata sa ramai cu un om.

Este o asumare a unor riscuri!
Nu stii cum vei evolua in timp tu, dar cel de langa tine!
Nu stii cum te vei schimba, ce dorinte vei avea peste 5-10-20 de ani!

:)
Am spus ca este trist, nu ca sunt trist!
Nuantele, fir'ar ele de nuante...

Sa nu mai fac referiri la viata ta privata?
Pai cine vorbeste despre viata privata, eu sau tu?!
"bat campii"?!
Pai altceva ce vrei sa bat?
Ai expus neshte "campi", si io ii tot bat!
:))

Interdependenta si corelatie istorica a conduitelor celor doua genuri?
:))
ma faci sa zambesc.
Nu sunt partial: ambele genuri isi fac si si-au facut de cap ori de cate ori au putut!
E-adevarat, cu secole in urma, femeia nu se putea manifesta in toata splendoare ei cum o face azi!
Azi procentul femeilor "imorale" il egaleaza pe cel al barbatilor, avand in vedere ca sunt mult mai multe numeric!


Uita-te ce se-ntampla cu castravetii!
:))
stau pe tarabe si nimeni nu-i "consuma"!
:))

andreiraduM spunea...

Blue, depinde de NOI in ce mediu alegem sa traim!
Daca femeia aceea si-a ales un barbar, e vina barbarului?
Si bun, sa zicem ca nu s-a manifestat. Dar cand i-a tras o palma, de ce femeia nu a parasit mediul ostil? Adica sa plece in secunda doi!

Noi avem, slava Domnului, posibilitatea de A ALEGE!
Traim intr-un secol, intr-o tara, care ne permit (ambele) sa alegem ce facem cu viata noastra.

Anonim spunea...

De acord cu descrierea căsătoriei dpdv contractual. Şi repet că oamenii se pot separa civilizat, înţelegând şi acceptând cu seninătate finalitatea unei relaţii. Dar reitez întrebarea: o fac??!

Azi procentul femeilor imorale e mare şi pentru că masculii au dat naştere acestui comportament. Ei au dat "tonul".

Repet, atribui relaţiei mele nişte trăsături care-i lipsesc. Eu discut despre ceea ce observ în jurul meu. Atât!

andreiraduM spunea...

:)
Nu sunt conditionari?
Pai odata ce se poarta, spre exemplu, mandra mea urat cu mine, eu ii fac observatie... si ea continua acelasi mod de comportament, io mai stau la discutii?
Mai cer ceva ce e clar ca nu voi mai primi, pentru ca CEVA IO AM FACUT (sau nu am facut) ca ea sa se manifeste ca atare?!
Nu mai cer!
Ii spun frumos ca e cazul ca fiecare sa-si urmeze drumul in viata asa cum isi doreste!

Sunt lucruri simple si usor de rezolvat.

Anonim spunea...

Andrei, femeia chiar asta a făcut. Şi-a luat fetiţa şi a plecat la părinţii ei. Dar a venit după ea şi aproape a omorât-o-n bătaie. În 17 ani de căsnicie nu o mai lovise, dar apoi...
Şi, din nefericire, nu-i un caz izolat.
E aberant! El voia ca ea să nu plece nici până la pâine fără ştirea lui, în vreme ce el petrecea sf de săptămână cu cealaltă femeie. Tot din cauza acestei idei aberante că el, ca bărbat are voie orice, iar ea, ca femeie e obligată să suporte. Pricepi de ce mă apucă pe mine spumele?
Din cauza acestei mentalităţi a bărbatului care consideră femeia sclavă.
Că, repet, o relaţie se poate sfârşi, dar masculii încă funcţionează după modelul în care forţa pumnului decide. Ei sunt cei care vor să păstreze confortul şi comoditatea cu care s-au obişnuit de la fosta parteneră şi să se simtă bine, să se distreze cu noua parteneră. Ei optează pentru poligamia care face din femeie un apendice.

andreiraduM spunea...

:)
Blue, priveste problema in ansamblu.
Acela nu s-a schimbat peste noapte.
A fost un "bivol" de la inceputul relatiei, cu exceptia lovitului.
De ce a facut un copil cu un "bivol"?

Asta se-ntampla cand femeile isi iau drept scop in viata rolul de "sotie"!
Si totul se duce la baza, adica la educatie!

Eu nu traiesc intr-un astfel de mediu. Stiu ca exista.
Insa acesti "bivoli" nu ar mai avea sansa sa se manifeste in acest fel daca nu s-ar gasi "bovine" dornice de cariera de "sotie"!
Casatoria nu trebuie sa fie un scop. NICIODATA!

andreiraduM spunea...

Pentru tine a fost casatoria un SCOP?!

andreiraduM spunea...

:)
Tu ai spus ca 99,99% ne influentam ca sa 'concordam".
Iata o premisa gresita intr-o relatie, indiferent de ce natura ar fi ea.

Doi oameni, de sex diferite, daca vor sa cladeasca ceva impreuna NU TREBUIE sa se influenteze in sensul individul dominator il influenteaza pe celalalt.
CI trebuie sa gaseasca puncte comune si MULTE la numar pentru ca relatia aceea sa mearga.
Nu merge pe dominator si dominat. Ci pe complementaritate.

Anonim spunea...

Nu pot să răspund în locul acelei femei, dar pot să spun că era convinsă că bărbatul ei o luase razna. Spunea că nu-i venea să creadă cât de tare se schimbase.

Nu. Eu m-am măritat pentru că-l iubeam.

Anonim spunea...

Aveam "oferte" căcălău.
Mai am şi acum.
:)
Amuzant e cum mă sună foşti pretendenţi şi mă întreabă: "tot măritată eşti??!"
:))
Dpdv financiar am câştigat mereu mai bine decât el. Deci şi aspectul material cade.

Anonim spunea...

Păi io ce ciocolată mănânc bre, de atâta vreme pe aici?!
Offff!
Ieşi puţin din individual şi priveşte la nivel general. Eu vorbesc de modul în care această complementaritate s-a modificat, s-a viciat la nivel de specie.

andreiraduM spunea...

:)
Cam asa se intampla cu toti cei care nu sunt atenti la relatie, traiesc in virtutea inertiei, nu sunt atenti la cel de langa ei / ele... si se trezesc dintr-o data si spun: "e de nerecunoscut"!
:)

Nu te-am intrebat de ce te-ai maritat, te-am intrebat daca "casatoria a fost un scop"!
E o diferenta!

:))
Oare de ce simt nevoia femeile sa sublinieze faptul ca sunt curtate?
Uite alta "enigma" pe care trebuie sa o descifrez!

:))


Stii ce ma uimeste pe mine in mod special?
faptul ca de atatia ani, tu vorbesti despre acelasi lucruri!
Nimic nu s-a schimbat!
Dar absolut NIMIC.

Cum este posibil ca un om cu o tartacutza lucratoare, cu o faculta in domeniul psihologiei sa nu poata iesi din "bucla"?!

Si mai e ceva ce am remarcat.
Indiferent de subiectul postarii, la un moment dat iar scrii despre "obsesia" ta!
Asta mi-a sarit in ochi pe blogul ciocolatierului.
Hodoronc-tronc tu ai postat acest comentariu!
Simteai nevoia sa cunoasca si ciocolatierul povestea ta.
De ce?!
Incerc sa inteleg...

andreiraduM spunea...

Blue, nu s-a viciat nimic.
Pentru ca educatia in acest sens nu beneficiat de "evolutie".
...
Sunt si familii (casatorii) fericite!
Sunt si oameni care se despart civilizat, care se respecta si se pretuiesc dupa ce se despart.
Depinde de educatia lor!
Asta in contrapondere cu ceea ce ai prezentat tu.
Nu sunt numai din alea nashpa, sunt si din alea faine!
Dar depinde de unde provin indivizii care formeaza familia (relatia) respectiva!
:)

Anonim spunea...

Ţi-am răspuns şi am argumentat. Reciteşte, te rog. Nu, nu a fost un scop.L-am ales pe el pentru că pe el l-am iubit. De aceea am vorbit de curtat.
Că să pricepi că el a fost o alegere.

Bre, pe blogul ciocolatierului fusese o discuţie despre asta. Comentariul meu era în legătură cu acea discuţie.

Repet, am avut câteva încercări să ies, la ultima mi s-a rupt filmul. Iar acum nu mai contează. Pentru că repet, am avut sentimentul că eram manipulată. De ceva ce-mi scapă înţelegerii.

Anonim spunea...

Hai la nani, că-i târziu.
:)
Somn uşor!

andreiraduM spunea...

:)
Una e sa iubesti, alta e sa ai scop "casnicia"!
Poti iubi un om si nu e musai sa faci contract cu el si apoi sa-i torni si doi-trei plozi!
Asa... ca sa-l legi bine si sa-i scoti pe ochi faptul ca l-ai iubit, te-ai sacrificat si el/ea nerecunoscatoarea cauta placeri in alta parte!
Cam asta e mentalitatea!
:))
Iubirea nu ar trebui sa conditioneze existenta unui act, nu?!
:))
In general, societatea spune: "sa fii in randul lumii"!
Individul/individa alege una/unul din "multitudinea" pe care o are la dispozitie si gata... trece la infaptuirea spuselor societatii!
:))
E in rand cu lumea!
:))

Ia'n uita-te tu mai bine si vezi cine a deschis discutia si in ce fel!
:)

Sa iesi din ce?
Din bucla?
In sensul de a nu mai vorbi despre acest subiect?
In sensul de a iesi dintr-o casnicie care este "retrograda" si te dezintegreaza ca fiinta?!

andreiraduM spunea...

Noapte pufuloasa, Blue!
Multumesc pentru participare.

Subiectul este atat de delicat incat doamnele nu vor sa-si expuna punctul de vedere.
:))

Anonim spunea...

Căsătoria a venit ca urmare a faptului că ne iubeam.

Să ies din căsnicie.

Numai ştiu exact cine a deschis discuţia, dar la fel de bine te pot întreba şi eu: tu de ce vânezi aceste conversaţii ale mele? De ce contează atât de mult să participi la aceste discuţii, făcând din ele o postare independentă?

Anonim spunea...

Uite că poţi fi şi tu "pufulos"
Mulţumesc.
:)
Somn uşor şi vise senine, Andrei!

andreiraduM spunea...

:)
Pufulos de la babucea mea!
:))

...
Nu le vanez, dau peste ele. Din cand in cand intru pe blogul ciocolatierului sa vad ce i-a mai traznit prin tartacutza si cum reactioneaza dependentele de ciocolata.
:))
Si hop... am dat peste acest comentariu. Or mai fi fiind si altele de acest gen pe blogul lui, la alte postari, habar nu am.

raspuns:

1. pentru ca-mi esti prietena virtuala (eu asa te consider);
2. pentru ca reprezinti "studiu de caz", in sensul cat timp poate dura o "obsesie" (cat timp o alimenteaza un om) si daca "lucratoarele in nevazut" isi intind aripile sau doar isi afiseaza vorbele pline de duh in detrimentul faptelor!
Evolutia unui om virtual (mai cu seama ca e prieten) eu zic ca este importanta.
Nu e musai sa fii de acord cu mine!
:)

andreiraduM spunea...

:)
sa ne fie noaptea sfetnic bun, ziceau mosii nostri din stramosi!
:))
Ghiont amical cu toata recuzita necesara unui asemenea moment!

stardust spunea...

Hi,andreiraduM! I've just stopped by to say thanks for your visit and comment to my post.
Have a nice week!

Anonim spunea...

:)
"babucea" sună tare amuzant! Zâmbesc de câte ori citesc despre babucele tale.

Te cam contrazici. La Lori ai afirmat că "ai spioni" şi că eşti informat de fiecare dată când se discută despre tine. Oare "spionul" nu te poate informa şi despre un anumit tip de comentarii??

1. ok, se poate spune că suntem prieteni virtuali.

2. Dacă ai făcut studiu de caz pe mine, atunci cercetarea e denaturată. De ce? Pentru că ai cam 40 % din informaţia care contează pentru a trage nişte concluzii pertinente, sustenabile şi verificabile. Altfel, studiul matale e mai mult decât irelevant, ca să nu spun apă de ploaie, că te superi. Plus că, normal ar fi fost să-mi ceri acordul şi cooperarea.
Eu nu mi-am arogat nicicând rolul de lucrătoare în nevăzut. Sunt ceea ce sunt şi există o mulţime de persoane care pot confirma acest lucru. Dar n-am venit nici să convertesc pe cineva, nici să convig pe alţii să creadă în ceea ce cred eu.
Ne jucăm de-a maieutica pe aici. Cine pricepe ceva sau descoperă anumite adevăruri valabile pentru el, bine, cine nu, iarăşi bine! E confruntare a ideilor şi a argumentelor, nu o muncă de convertire sau de făcut adepţi. Nu cer bani, nu caut glorie şi nici simpatii mai mult decât cele fireşti, născute spontan din interacţiune. Mă tem că toată această "scormoneala" provine din mintea matale, la fel ca şi scopurile sau obiectivele pe care mi le atribui.
Te rog doar să priveşti retrospectiv toată interacţiunea noastră şi să te gândeşti câte din cele pe care le evoci mi le-ai găsit în comportament sau intenţie. Nu cumva ai împins povestea spre un fel de vânătoare de vrăjitoare?

andreiraduM spunea...

stardust, hello man!
Thank you.

andreiraduM spunea...

Blue, 'neatza!
:))
Nu exista nicio contradictie. Spionii nu pot "spiona" totul. Si lumea virtuala are limitele ei, desi pare nelimitata!
:))

1. se poate!

2. "supararea" pentru mine este un cuvant lispit de continut! Dar inca nu te-ai prins.
:)
Te-ai grabit si de aceasta data cu raspunsul fara a sta sa cugeti in urma celor citite.
Intrebari ajutatoare:
a. in ce fel ai inteles tu ca esti "studiu de caz"?
b. de unde ai dedus ca tu ai fi una din "lucratoarele in nevazut"?
(desi... cu ceva timp in urma si tu exprimai ca "vezi" in sensul de "a simti", dar amnezia selectiva este la ea acasa, dupa cum bine stim)
c. care anume elemente te determina ca ai de-a face cu o "vanatoare de vrajitoare"?
:))
Lucrurile se pot rezolva simplu, daca tartacutza nu o ia brambura pe aratura. Este o conditionare importanta, as spune!
Subiectul "mentalitati feminine" (adica aratatul cu degetul spre barbatii care-nseala femeile sfinte si filoftei) este permanent hranit de catre tine, tu esti cea care "vanezi vrajitoarele", in sensul ca INDIFERENT de postare, tu revii la aceasta TEMATICA!
Cazul concludent este vizibil pe blogul ciocolatierului.
:)


p.s. - 40% de informatie; 40% concluzii pertinente!
:))

.✿*E LENA*✿. spunea...

Bună Andrei!
Interesant subiectul”mentalități”
Mi-au plăcut răspunsurile tale,nu comentez
fiind ceva mai în etate ca să te citez!
Să ai o zi senină și multă căldură în suflet!

Anonim spunea...

Păi citeşte ce singur ai declarat în comentariul tău din 6 iunie 2011, 23:12.
Iote:

"2. pentru ca reprezinti "studiu de caz"..."
şi

"...si daca "lucratoarele in nevazut" isi intind aripile sau doar isi afiseaza vorbele pline de duh in detrimentul faptelor!"

Şi eu repet:
1. tu declari că sunt subiectul unui studiu de caz. Chestie care, dpmdv, pune la îndoială conceptul de prietenie. Sunt cobai sau sunt o prietenă de care te foloseşti, fără ştirea şi acordul ei, ca să găseşti răspunsul la nişte întrebări ale tale?;

2. - n-am dedus nimic, am afirmat doar că EU nu mi-am arogat nicicând această calitate;
- simţeam, am simţit toată viaţa până când... Dar să nu mai reluăm discuţia, că deja m-am plictisit. Cât despre amnezii, tu uiţi ce spui un comentariu mai-nainte, aşa că să nu exagerăm!;
- faptul că urmăreşti ce fac lucrătoarele în nevăzut ca să le verifici seamănă cu o vânătoare de vrăjitoare;
- eu nu vânez pe nimeni, eu spun ceea ce văd în jurul meu, zi de zi: vieţi sfărâmate, abuzuri, violenţă domestică, mentalităţi masculine de ev mediu - toate căutând să menţină femeia în posturi umilitoare, inferioare bărbatului şi cu rezultate dezastuoase la nivel de specie.
Sau eu n-am dreptul să formulez o părere despre asta?
Sau, dacă o formulez ea ar trebui să fie concordantă cu a ta?
Pentru mine, bărbatul nu-i nici superior, nici inferior în raport cu femeia.
Momentan e doar PROST, foarte prost -chiar! Căci tot ce face în detrimentul femeii se răsfrânge indiscutabil asupra laturii sale feminine, asupra propriei fiinţe. Obsesia lui pentru superioritate în relaţiile cu femeia, obsesie pe care şi-o susţine deseori prin forţa fizică, duce la dezechilibre majore de pe urma cărora suferim toţi: ei, noi, întreaga specie!

-singura tărtăcuţă care a luat-o razna e aia care încearcă să găsească scuze pentru slăbiciunile masculilor dând vina pe natură. Am fost creaţi perfecţi,natura e lipsită de vină pentru faptul că marea majoritate a masculilor sunt incapabili de verticalitate, de onestitate şi comportament onorabil.

Priveşte în jur: iată lumea făurită şi condusă de bărbaţi: o lume dezechilibrată, o lume a violenţei, a plăcerii cu orice preţ, a infractorilor şi criminalilor.
De ce s-a ajuns aici?
Simplu, pentru că ei au ignorat şi subestimat elementele de tip feminin ale lumii în care trăim: sensibilitatea, compasiunea, dăruirea, atenţia, înţelegerea etc.
De mai bine de 2000 de ani, prin religia pe care au inventat-o, au atribuit femeii rol de animal de companie.
Bărbaţii trebuie să repună femeia în locul pentru care a fost creată şi abia atunci se va trăi frumos în lumea aceasta.

andreiraduM spunea...

Elenasarut'mana!
Multumesc pentru vizita.
Indiferent de varsta, orice OM are dreptul si la comentarii si la IUBIRE... pe scurt LA VIATA!
:)
O zi minunata, colt de rai!

andreiraduM spunea...

Blue, eu stiu ce am scris, insa tu nu stii ce ai citit.

Hai sa le deslusim:
1. dap, "studiu de caz" in sensul de urmarire a unei actiuni - longevitatea ei, daca survin sau nu schimbari, sau daca este aceiasi placa!
Actiunea este un "studiu de caz"; manifestarea unei "obsesii"!
Adica EVOLUTIA unui om. A plecat din punctul A... urmarim daca ajunge tot in A sau gaseste si alte puncte!

Acum e clar?

"vazatoarele in nevazut" sunt cele care isi intindeau aripa protectoare si se bateau cu pumnii in "stern" ca pot trata anumite patologii sufletesti!
Acum e clar?!
:))

si acum sa luam celelalte puncte la dezlanat:
1. un prieten inseamna pentru mine un om care ma intereseaza sub toate aspectele. Nu ma opresc la forma, ma intereseaza continutul lui, cu bune, rele (asa cum le manifestam toti)!
"ma folosesc"?
Te simti "folosita"?
Daca da, in ce sens?
Care este "fara stirea ta"?
Toate nedumeririle mele sunt PUBLICE!

2. ia'n sa vedem ce am spus si uitat?
:)
Faptul ca am spus ceva si tu te-ai grabit sa dai raspuns presupunerii tale nu inseamna ca eu am uitat, ci ca tu nu intrebi ca sa-ti clarifici daca ai inteles bine ce am scris.
De aceea exista intrebari - pentru a CLARIFICA, pentru a nu ne lasa dominati de "presupunere".


:)
faptul ca sunt atent la detalii, inseamna ca ma intereseaza subiectul si nu ca le "vanez". Ele isi pot desfasura "activitatea" nestingherite, in felul lor!
Nu am construit un esafod, doar in masura in care degetul meu este considerat in contemporaneitate "esafod"!
:))

Oare de ce vezi numai acele lucruri nashpa?
Sunt si familii reusite, femei care se bucura de toata stima si admiratia barbatilor, care sunt iubite si pretuite etc.
Pe astea de ce nu le vezi?!
Buna intrebare nu?
Ai raspuns la ea?!

:)
cand vorbesti despre BARBAT, vorbesti despre sotul tau? Despre tatal tau? despre fiul tau?!

Tartacutza razna nu este cea care cauta scuze, ci cea care alimenteaza (da apa la moara) o situatie, care nu se desprinde de un mediu ostil si prefera sa cante-n dramba langa acea scula!
:))
Adica cele care permit sa li se intample acel lucru!
Daca nu au descoperit ca traim in mileniul III, unde femeie nu este "marfa" ci partenera, ca poate lua decizii singura in privinta vietii ei, inseamna ca tartacutza nu e numai razna, e si cu "sorcova".

Nu te mai amagi!
Nu mai cauta vinovati.
Lumea aceasta nu este condusa de barbati.
Lumea aceasta este condusa si de barbati si de femei!
In spatele barbatilor intotdeauna se ascunde o femeie.
Istoria a demonstrat-o cu prisosinta. Ramane doar sa ne informam, daca vrem sa cunoastem realitatea si nu sa ne intarim o convingere formata fix pe viata noastra, pe experienta noastra... pe esecul nostru sau pe neputinta noastra.

:))
Nu neg calitatile femeilor, dar aceleasi calitati le poti gasi si in genul masculin.
Nu tine de gen, tine de educatie, de mostenirea din familie (mediul) etc.
:)
Unde sa o "repuna" pe femeie?
Unde a fost si unde este acum?!
Si de ar fi asa... de ce nu se "repune" femeia?!
Are toate mijloacele necesare!
Tu de ce nu te repui pe locul respectiv?
Cine te impiedica?!
:))

Anonim spunea...

Andrei,
Este evident că avem o mare divergenţă de opinii.
Uite că acum refuz să mai fiu obiect de studiu pentru tine. Şi m-am plictisit să răspund provocărilor pe care faci ca să ai ce studia, ca şi să dau explicaţii la presupunerile tale.
Şi tac.

Cu bine,

andreiraduM spunea...

:)
Blue, fiecare face CE DORSTE cu viata lui.
Divergentele de opinii nu ar trebui sa-i transforme in dusmani pe sapiensi, ci sa-i determine sa gandeasca mai profund.
Opinia mea nu dauneaza nimanui... o indeamna pe femeie sa-si "recapete" locul pe care l-a cedat de buna voie, pentru ca-i place comoditatea!
:)
Romanul s-a obisnuit (tot o metehana contagioasa a societatii) sa reactioneze "bir cu fugitii" in momentul in care nu are argumente!

Inainte de "cu bine", poate-mi raspunzi la intrebari. Din respect pentru dialog, daca nu pentru mine!
:)
Numa' daca vrei!
:))

fly2sky spunea...

Dragii mei dragi..frumoasa confruntare despre un subiect atat de prezent in vietile noastre..probleme ce apar in anumita masura in viata oricarui cuplu. Doar ca e asa un amestec de general cu particular..incat e greu sa-i dai o directie. De comentat as avea mai multe..in unele cazuri fiind de acord cu Blue in altele cu Andrei..insa n-am timpul necesar sa iau fiecare fraza in parte..asa ca o sa incerc..ca de obicei..o privire de ansamblu. Comportamentul femeilor e in mod clar influentat de cel al barbatilor si invers..insa atunci cand suntem adulti noi alegem cine ne va influenta. Iar daca ne influenteaza cineva e pentru ca a gasit o oglinda in noi..ceva cu care sa rezoneze. Nu pot considera toti barbatii o apa si-un pamant..iar nevoi sexuale au si barbatii si femeile..depinde doar cat de stringente sunt pentru fiecare si daca sunt si alte nevoi deasupra lor. Daca vorbim de cea care se imbraca si poarta provocator si barbatul care isi insala partenera..in mod clar sunt ambii la fel de vinovati..sau nevinovati..dar in mod clar a existat o punte de legatura intre ei. Cred ca cel mai mult gresim atunci cand incercam sa fim altfel decat suntem..doar pentru a-i face pe plac celuilalt..atunci apar interpretari si alegeri gresite. Andrei tu vorbesti tare frumos despre cazuri si oameni ideali..despre cum ar trebui sa fie..dar Blue iti arata realitatea..barbatii se folosesc de tot felul de mijloace pentru a domina si controla..nu neparat fizic..ci mai ales psihic o relatie. Iar intr-o relatie mai prinzi si radacini..nu poti fi precum o frunza in vant..si iti trebuie motive puternice sa te dezradacinezi.

alessia spunea...

Încerc şi eu, ca şi Fly, o privire mai de ansamblu. Chiar dacă de la „fereastra” mea lucrurile se văd diferit şi de cele ale ei :)

Eu cred că din pricina potopului contemporan de „ezoterism” şi de „spiritualitate”, am ajuns să trecem aproape cu totul în uitare faptul că suntem, în primul rând, fiinţe biologice.
Că în lumea asta pământeană suntem o specie de vieţuitoare care este mânată primordial şi implacabil de instinctul de conservare.
Care presupune reproducerea speciei.

Şi cum asta se realizează, totuşi, tot pe cale biologică, comportamentele sexuale sunt cele au dat, de fapt, formă civilizaţiei şi culturii noastre.

În ultimul secol, s-a tot vorbit despre „viclenia Raţiunii”, despre faptul că în pofida numeroaselor asemănări pe care le are cu animalele, natura sa biologică i-a impus omului un comportament sexual deosebit, „special”.

Cum şi de ce?

Păi, în principal, faptul că puiul de om are nevoie de un timp foarte lung pentru a se maturiza (în comparaţie cu puii altor…animale), a fost nevoie ca „ingratul” comportament sexual să fie dublat de un comportament afectiv, care să determine masculul şi femela să rămână uniţi tot acest necesar timp.

Oamenii de ştiinţă au arătat că puiului de om îi sunt necesari primii trei ani de viaţă pentru a-şi dezvolta în ritmul normal, cantitativ, sistemul nervos şi pentru a-şi construi propriul univers afectiv, primul său veritabil limbaj de Homo sapiens.
Or, pentru ca fenomenul acesta să se desfăşoare în condiţii optime pentru specie, „sănătos”, copilul are imperioasă nevoie de ambii părinţi alături.

Şi „se face” de aşa fel încât, cel puţin în primii trei ani, masculul-om şi femela-om să continue să fie atraşi puternic unul de altul, să rămână un „cuplu”. :)
Procesul acesta va fi susţinut îndeaproape de către Raţiunea cea vicleană :) cam până pe la vârsta de 24 de ani a progeniturii, când aceasta este, în sfârşit, considerat „matur” din toate punctele de vedere ale speciei.

Ei, cam de câte cupluri auzim noi că se destramă brusc după...trei ani de „iubire”?
Muuulte, nu? :)
Dar după…2o-24 de ani? :)

alessia spunea...

Dar fiindcă veni vorba acum despre comportamentele incriminante ale bărbaţilor, care le damblagesc de tot pe cele ale femeilor :), cred că IAR s-au mai uitat câteva lucruri evidente:

Pentru a păstra vreme de zeci de ani un cuplu unit, natura a inventat câteva „trucuri”. Cel mai important dintre ele este…plăcerea pe care o ataşăm actului sexual!

În plus, femela-om, spre deosebire de omoloaga ei din lumea necuvântătoarelor, este receptivă la actul sexual pe tot parcursul anului, chiar şi în perioada de graviditate.
Astfel, masculul-om nu ar avea nici un motiv să-şi abandoneze partenera.
Dacă se întâmplă, totuşi, asta, ghici ghicitoarea mea CINE este cauza?! :))

Antropologii şi oamenii de ştiinţă au mai ajuns la o concluzie interesantă: decizia de a forma un cuplu îi aparţine prioritar…femeii. Şi este luată îndeobşte atunci când s-a realizat o legătură mentală şi afectivă puternică între parteneri.
Ca şi în lumea păsărilor sau animalelor, bărbatul „face curte” femeii dorite, iar ea îl va accepta sau nu în spaţiul ei teritorial şi simbolic.

Iar femeia ajunge să fie dorită de nişte bărbaţi aparţinători speciei ei, pentru că îşi expune (mai mult sau mai puţin făţiş) elementele anatomice importante pentru realizarea…perpetuării speciei: talia subţire care să pună în evidenţă şoldurile pline, apte să poarte un urmaş; sânii voluptuoşi – replica feselor pe partea din faţă a trupului, dar şi promisiunea hrănirii puiului; buzele care, prin formă şi culoare, trimit masculul-om cu gândul la…altă parte anatomică a femelei-om (reacţiile la atingere ale celor două fiind aproape identice:), precum şi alţi mulţi stimuli erotici care îi vizează pe…"porcii de bărbaţi" :))

Dar „civilizaţia” a adus cu sine o serie întreagă de camuflări duplicitare ale sexualităţii umane, atât de intense şi atât de…permanente, creând o adevărată cultură.
Motivaţia: sporirea numărului de indivizi pe spaţii tot mai mici a impus restricţiile comportamentale care să ascundă sexualitatea, care ar putea genera lupte prea acerbe, violente, în comunităţile omeneşti sau care ar putea conduce, cel puţin, la destrămarea cuplurilor deja constituite.

Că s-a ajuns, aşadar, la comportamente agresive ale masculilor-om şi la tot mai rapida destrămare a cuplurilor deja constituite, este clar că femelele-om sunt primar responsabile! :)
Educaţia vine şi ea să corijeze şi să echilibreze cumva haosul creat de seraficele fiinţe, care au dovedit limpede în istoria speciei că au fost şi au rămas „sexul slab” , dar…dacă tot ne-am recăpătat libertatea expresiei, e mai bine să o însoţim de gestul acuzator îndreptat către partenerii de drum. Fiindcă…putem, NA! :)

Blue, iartă-mă că am răsturnat fix pe dos teoria ta! Io am însă aliată o cercetare interdisciplinară aprofundată, care se întinde pe multe zeci de ani, de care nu avem cum să NU ţinem seama cu toţii, oricât nu ne „onorează” pe noi, femeile, scoaterea la lumină a adevărului îngropat în negura timpurilor :)

fly2sky spunea...

@alessia..eu am pretentia ca suntem fiinte biologice complexe si evoluate..si ca ne leaga mult mai multe decat instinctele. E drept ca sunt mai cu capul in nori si parca pe alta lume uneori :)..Iar studiile astea cu dragostea tine 3 ani..ma cam lasa rece..chiar daca or fi avand ele o baza..undeva..:)

alessia spunea...

Fly, fără nici un dubiu, şi eu am aceeaşi pretenţie, te asigur! Dar complexitatea şi evoluţia la care e musai să ajungem cu toţii nu poate exclude cunoaşterea ONESTĂ a ÎNTREGULUI ansamblu care suntem noi, nu-i aşa? Căci suntem NATURĂ şi suntem CULTURĂ. Iar ÎNTRE cele două, de când e oml OM, tronează...sexualitatea. EA a făcut şi diferenţa, aşa cum tot ea, ÎNŢELEASĂ cum se cuvine, aprofundat, poate reinstaura echilibrul.
"Cunoaşterea înseamnă PUTERE". Mai ales puterea de a ne armoniza cele două componente, rezultatul nefiind altul decât...FERICIREA!

Anonim spunea...

Alessia,

nimeni nu minimalizează aspectul biologic al fiinţei, dar hai să fim înţelepţi şi să păstrăm un echilibru între impulsul biologic, pe de-o parte şi raţiune, de cealaltă parte.
Dacă vom acorda prioritate biologicului, atunci vom rămâne la nivel de animale, cu tot cortegiul de implicaţii aferente. Vrem o lume mai bună şi cu toate astea continuăm să ne purtăm ca prădătorii??!! În orice.
Atunci, la ce bun raţiunea, la ce folos înţelepciunea?
Iată, comportamentul de prădător se relevă în întreaga societate. Deposedăm pe cel mai simplu, mai neştiutor sau mai neputincios în virtutea legii celui mai puternic psihic sau fizic. Îi lipsim de bunuri, de demnitate, de femeie, de dreptul la o viaţă decentă. Fiindcă noi vrem şi ne scuzăm pe motiv că natura ne permite. Toate până când cel lovit suntem noi sau cineva drag nouă. Atunci nu ne mai place!
Păi, o să rămânem la nivel de târâtoare care trăiesc numai ca să se împerecheze, să mănânce şi să se simtă bine. După ce vom termina resursele, o să ne halim între noi şi gata autoextincţia!
Degeaba au scris înţelepţii lumii, degeaba am experimentat atâtea evenimente, noi îi dăm prioritate animalului din noi, că - vezi Doamne! - avem avizul naturii, dar ignorăm că omul e mai mult decât trupul şi instinctele lui.

fly2sky spunea...

@Alessia :) tare frumos si bine spus "EA a făcut şi diferenţa, aşa cum tot ea, ÎNŢELEASĂ cum se cuvine, aprofundat, poate reinstaura echilibrul." Doar trebuie sa intelegem si ca suntem diferiti in ce priveste importanta sau prioritatea acestui aspect si unii nu ne incadram in tipare generale :)

andreiraduM spunea...

:)
Fly, sarut'mana!
Ma bucura mult cometnariul tau.
Este echilibrat!
Dap, suntem influentati (influentabili), si dap, noi hotaram pe cine lasam sa ne influenteze (daca ajungem la o maturitate emotionala).

Si dap, inca o data, pentru faptul ca este o GRESEALA ca sapiensul incerca sa para altceva decat este pana cand oboseste si atunci apare adevarul din spatele "mastii"!

Iata si un nope, in sensul ca nu numai barbatii se folosesc de toate mijloacele pentru a domina si controla.
Incepand cu secolul XX lucrurile au inceput sa se "echilibreze", nu in sensul ca sapiensul (indiferent de sex) a renuntat la ideea de dominare, pacalire, folosire etc pentru a "dirija" o relatie, ci in sensul ca si femeile si-au scos arsenalul (mult mai laborios decat al barbatilor) din dotare in acelasi scop.
Nu am contestat niciodata ca sunt oameni de tipul sotului lui Blue, dupa cum nu pot contesta ca sunt si femei care procedeaza in acest mod urat.

Tot ceea ce contest eu este faptu ca femeia, desi se plange de o astfel de relatie, nu paraseste relatia.
Radacinile unei relatii mizerabile nu pot fi decat putrezite.
Iar daca tot torni apa peste ele, putreziciunea se ridica spre tulpina, din pacate!
Si-atunci vezi suflete mutilate nu din pricina "barbarului" ci din pricina faptului ca femeiea a turnat apa in sepranta ca va fi invingatoare... in realitate s-a inecat.

alessia spunea...

Blue, dacă ai să citeşti şi răspunsul meu pentru Fly, o să te lămureşti că nici vorbă nu poate fi de a da frâu liber instinctualităţii din noi...

Fly, e limpede că nici unul dintre noi nu se încadrează perfect în tiparul general. Că totdeauna ne mai iese în afară câte ceva...care trebuie ajustat, eliminat...
Şi se elimină vrând-nevrând, că este în interesul...speciei.
Dar când "cineva" ne ajustează, ne readuce la dimensiunile plăpumicii corecte, DOARE. Uneori rău de tot! Şi ne lamentăm, şi chemăm întru oblojirea bubiţei fel de fel de "instanţe", de "entităţi", de justificări...
La ASTA cred EU că ne ajută cunoasterea. NU la...prins fluturi spiritualistici :)

andreiraduM spunea...

:))
Alessia, la superlativ comentariile tale!

De aceea am pus acea intrebare in finalul postarii!
Nimeni nu vrea sa cunoasca cauzele. Ne este mai usor sa gasim un vinovat!
Nu vrem sa-l cunoastem pe celalalt ca entitate, ca fiinta biologica, ca fiinta spitituala, ca fiinta intelectuala... ne multumim ca este langa noi.
De cele mai multe ori, in familiile care ajung sa se desparta sau sa aiba o relatie otravita, cei doi parteneri au rupt legatura cu muuulta vreme inainte de a se ajunge la "otravuri".
Au intrat in rutina si si-au continuat viata fara sa fie atenti la schimbarile celuilalt, la dorintele, la aspiratiile celuilalt. Contractul, certificatul le-a dat oarece siguranta... sunt "soti" sau "sotii"!

E mai usor sa reducem totul la "instincte sexuale"!
Unele femeile cred ca barbatul de 45 de ani are nevoie de la o ciqita de 20 doar pentru sex, uitand cum erau ele la 20 de ani, ce aveau ele de oferit la 20 de ani!
Asta nu-nseamna ca-l absolv pe individ de orice.
Dupa cum mai cred ca ciqitele de 20 de ani nu-si doresc decat bani de la individ.
Uitand insa voit, ca un tip de 45 de ani este mult mai tandru, mai afectuos, mai grijuliu etc. decat un tip de 20 de ani care are numai parascovenii in cap.
:))

Anonim spunea...

Alessia, draga mea,
Tu ai răsturnat teoria mea de dragul partizanatului faţă de Andrei, nicicum faţă de adevăr.
Dacă coborâm în negurile istoriei, adevărul spune că bărbatul mai puternic alegea femeia, o lua de coamă şi o târa vrând-nevrând la habitaclul lui.
Apoi,a apărut religia şi femeia a fost incriminată la general, ca nu care cumva să aibă tupeul să mişte-n front.
Lipsită de accesul la educaţie, la decizie în obşte, traficată şi folosită ca obiect sexual sau pentru reproducere , femeia a folosit singura ei posibilitate de a supravieţui: atuul faţă de primitivismul sexual al masculului.
Ceea ce ar fi trebuit să ducă la comuniune şi părtăşie, ceea ce atât de frumos într-o femeie a devenit monedă de schimb pentru viaţa ei. N-a avut de ales, dacă voia să supravieţuiască.
De ce se spune că prostituţia e cea mai veche meserie din lume?
Oare poate rezista o activitate fără o piaţă de desfacere?

De ce crezi că acum ai ziarele pline de femei goale? Fiindcă asta vor bărbaţii!

Hai, fii onestă şi analizează ceea ce spun, lăsând orice partizanat.
Deschide ochii şi vezi adevărul.

Ştii de ce sunt mai multe femei decât bărbaţi?
Este o modificare biologică adaptativă la un stres psihologic major: femeia a fost disperată să supravieţuiască, fapt care i-a crescut vitalitatea şi rezistenţa naturală.

andreiraduM spunea...

Blue un sapiens, indiferent de sex, se va ridica pe verticala din pozitia de taratoare in momentul in care va constientiza ca el este CREATORUL vietii lui.

Ca societatea in care traieste acum ii da toate uneltele la dispozitie pentru a-si calauzi viata dupa propriile valori, principii, norme etc.

Nicio femeie nu este obligata sa stea langa un barbat care o inseala si care spune, de fata cu prietenii, ca poarta prezervative in buzunare in orice eventualitate.

El atata poate duce cu tartacuta lui... dar nevasta de ce accepta sa fie umilita?
Sau poate chiar ea i-a dotat buzunarul cu "prezervative", doar-doar sa nu-si piarda statutul de sotie, sau de teama ca nestiind ce sa faca in viata decat sa fie "sotie" isi vede "cariera" daramata?!

alessia spunea...

:)))
Blue, simţul umorului tău este, ca întotdeauna, remarcabil! :)))

Dacă ai reuşi să răsfoieşti măcar a mia parte din literatura geneticienilor, antropologilor, biologilor etc care susţin cu date ştiinţifice incontestabile acest Adevăr, ţi-ai da seama că Andrei are parte de un "partizanat" infinit mai vast decât umila mea persoană! :))))

Administrator spunea...

Bucurie sa va citesc ! :)Salutari tuturor !
Alessia, o placere sa citesc comment-urile tale.
Irisa, putere de alegere au cu totii: atat EI cat si ELELE. Din punctul meu de vedere, exista cupluri functionale si disfunctionale. Intrebarea mea e, cum si AR a subliniat, de ce o parte din indivizii care sunt implicati in astfel de relatii disfunctionale nu fac lucrurile necesare in plan concret pentru a ameliora / rezolva situatia si sfarsesc printr-o necontenita zbatere mentala si emotionala nefructuoasa.

andreiraduM spunea...

De ce crezi că acum ai ziarele pline de femei goale? Fiindcă asta vor bărbaţii!!!
:))
Si ele se supun docile, fiindu-le teama ca vor fi repudiate din societate si batute cu pietre!
:))

De ce sunt mai multe femei decat barbati?
Este o chestie ciclica... asa au spus cercetologii.
Iar cand nu mai erau baieti suficienti ca se duceau la razbel, unele societati unde natura nu-si facea datoria (chiar daca era stresul maxim) de pilda cele arabe, impuneau ca un barbat sa aiba cat mai multe femei pentru a asigura perpetuarea speciei lor!
Vrem sa stim adevarul? Sau cautam franturi care sa ne satisfaca mentalitatea noastra, pentru a nu ne darama frumoasa constructie mentala pornita de la o inversunare impotriva barbatului care nu apreciaza o femeie care-si face din "vulnerabilitate" arma!
:))

alessia spunea...

Eeeeeeeeeee, puuup Măriucă dragăăă! :))

Bine ai revenit...acasă!
Eşti însă doar în trecere, sau...rămâi?! :)

Administrator spunea...

Is in trecere ramasa. :)))
Da' n-am plecat.

andreiraduM spunea...

Mariaaaaaaaa (cum ar spune Paulie), sarut'mana!
Bucurosi de oaspeti!
:))

Anonim spunea...

Andrei, tipul de 45 ani e doar un exemplu oarecare. Poţi căuta exemple similare şi vei găsi cu duiumul în toate păturile sociale.
Reiau ideea, bărbatul îşi poate schimba partenera, nimeni nu impune să stai cu cineva pe care nu-l mai iubeşti şi doreşti. Eu vorbeam de obiceiul masculilor de a trece prin basculă tot ce zburdă prin preajmă.
Spuneam de tipul acela din exemplu că-şi iubeşte soţia. Dar şi dacă şi-o iubeşte, el n-are nicio apăsare să se lase condus de penis. Nu-şi uzează raţiunea, nici nu-şi face procese de conştiinţă ci se scuză că aşa vrea "mama natură".

App de asta, am observat - şi acesta e motivul pentru care mi-a trecut iritarea - că tu, Andrei, ai o problemă cu sensurile subtile sau metaforice, la fel cum obişnuieşti să baleiezi fără limite între general şi particular, în cadrul unei teme.
Iar la presupuneri, ce să mai vorbim, eşti primul!
Ai impresia că vorbesc despre mine, deşi, având în vedere partizanatul tău pentru obsesia sexuală a bărbaţilor, cred că tu eşti cel care proiectezi asupra subiectului limitele tale conceptuale.

Administrator spunea...

Salut ! :)

andreiraduM spunea...

Ei da, asta-i intrebarea mea:
"de ce o parte din indivizii care sunt implicati in astfel de relatii disfunctionale nu fac lucrurile necesare in plan concret pentru a ameliora / rezolva situatia si sfarsesc printr-o necontenita zbatere mentala si emotionala nefructuoasa."
Frumos ai mai pus-o in pagina, Maria
Eu raspunsul la aceasta intrebare il caut!
Acest lucru eu inca nu-l inteleg.
:(

Administrator spunea...

Pai e cumva retorica intrebarea. Parerea mea este ca din frica.

Anonim spunea...

Te salut, Maria.

Eu vorbeam la nivel de statistici, de generalităţi. Te rog frumos, nu-mi spune că ai băut după Andrei şi tot ce discutăm ar trebui să aibă legătură cu mine, că iar mă enervez.
Şi dacă limitările lui Andrei mi-au devenit deja familiare, dacă partizanatul deseori jenant al Alessiei îl pot înţelege, apăi de la mintea ta limpede şi echilibrul pe care ţi l-am cunoscut, chiar am pretenţii.

Deci, reiau: aici e vorba de bărbaţi şi femei. La general, mai cu seamă în ţara noastra, că aci trăim. Încă!

andreiraduM spunea...

Blue, ca sa intelegi trebui sa cauti sa te documentezi, adica sa te informezi.
Si exista pe piata o multime de informatii certificate de indelungi studii si cercetari.
Important este sa vrei sa afli, sa intelegi!

Stim TOTI cei care participam la acest schimb de opinii ca tu pornesti de la viata ta si o proiectezi expandand-o!
Nu vorbim de general, vorbim de particular.
Vorbim despre o sotie care-si deplange soarta de ani de zile si care, aceiasi sotie, nu a facut nimic pentru a iesi din acel "deplans".

Te inseli amarnic, nu sunt partizanul nici al barbatului nici al femeii care inseala!
Accept natura umana si "condamn" sapiensul ca nu vrea sa se infomeze si ca nu vrea sa se autoeduce in cazul in care nu a avut sansa de o educatie in familie (mediul).

alessia spunea...

„Partizani jenanţi” (în viziunea lui Blue!) de-ai lui Andrei :)))

Richard Dawkins [„Gena egoistă”, Editura Tehnică, 2006]

Edgar Morin [„Paradigma pierdută: natura umană”]

Desmond Morris [„Maimuţa goală”, 1991]

Max Scheler [„Poziţia omului în cosmos”,Ed. Paralela 45, 2001]
Etc..etc..etc…

Să intri în pământ de aşa "anturaj ruşinos", nu-i aşa, Blue?! :)))

andreiraduM spunea...

:)
statisticile spun ca s-au inmultit nuntile concomitent cu divorturile!
Ceea ce-nseamna ca "sapiensul" a gasit o bresa (lasata intentionat de societate) de a-si manifesta libertatea.
Libertatea la nivelul lui de intelegere.
Degeaba ii vei spune unei femei din mediul rural ca femeia nu a fost adusa pe lume sa fie supusa barbatului, pentru ca nu va intelege.
De ce?
Pentru ca familia asa a educat-o; pentru ca nu are dorinta sa se informeze, sa se cunoasca si sa cunoasca lumea inconjuratoare si pentru ca are o teama de singuratate si frica de "gura lumii"!
Toate tin de educatie: si scula din pantalonii barbatului, si acceptul femeii sa fie pres.
Ne informam?
Incercam sa ne cunoastem pe noi, dar si pe celde langa noi?!
:))

Anonim spunea...

Andreiule,
te rog frumos, de dragul respectului şi al prieteniei pe care ai tot evocat-o, renunţă să mai aduci în discuţie situaţia mea.
Nu pricep nici de frică de ce eşti tu atât de preocupat de căsnicia mea şi îmi tot sugerezi că ar trebui să "ies" din căsnicie.
Îl vrei pe mnealui?
Îţi aranjez o întâlnire, tre'i doar să-mi spui, că te ajut.
Pe mine presupun că nu mă vrei, fiindcă ai spus deja că îţi displac, aşa că nu mai fac discuţie pe tema asta, că pierdem timpul. Nu-i bună nici de glumă.

Lăsând ironia, care e problema ta, de fapt?

Administrator spunea...

Irisa
1. Daca te uiti cu atentie eu NU m-am apropiat de particular si in speta de cazul tau. Tu insa unde te-ai autoinclus de ma rogi sa nu fac referire la tine ?????
2. Intr-o anumita masura, chiar cand vorbim despre generalitati lucrurile pot avea legatura cu noi, caci evidentiaza un mod de a percepe lumea din interiorul nostru. De exemplu modul tau de a percepe lumea pe acest segment subliniaza ideea culpabilitatii speciei masculine. Modul meu de a percepe lumea tinde sa echilibreze "culpabilitatile", s.a.m.d.
3. Pot sa beau oricat dupa Andrei, Irisa sau Alessia, ca opinia mea nu flutura in bataia vantului. Cel putin asa cred despre mine. Deci te rog sa ai pretentii. :)

Si ca sa revenim: sa reiteram intrebarea, la modul general, fara a incrimina pe cineva, de ce o parte din indivizii care sunt implicati in astfel de relatii disfunctionale nu fac lucrurile necesare in plan concret pentru a ameliora / rezolva situatia si sfarsesc printr-o necontenita zbatere mentala si emotionala nefructuoasa ?

andreiraduM spunea...

Dap, reiteram intrebarea,Maria, dar cine ne raspunde?!

Anonim spunea...

Alessia,
Lasă bibliografia şi foloseşte-ţi intelectul pentru a analiza ce am scris.
Eu scriu din ceea ce văd. Tu ce vezi?
Tu vorbeşti din lecturile tale. Ok, ia să vedem autorii... toţi români, aşa-i?
Toţi contemporani şi trăitori la Romania??!

Să mă bată vântul, oare tiparele comportamentale specifice unei culturi nu reprezintă nimic?
Ce vrei să-mi spui, conduita sexuală este exclusiv apanajul unui instinct şi a unor gene?
Ha!!!
Ia mai caută şi prin alte cărţi, că nu strică!

andreiraduM spunea...

Blue, te rog frumos nu mai face pe nis'naiul!
Tu ai scris aici, pe blogul meu, doua comentarii despre situatia ta. (Nu mai vorbesc despre altele pe care le stim cu totii, nu putem face abstractie)
Nu am avut io vedenii.
Ai sters comentariile.
Le pot lua din mail (pentru ca acolo au ramas) si pot demonstra ca nu "bat campii".
Dar ce rost are.
Ne e teama acum sa recunoastem ceea ce traim?
Ne este rusine?
De ce?
De cine?

Administrator spunea...

Pai ne raspundem noi insine si reciproc. :)))
Eu cred ca mecanismul principal e frica si un astfel de subiect poate fi dezvoltat.
Tu ce crezi ?

andreiraduM spunea...

OK. Hai sa restrangem aria!
Inteleg ca nu se vrea a se raspunde acelei intrebari incomode.

Sa-ncercam sa lamurim altceva:
Blue, tu acuzi barbatul ca este manipulat de instinctul sexual?
Ca instinctul sexual sta la baza tuturor nefericirii femeilor?!

andreiraduM spunea...

Maria, dap FRICA si dependenta!
Dependenta, atasamentul fata de un anume stil de viata.
Si toate au la baza "lipsa increderii in sine".
Un om care nu are incredere in sine, cauta puncte de sprijin si in maracini.

Administrator spunea...

Irisa, hai sa vorbim despre ce vedem. Nu din carti. Eu mai multe aud decat vad despre oameni. Din gurile lor. Si din gurile multor sotii am auzit ca sotul lor ... e din "fire" mai ... culpabil si mai grosier si mai tributar epocii in care isi taraia mult ravnita de coama in pestera sa. Si din punctul acesta lucrurile, din ce am vazut si auzit eu, se separa: o parte din ELE aleg calea in care raman cu culpabilul si trag la jug suferind ca Sisif si altele care aleg libertatea si o sansa la fericire si demnitate, parasind jugul si patrupeda.
Ei, eu nu pot sa inteleg de ce acele femei care relateaza cat de grea si inumana este pentru ele o asemenea viata de cuplu, raman totusi cu mamutul.

Anonim spunea...

Maria,
Nu.
:)
1. Eram înfierbântată şi am trimis buzduganul, fiindcă mi-aş dori ca tu să abordez lucrurile pe cât de echidistant poţi.
:))
Te rog să fii "capul limpede". Dacă vrei, desigur.

Ai început discuţia vorbind de "cupluri funcţionale şi disfuncţionale", iar eu am atras atenţia că EU vorbesc la general, în vreme ce Andrei să străduie din răsputeri să aducă discuţia în particular. Eu vorbesc de tendinţele mentalităţilor actuale, el îmi freacă ridichea cu mnealui. Şi mi-am cam ieşit din calmul meu englezesc.
:))

2. De acord. Este ceea ce explică o oarecare vehemenţă din partea mea şi dacă vei avea amabilitatea să citeşti la comentariul meu de la 6 iunie 2011, 21:54 vei vedea că am admis că parţial se justifică. Dar, PARŢIAL, da?!

3. Mă bucur că îmi confirmi acest lucru.

Da, unii fac, alţii nu. Fiecare decide pentru el.

alessia spunea...

Blue, eu vorbesc din lecturi şi nu îmi folosesc intelectul, iară tu vorbeşti doar din ce vezi la o aruncătură de băţ de nasul propriu şi...îţi foloseşti intelectul?! :)))

Autorii citaţi nu sunt remarcabili ca gânditori, ca oameni de ştiinţă, pentru că nu sunt...români?!? :)))

Ce mai este, ce mai poate fi de spus dacă pornim de la aceste premise?!
Timp pierdut.
Şi eu nu am aşa ceva...
Îmi pare rău.

Anonim spunea...

Andrei,
cu tine voi relua dialogul atunci când vei avea amabilitatea să renunţi la a mă mai trata ca pe un studiu de caz.
Cazul are nervi, iar subiectul cazului consideră ca i-ai lezat demnitatea, folosindu-l pe post de material de studiu, fără să-l informezi.
M-ai provocat sistematic, ai folosit informaţiile pe care le-am oferit în baza amiciţiei virtuale, ca să faci "discuţii ştiinţifice", în prezenţa mea, punându-mă în situaţii jenante ca om şi confuzându-mă.
Ce sunt eu pentru voi?
Un om, un cobai, un bolnav? În virtual?
Aici v-aţi găsit?

Acum vorbeşti de frică. Frica e doar în mintea voastră, e rezultatul preluării unor teorii din cărţi şi aruncate aici, pentru că lipsa de informaţii, de empatie şi de înţelegere te strânge cu uşa şi cauţi motive.
T E Î N Ş E L I din nou, nu-i vb de nicio frică!!!

andreiraduM spunea...

Blue, ma cunosti de atata timp. Pe langa multele defecte pe care mi le fac cunoscute, mai am unul: nu-mi place IPOCRIZIA!
Poate de aceea tu vezi" vanatoare de vrajitoare" in faptul ca dau "spoiala" jos de pe mastile ce se perinda prin virtual.
Iata ce scriai tu aici, azi, si ai sters!

"Blue Freedom a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "mentalităţi... feminine şi întrebări masculine":


"Când vorbeam de influenţa respectivă mă refeream la corelaţia dintre comportamente, de-a lungul istoriei.
Pe mine mă oboseşte această discuţie, pe bune.
Eu am încetat să mai cred că cele 2 genuri se mai pot armoniza. Şi clar, din partea mea, poa' să vie şi potopul, că eu n-aş mai încerca să găsesc corespondenţe care să-i armonizeze.
Pur şi simplu e o cauză pierdută!

Nu mai departe decât aseară, aflându-ne la plimbare cu nişte amici, mnealui a cerut să specifice că el poartă mereu prezervative la el.
Ce-ar mai fi de spus????"


Nu eu iti "frec ridichia", tu o scoti pe taraba, o arati, apoi te "crucesti" cum mama draqului isi permite AR-ul sa particularizeze!
Pai ori vorbesti "in general", ori amesteci generalul cu "particularul" si intimitatiile cuplului tau!

NU-MI PLAC IPOCRIZIILE, fac alergie instant cum faci tu alergie la pareri contrare tie si te topesti la cuvinte siropoase!

Administrator spunea...

Irisa, noi toti stim situatia ta. Tu ai povestit multe. Cu toate acestea am evitat sa ma raportez strict la ea. E treaba ta acolo, casa ta, tu faci ce vrei, ce stii, stii parerile noastre de atata timp, etc.
Tu zi-mi ce crezi tu, de ce unele femei raman in cuplul de care se plang. Pe mine ma intereseaza sa inteleg motivatiile nu sa condamn alegerile sau comportamentul cuiva. Fiecare doarme cum isi asterne.

AR, referitor la ce ai scris:
"Un om care nu are incredere in sine, cauta puncte de sprijin si in maracini." O sa te partizanez si citez o vreme cu asta. :)))

Pai barbatul fara instinct sexual ar mai avea sens pe planeta ???
Acuzam manipulatorul sau manipulatul ?
Am putea vorbi despre argumentele feminine atunci cand e musai sa se raporteze la o "vitejie sexuala" a partenerului. Le fel, o parte spun "De vina e bambleaca flusturatica, intrucat el, saracul, e predispus natural sa raspunda" iar o alta parte va spune "popleaca salbatic mamutul e vinovat, ca nu se poate abtine de la a popula planeta in mod nepermis".

Alessia, pleci si ma lasi ??? :)))

Anonim spunea...

Alessia,

Autorii sunt străini, iar noi vorbim despre conduita sexuală, care - fiind ea extrem de complexă, are mare legătură cu elementele culturii căruia îi aparţine individul.

Genetica vorbeşte de tendinţele biologice, instinctul dă impulsul, dar cultura unui popor este cea care modelează conduita. Deci, genele predispun, instinctul dă scânteia, dar omul ... ei, da, omul poate să înţeleagă şi să-şi ajusteze conduita.
Asta era legătura. Că dacă scriu despre comportamente, atunci ar trebui să studieze aici.

andreiraduM spunea...

:)
Blue, nu ma mira debuseul tau.
Ma mira faptul ca desi citesti si aparent dai impresia ca ai inteles ce ai citit, peste ceva timp, sensul initial il distorsionezi si ii dai un alt sens.
:)
dar... fiecare cu tartacutza lui.
Daca nu e FRICA, ce e?!
Toate discutiile ar avea o finalitate simpla si fireasca daca s-ar vorbi cu sinceritate si curaj.

Descrierea pe care ti-ai facut-o seamana mai degraba descrierea unei "blambece" adica a unei tinere care nu prea are nimic in cap...
Eu te-am pus in situatii jenante?
Eu te-am determinat sa scrii ce ai scris?

Oare de ce nu-ti pui intrebarea de ce simti nevoia sa scrii povestea ta oriunde intri si-ti faci un prieten?!
Care-i scopul?!

alessia spunea...

CUM să plec, Măriucă?! Iooo să stau departe de voi?!
Fac doar o pauză de cafeluţ şi ţigărică!
Mai ales că mi-ai mai luat şi mie olecuţă de pe umeri...partizanatul. Jenantă pârdalnică, NA!:)))

andreiraduM spunea...

:)
Maria, acuzam manipulatorul!!!
Nu de placerea manipulatului...
:)
Vorbim despre cultura, dar nu a noastra, ci a celuilalt.
Daca vedem ca ala e "berber" incercam sa-l "romanizam", iar daca nu reusim ii scoatem pe ochi si pe nas faptul ca el e "berber" si ca nu e "roman"!
:))

Administrator spunea...

:))))


Un urias salt in evolutia umanitatii: de la a tarai partenerul de coama prin maracinisuri si gropisuri, la a-l tarai intelectualo-verbalizat prin hatisurile logicii emotionale si aducatoare de echilibru intr-ale nevoilor personale.


As mai sta dar ceasul suna, datoria cheama.

Reverente mintilor cugetatoare !

Anonim spunea...

Andrei,
ce ţi-e şi cu "matematica" asta!

Tu spui că eu nu citesc ce scrieţi? Da' tu înţelegi ce scriu eu?

Nimeni n-acuză pe nimeni.
Alessia a argumentat pe bază de cercetări biologice şi genetice, iar eu am răspuns că natura este modelată cultural şi că dacă autorii au făcut studii despre sexualitate acolo, atunci ele nu-s sustenabile 100% fiindcă diferenţele interculturale au un cuvânt greu de spus.

De unde ţi-a trăznit ţie că acuz vreo populaţie, nu'ş??!!!

Anonim spunea...

Păi acu' ce nu vă convine?
:))

andreiraduM spunea...

:)
Bine punctat, Maria!
Insa ar mai fi ceva de adaugat ca sa fie pe deplin tabloul pictat:
"Un urias salt in evolutia umanitatii: de la a tarai partenerul de coama prin maracinisuri si gropisuri, la a-l tarai intelectualo-verbalizat prin hatisurile logicii emotionale si aducatoare de echilibru intr-ale nevoilor personale si ascunderea sub frunza sintetica a propriilor defecte.

Toate cele bune.
Data viitoare fa-l vizibil pe ceas. Il "destabilizam" cu amortizoare de masina!
Reverente mintii cugetatoare trecuta pe aici ca o "supernova".

Anonim spunea...

Ah, să vorbim de frică.
Asta e ok, sau gata, aţi spălat putina?
:))))))))

andreiraduM spunea...

Blue, mie nu-mi convine ca nu ai curajul sa recunosti cand o "dai in barci".
Si ma deranjeaza ca nu intrebi cand nu esti sigura ca ai inteles mesajul celuilalt!
Matematica este ok ca si limba romana.
Perceptia este deficitara... uneori. Dar este "scuzabil" sistemul nervos alterat!

Administrator spunea...

Viiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjj !!!

V-am luat nepermis cate un autograf tuturor. Mostre pentru civilizatiile supraevoluate care ma vor contacta in curand. :PPP

Sa stie cum suntem noi, oamenii. :)

Administrator spunea...

Irisa, eu ma intorc diseara, sa vorbim despre frica. Sper sa gasesc blogul intreg, cu toate replicile si pe toti participantii cu capetele intregi.
Voie bune tuturor !

andreiraduM spunea...

:)
calatorie minunata!
Din cand in cand mai trimite-ne cate un mesaj... poate intre timp noi, oamenii, ne vom robotiza pe de-a-ntregul, si-atunci nu vom mai casuna pe oameni ca au defecte, ca sunt impulsivi, ca sunt prea instinctiv sexuali, ca au frici, ca au nevoi... vor fi precum o masinuta deleghidata.
Unde-i pui acolo vor sta.
:))
Nu vor gandi inainte de a fi invitati; nu vor vorbi neintrebati, nu se vor indragosti pana nu le spune sistemul de cine si cat sa fie indragostiti etc.
:))
Sa vedem atunci... ce nemultumire vor mai fi disputate!
:))

Administrator spunea...

Ne vom plictisi de perfectiune. :)

Anonim spunea...

Andrei,
concret, spune tu unde o dau eu în bărci. Te rog frumos,nu altfel.
Şi pe urmă îţi spun şi eu de ce consider că o dai în băci mai mult decât mine.

Maria,
blogul e al lui Andrei, informaţiile le saşvează, deci sunt şanse foarte mari să regăseşt totul aşa cum l-ai lăsat. Eventual, cu nişte comentarii în plus.
Cât despre frică, abia aştept să discutăm.
Despre frică, dar şi despre altele. Dacă s-o mai putea...

Anonim spunea...

Vă cer scuze pentru greşelile de editare. Viteza e de vină.
:)

andreiraduM spunea...

:)
Blue, "o dai in barci" ca nu ai plecat de la particular!
Tu scrii despre viata ta personala, apoi tot tu le atragi atentia celorlalti ca tu vorbesti la modul general.
Exemplul ti l-am dat.
"ridichia" tu ai prezentat-o pe taraba.
Ca toate celelalte.
Altfel NICIUNUL dintre noi nu stiam nimic despre tine!

Nu eu salvez cometnariile, ci blogul meu destept!
Tot ce se scrie, indiferent daca e sters, el le salveaza. Face treaba foarte buna.
Il voi rasplati cu vacanta in uunivers...
:)

andreiraduM spunea...

:)
Vai, Maria, cum sa ne plictisim de "perfectiune"?
:))

fly2sky spunea...

@Andrei..nu stiu daca lucrurile au inceput sa se "echilibreze"..cel putin..dupa cum spune si Blue nu in spatiul Carpato-danubiano-pontic. Si femeia de multe ori incerca sa invinga cu armele la care e mai iscusit barbatul..in loc sa-si foloseasca punctele ei forte. Ba as spune ca lucrurile au degenerat..femeile si barbatii in loc sa se respecte si inteleaga reciproc, sa accepte diferentele ..incearca sa arate care e mai puternic sau mai independent. Iar in ce o priveste pe Blue..din cate am observat..vrea doar sa fie inteleasa..nu cauta solutii. Solutia o poate gasi doar singura..chiar daca vrei sa o ajuti. Dar unde sa gasesti intelegere la barbati care vad doar "problema de rezolvat" :)) Eterenul conflict dintre barbati si femei..stiu ca vrei sa o faci sa inteleaga cum gandeste un barbat..:)

Administrator spunea...

Ei, uite, ai sa vezi ! Daca nu crezi ...
Ca si omul asta, uneori parca ii "toarna" sa fie vesnic nemultumit.


:)))

Plec ! Pa !

Anonim spunea...

Andrei,
ai luat un comentariu de-al meu, de pe un alt blog, l-ai scos din context şi l-ai transformat într-o postare la tine. Asta ce să fie?

Eu scriu despre ceea ce văd în jurul meu. De regulă, specific când schimb macazul şi mă refer la ceva personal. Tu, însă, ţi-ai făcut un obicei să citeşti totul ca fiind despre viaţa mea particulară.
Cu un pic de bunăvoinţă, ai putea aplica această teorie (a proiecţiilor, a oglinzilor, a autoexprimării) cu mai multă flexibilitate şi ai sesiza diferenţele.
Dacă ai vrea, desigur.

andreiraduM spunea...

:)
Fly, nope, nu se echilibreaza lucrurile niciunde, indiferent de spatiul in care se manifesta sapiensul.
De ce?
Taman ai spus tu: pentru ca nu vor sa se cunoasca in primul rand, iar in al doilea rand ca vor sa-si dovedeasca "superioritatea".

Ceea ce-nseamna ca sapiensul (unii dintre ei) nu a ajuns inca la maturitate emotionala!
Si este un lucru trist pentru umanitate.
Pentru ca va perpetua perceptia lui, mentalitatea lui etc.
Faptul ca improscam cu norori "jumatatea" nu va rezolva NICIODATA problema.
De fiecare data se vor forma doua grupuri care sa sustina cele doua "parti" in disputa!
Intretinem "diferentele", "disensiunile".

De ce are nevoie Blue de intelegere?!
Adica de ce ar cauta un om intelegere intr-o lume virtuala la o problema reala?

Daca eu am o suferinta (fizica, sufleteasca) faptul ca vorbesc cu niste oameni in virtual ma va ajuta sa trec oarecum mai usor prin chin, dar nu-mi va alina nici suferinta, si nici nu o voi "vindeca", indiferent cat de multi oameni ma vor intelege si-mi vor spune tot ceea ce vreau eu sa aud.
Inteleg nevoia de "impartasire", dar nu inteleg lipsa de actiune, de a face ceva in beneficiul personal.
iar timpul s-a tot scurs.
De acum cativa ani am plecat din punctul A si constatam ca suntem tot in punctul A!

Eu nu inteleg mecanismul.
Ce o determina pe o femeie sa stea precum soarecele in cursa si sa pedaleze la roata, desi are toate portile deschise!
Eu asta nu inteleg!
Si asta ma chinui sa inteleg de atatia ani!

Anonim spunea...

Fly,
Cred că eşti foarte aproape de originea reală a disputelor mele cu Andrei.
Eu, "cazul" pot să confirm că multeori sunt iritată de faptul că Andrei vrea să "fac" ceva doar pentru că el crede că aceea e soluţia la o problemă care, de cele mai multeori, e numai în mintea lui.
Meritul lui Andrei este că în felul lui incomod, dar bine intenţionat, m-a susţinut în perioada depresiei.

(Şi acu' se străduie să mă vâre în alta!)
:)))))))))

Am glumit.

andreiraduM spunea...

Blue, vrei sa aduc si contextul in postare?
Il aduc, nu-i bai.
Cu atat mai mult se va vedea faptul ca postarea 'ciocolatierului" nu avea nicio legatura cu acest comentariu!
:))
Ti-am adus un argument (o dovada) ca ai vorbit despre VIATA TA!
Mai ai un comentariu, il caut si pe ala si-ti mai demonstrez odata ca ai vorbit despre viata ta, nu a "majoritatii"

Lasa ipocrizia in fata portii blogului meu!
Te rog!
Du-te din nou pe blogul cioclatierului si vezi care era contextul.
Cand schimbi macazul stergi comentariul.
De ce ti-e frica sa recunosti ca acest cometnariu postat de catre mine este rezultatul experientei tale... in urma experientei ai inceput sa casti ochii si sa cauti exemple similare experientei tale.
Firesc ca vei gasi multiple!
Tot ce ai de facut este sa raspunzi la intrebarea: de ce nu te desprinzi de un nenorocit, daca nu are respect fata de tine nici in fata prietenilor vostri?!
De ce te introduci singura in categoria femeilor care suporta precum Sisif... o relatie nociva?!

andreiraduM spunea...

De ce dupa atatia ani simti nevoia sa repeti aceleasi lucruri si sa le scoti pe taraba?!
De ce in atatia ani nu ai reusit sa te desprinzi?!
Daca el este atat de nenorocit si accepti sa stai langa el asa cum e... ce inseamna?!

Scorchfield spunea...

Există un hedonism personal, ca cel pe care-l are un peşte când în săritura sa dă de uscat: efect mortal. Exemple mai sunt, însă cel mai plăcut mie este cel al călugăriţei -ca insectă, din care însuşi Picasso a făcut o pasiune în pictură. Acolo masculul în timp ce copulează este devorat, femela -călugăriţa începe cu capul, masculul în efortul său sublim de-a duce la capăt totul nici nu bagă de seamă, specialiştii au afirmat că el -masculul, continuă şi după decapitare!

andreiraduM spunea...

Blue ce incerc eu sa te determini sa faci?!

Anonim spunea...

Andrei,
Nu toată lumea e ca tine!
Acceptă odată pentru totdeauna că nu eşti nici etalon, nici nu deţii adevăruri universale.
Iar omul este un produs al genelor, al educaţiei, al experienţelor personale şi reacţionează diferit la aceeaşi situaţie.

Tu eşti teribil de fixist. În plus, vrei să impui modelul tău, fie că se potriveşte, fie că nu.
Iată, cel mai clar argument al meu la ceea ce ai scris în comentariul de mai sus:
-tu mă înţelegi pe mine, ca femeie, de pretinzi femeilor să înţeleagă bărbaţi???

andreiraduM spunea...

:)
Iata o perspectiva desprinsa din tabloul original al naturii!
... nu umane desigur.
:))
Scorchfield, frumoasa pata de culoare pe care ne-ai adus-o in tumultul cuvintelor.
:))

Anonim spunea...

Şi iată răspunsul:

"De ce are nevoie Blue de intelegere?!
Adica de ce ar cauta un om intelegere intr-o lume virtuala la o problema reala?"


E clar, tu nu înţelegi de ce anume are nevoie Blue, dar îi sari la intelect să adopte soluţiile tale.

andreiraduM spunea...

What?
La ce intrebare mi-ai raspuns Blue, carui comentariu apartine raspunsul tau cu "etalonul"???

"Iar omul este un produs al genelor, al educaţiei, al experienţelor personale şi reacţionează diferit la aceeaşi situaţie."

Cine a sustinut contrariul?!
Ca pana acum asta am tot dezbatut!
:))

Care este "modelul" meu?!
Unde mi l-am relevat?!

Intrebarea e puerila ("tu mă înţelegi pe mine, ca femeie, de pretinzi femeilor să înţeleagă bărbaţi???")

Eu in viata mea personala am cautat sa inteleg femeia de langa mine, cum functioneaza, de ce functioneaza asa etc.
Eu pe mandra mea o inteleg (si e femeie).
Tu pe barbatul tau il intelegi? (nu ca facand parte din gloata, ci ca fiind partenerul tau de ceva ani, si nu putini la numar din cate ne-ai relatat)
Ti-am pretins sa ma intelegi?

:)
Evident, am pretentia sa putem dialoga si sa ne si intelegem.
Ai renuntat la subiectul "frecat ridichia" ai trecut la "etalon".
te-ntreaba omul ceva, si cand nu-ti convine raspunzi altceva!
:))
asta tine de gen, e-adevarat!
:))

Reiterez intrebarea:
"...de ce nu te desprinzi de un nenorocit, daca nu are respect fata de tine nici in fata prietenilor vostri?!
De ce te introduci singura in categoria femeilor care suporta precum Sisif... o relatie nociva?! "

andreiraduM spunea...

:)
3 ani de zile Blue are nevoi de aceiasi intelegere?!
:))
Care solutii ale mele?
Scrie-le!
Ca nu stiu la ce "solutii" faci referire!

Anonim spunea...

Andreiule,
dragă Andreiule!
Întâi, scuze că astăzi te-am cam jumulit eu pe tine. Şi pe Alessia...oarecum.
:))
Hai la îmbrăţişare şi ghiontureală, înainte să-ţi spun că dacă te mai legi de contextul comentariului meu, o să-ţi spun şi eu, verde-n faţă, că ţi-ai băgat năsucul unde nu era cazul.
Era problema Ciocolatierului (că era pe blogul lui) şi a mea. Şi atât!

Cât despre deciziile mele, am spus şi repet: când o să ştiu că e decizia mea, nu rezultatul unei influenţe sau manipulări venită de la altcineva, atunci o să o iau. Şi va fi aşa cum cred eu de cuviinţă.

andreiraduM spunea...

:)
Blue, ai baut iara vodka?
Unde ne-ai jumulit?
Sau ce anume ti-a dat senzatia ca ai "jumulit"?
:))
ma rog, poate e doar un "pretext" pentru a ne imbratisa!
:))

Blue, desi ai o varsta... inca nu ai inteles ca limitele ni le punem singuri (daca suntem capabili).
Contextul comentariului tau este un argument la faptul ca de acum trei ani de zile ai plecat din punctul A si ai revenit tot in punctul A!
Si mai are o relevanta: faptul ca ai un obicei pentru mine ciudat: simti nevoia ca noilor cunoscuti pe care ii simpatizezi sa le spui aceiasi poveste! adica sa pui aceiaisi banda.
Despre ce decizie vorbesti?
SI de ce nu raspunzi intrebarilor?!
:))

Karla spunea...

Nu stiu daca scopul e sa raspund, da' raspund...:)

a. doamnelor, domnişoarelor, in procent de 99,99% comportamentul dvs. este influenţat de comportamentul bărbaţilor? ;

nici pomeneala. Comportamentul meu e influentat de nevoile mele personale, de aspiratiile mele si vizeaza realizarea acestora.

b. dacă da, atunci independenţa (financiară, socială) este doar un "popa mitică", un paravan, o bravadă?;
-
c. aţi constatat de-a lungul existenţei voastre că partenerul vrea numai sex?;
Aiurea. Am constatat ca un barbat are necesitati afective, de valorizare, estetice...

d. dacă da, atunci de ce vă mai căsătoriţi sau de ce insistaţi să rămâneţi căsătorite?;
-

e. dacă "a obţine bani" a devenit obsesie pentru EL, cheltuirea banilor nu a devenit obsesie pentru dvs (adica pentru EA)? sau procesul a fost taman invers?;

nicio obsesie financiara la orizont, slava Domnului.

f. vârsta reprezintă un impediment într-o relaţie, fie diferenţa chiar de 20 de ani?

Niet.

g. dacă da, dacă nu, indiferent de răspuns, nu avem de-a face cu o prejudecată? (cu alte cuvinte iubirea este condiţionată de o sumedenie de factori, printre care şi etatea?);

habar n-am. nu cred ca iubirea e conditionata de ceva, cu atat mai putin de prejudecati.

h. dacă sunteţi de acord cu toate afirmaţiile din aceasta "spovedanie", v-aţi pus întrebarea de ce se întâmplă acest lucru (adică să căutaţi cauza)?

-

g. dacă da, unde aţi căutat răspunsuri?;

-

andreiraduM spunea...

Fly, te rog, poate reusesti tu sa-mi clarifici "neclarificarea".
Cu ce o ajuta pe o femeie care se afla intr-o situatie neplacuta familiala sa se planga 3 ani de zile?!
Cu ce o ajuta faptul ca tu o "intelegi"? Sau cu ce ar ajuta-o sa o inteleg eu?!
Sau toata lumea virtuala?!


Si daca este normal ca o femeie trecuta de 40 de ani sa-si faca sotul "muci" in virtual, in timp ce inca convietuieste cu el (chiar daca el este un nenorocit de om)?

Ce inseamna pana la urma respectul de sine, daca nu de celalalt?!

Anonim spunea...

Uokei, să-ţi mai răspund o dată.

Modelul tău este :
bărbaţii sunt poligami, relaţiile sunt pasagere, viaţa de cuplu e ca o excursie.
Asta mă face să mă întreb cum iubeşti tu? E retorică, n-am pretenţia să răspunzi.

Întrebarea cu "înţelegerea lui Blue" o fi puerilă, dar cu ea voiam să subliniez că tu, cel care face apologia înţelegerii celuilalt, care perorează să învăţăm cum suntem ca genuri, te dovedeşti incapabil să înţelegi cum funcţionează o singură femeie cu care dialoghezi de mai aproape 3 ani.

O pricepi cu adevărat pe mândra ta, sau e vorba doar de concordanţă relaţională. Ai trecut de suprafaţă cu priceperea ei, sau te-ai mulţumit cu buna înţelegere dintre voi şi o confunzi cu altceva?
Nici vorbă să judec, doar te întreb!

andreiraduM spunea...

Karla sarut'mana!

M-ai salvat.

Mai aveam un pic si credeam ca eu am o imagine distorisionata a femeii.

Credeam ca numai eu vad femei care se respecta, care sunt frumoase si in exterior si in interior. Care nu depind de "dirijarea" barbatilor, care au aspiratii, care au preocupari etc.
Ca mai exista relatii frumoase si sanatoase!
Sarut'mana!

Anonim spunea...

...Şi mai spune-ne tu, Fly, dacă e normal ca un bărbat din virtual să facă studiu de caz pe o femeie din virtual despre care afirmă că o consideră prietenă vituală, fără ca s-o informeze în prealabil?

Şi mai spune tu, Fly, dacă e normal ca acel bărbat să-şi pună o sumedenie de întrebări despre deciziile ei, despre what the fuck face ea cu viaţa ei personală şi să-i frece ridichea cu sugestii legate de divorţ.

Şi mai vreau să-mi spui tu, Fly, cine e mai obsedat de cine şi de ce?
...şi DE CE?? Aceasta-i întrebarea!
:)))))))))))

Anonim spunea...

Andreiule, ai obosit, sau doar mi se pare?
Nu's ironică deloc. Doar simt că ai un tonus mai scăzut.
Offf!!

andreiraduM spunea...

:)
Blue astea-s deductiile tale, nu modelul meu!
Eu iti dadeam "repere" sa cauti sa intelegi mecanismul pe care-l condamni!
:))
Tartacutza ta nu functioneaza la parametri normali... e din ce in ce mai obosita!

Si da, este un lucru incontestabili, sapiensii nu au fost construiti monogami de catre natura, Dumnezeu, Creator etc. (da-mi contra argument si mai vorbim)
:))
In mod special barbatii.
La momogamie au ajuns urcand scara "civilizatiei", si dintr-o ratiune lesne de inteles... pe vremuri "celula de baza a societatii" era FAMILIA! (se inteleg scopurile foarte bine - protejarea avutiei, inmultirea clanului etc... te las sa mai citecti)

Pai de aceea inca mai port dialog cu ea... ca sa inteleg!
Daca nu ma interesa sa inteleg, nu mai dialogam, faceam precum ceilalti... ma faceam "ca ploua"!
Vreau sa inteleg la ce-ti foloseste toata aceasta vaitare pe unde te duci, la ce-ti foloseste faptul ca unul/una iti da dreptate.
Te va ajuta cumva in luarea deciziei?
Faci un scor?!
:))

Dap.
O pricep la modul real.
Stiu cand are toane si de ce are toane, stiu cand este fericita si ce ii starneste fericire; stiu ce o nemultumeste side ce o nemultumeste; stiu ce-si doreste si nu ii pun piedici etc.
Concoranda "relationara" nu poate avea loc intre doi oameni fara a se intelege... poate doar in cazul in care "joaca teatru"

:)
Faptul ca tu nu ai trait asa ceva, nu-nseamna ca nu exista!
:))
Te-ai gandit la asta?!

andreiraduM spunea...

Fa, Fly, spune-ne parerea ta si in privinta celor semnalate de Blue!


:))
Nope, conversez si pe alte bloguri!
Dar cred ca ma misc destul de repede...
:))

andreiraduM spunea...

scuzati "fa" din fata lui Fly", se voia a fi un Da!
:)

fly2sky spunea...

Abia reusesc sa citesc comentariile :D Uff..imi cereti un pic cam mult..si nu ma bag unde nu-mi fierbe oala. Ce pot sa spun e doar atat:
@Andrei - Adica de ce ar cauta un om intelegere intr-o lume virtuala la o problema reala?" Simplu..pentru ca nu gaseste in lumea reala. DE ce are un om nevoie de intelegere?..pentru ca asa suntem facuti..cu nevoi afective..care, la fel ca nevoile sexuale..la unii pot fi mult mai pregnante...unii oameni sunt mai sensibili si se simt mai putin intelesi. De acord cu tine insa ca o astfel de solutie nu poate rezolva problema decat pe moment.
@Blue - o minte lucida si logica a unui barbat, o judecata rece poate prinde tare bine uneori..daca ai reusi sa te detasezi si sa vezi din exterior lucrurile. Dincolo de asta te-au ajutat bunele lui intentii de care sunt absolut convinsa si faptul ca i-a pasat (chiar daca nu chiar recunoaste :D) Insa resursele trebuie sa le gasesti in tine..nu in exterior si cu atat mai putin in virtual..altfel cum spui..ai sanse sa ajungi iar in depresie.

fly2sky spunea...

..si mi-a placut exemplul lui Scorchfield..cum raman masculii setati pe actiune..pe "a face"..fara sa inteleaga ce vrea femela de fapt :))

andreiraduM spunea...

Sarut'mana, Fly
Raman indatorat.

Stii ce ma revolta, la modul serios?
Faptul ca femeia insasi isi creioneaza un portret atat de urat!
In comentariul facut "postare" femeia este desfiintata cu tot ce are ea frumos si bun, chiar daca intentia comentariului cu pricina este sa "injoseasca" barbatul, sa-l arate cu degetul!

Femeia nu e o carpa in mainile barbatului, nu este o marioneta(cel putin nu in civilizatia noastra).

Are tartacutza lucratoare (si inca bine), este senisibila si este frumoasa si in interior si in exterior.
Este capabila sa fie si medic si mama, este capabila sa fie si cercetator si sotie, si mama, si copil pentru parinti aflati in neputinta.
Femeia este, in cele mai multe cazuri, mai puternica decat barbatul!
Totul tine de vointa sau de de lene spirituala (sau nu)!
De aceea m-am bucurat cand a scris Karla pentru ca stiu ca exista femei care nu sunt "manipulate" de barbati grosieri, care stiu ce-nseamna respectul de sine.
Sarut'mana, inca o data!

Anonim spunea...

:)
Andrei,

Tărtăcuţa mea funcţionează perfect, la parametrii optimi şi mă simt foarte bine. Înţeleg clar tot ce spui, sesizez cu uşurinţă erorile din argumentările tale, dar m-am plictisit ca de regimul cu brânză de vaci să vorbesc degeaba. Fiindcă deşi la fiecare 3 rânduri admiţi că tu eşti cel care nu înţelege de ce...alea-alea, continui să nu citeşti răspunsurile mele. Şi dacă le citeşti, atunci înseamnă că le ignori.

1. Eşti confuz:

"Blue astea-s deductiile tale, nu modelul meu!"

după care spui:

"Si da, este un lucru incontestabili, sapiensii nu au fost construiti monogami de catre natura, Dumnezeu, Creator etc. (da-mi contra argument si mai vorbim). In mod special barbatii."

Păi, ori sunt deducţiile mele, ori sunt convingerile tale??!

Sincer, e problema ta ce convingeri ai. Eu le am pe ale mele şi încă mai cred în iubire şi fidelitate, chiar dacă am renunţat în plan personal să le mai caut.

fly2sky spunea...

@andrei..imi place ce spui..da vezi tu..cum se spune ca in spatele oricarui barbat de succes sta o femeie minunata..si o femeie asa cum spui tu..are nevoie de un barbat care sa-i dea putere. Nu cred ca tine de vointa..mai degraba de alegeri prost facute..si astea isi au radacinile in trecut, in educatie, in naivitate poate. Dar cum spui tu ..se poate invata si remedia :) Numai bine!..fug la soarta mea de femeie..cratita si copiii :))

Anonim spunea...

Andrei,
La nivel de generalitate, concordanţa relaţională poate apărea din multe alte pricini (afinităţi diverse, obişnuinţe comune, sentimente intense, indiferenţă, toleranţă etc), fără ca să fie vorba, neapărat, de înţelegere la nivel de profunzime.
Repet, nu mă refer la tine, că nu ştiu şi nici nu mi-aş permite să discut despre relaţia altcuiva.

Anonim spunea...

Mulţumesc, Fly.
Deşi la întrebările mele nu prea ai răspuns, îmi place felul tău calm şi blând în care discuţi cu noi.
Pupici la copii!

andreiraduM spunea...

:)
Blue daca o tartacuta normal functionala se manifesta in felul in care o face tartacuta ta... incep sa am mari dubii la propriu, nu la figurat.
1.
Faptul ca admit studiile efectuate pe parcursul a decenii (daca nu secole) ca sapiensul (indiferent de sex, mai abitir barbatul) nu a fost construit sa fie monogam NU INSEAMNA CA ESTE MODELUL MEU. Ci ca admit o evidenta! (nu e numai teorie, este vizibil pregnant... si a fost de-a lungul secolelor)
:)
Dar tartacuta ta ce functioneaza la parametrii normali pricepe parametrii!
:))
Tu ai dedus ca ceea ce eu admit, este modelul meu.
Spre exemplu:
admit ca romanii sunt delasatori, dar asta nu-nseamna ca ei sunt modelul meu!
:))

Sa caut comentariul in care spuneai nu ca nu mai crezi in iubire si fidelitate, dar ca nu mai esti capabila de iubire?!
:))
stai ca e mai sus scris ceva:
"Eu am încetat să mai cred că cele 2 genuri se mai pot armoniza. Şi clar, din partea mea, poa' să vie şi potopul, că eu n-aş mai încerca să găsesc corespondenţe care să-i armonizeze.
Pur şi simplu e o cauză pierdută!"

Ori mai crezi, ori nu mai crezi???
:))

Anonim spunea...

Andrei,
dacă ai impresia că prezint o imagine falsă a femeii şi bărbatului zilelor noastre, ia fă matale efortul de a-ţi lua ochii de pe minunata ta parteneră şi ieşi pe stradă, mergi printre oameni, citeşte presa, vizionează tv-ul, mai exact ştirile şi mai vorbim.
Nu uita că prin natura muncii mele am ocazia să mă întâlnesc zilnic cu problemele adevărate ale oamenilor.
Aşa că, reluând a n-şpea oară discuţia, eu am vorbit despre femei şi bărbaţi în general, nu despre mândra ta, nici despre mnealui, chiar dacă se regăseşte şi ceva din el acolo.

andreiraduM spunea...

Blue, acel "concordanta relationara" apare, de regula, in cuplurile care s-au format la repezeala... taca- paca fluturi in stomac, taca-paca amor si taca-paca casatorie... apoi taca-paca copii!
:))
Adica, in prealabil, cei doi nu au avut timp sa se cunoasca... mai cu seama daca s-au cuplat de tineri, cand maturitatea inca nu-si facuse prezenta!

Anonim spunea...

Te înşeli.
Acolo e cea mai puţină concordanţă relaţionară!
Acolo e instinct şi relaţia se duce rapid dacă îi lipsesc alte coordonate.

andreiraduM spunea...

Blue sunt si femei asemeni tie, sunt si femei asemeni Karlei!
Depinde de fiecare femeie ce ALEGE sa fie!
NATURALUL muncii tale stiu ca este sa stai la birou, inglodata in hartii!
Pare-mi-se ca zilnic te intalnesti cu problemele tale pe care le tot ascunzi dupa "generalizari"!
E doar un "pare-mi-se".

Despre 'mnealui ai vorbit foarte mult si implicit despre tine.
Iar daca 'mnealui (recte sotul tau) a ajuns sa se laude, de fata cu tine, prietenilor lui ca poarta prezervative "in caz ca"... relatia ajuns departe tare.
:))
In privinta respectului, relationarii concordante, intelegerii si respectului de sine.

andreiraduM spunea...

Blue, la inceput instinct, apoi apare "concordanta relationara" pentru ca cresc impreuna... pana la vreo 45 de anisori, cand constata ca, de fapt, de la viata si-au dorit altceva!
:))

Anonim spunea...

La vârstele mature, omul prin experienţa de viaţă pe care o are şi datorită tendinţei spre comoditate, îi învaţă obiceiurile celuilalt şi i le respectă, pretinzând că-l înţelege.
Sunt relaţii care par funcţionale, dar sunt de suprafaţă sau fără "vână" şi mie îmi suna mai degrabă a compromisuri eficiente.
E şi acesta un mod de viaţă, nu-l judec.
Dar, să înţelegi un om e altceva decât să îi cunoşti obiceiurile, înseamnă să ai capacitatea de a anticipa reacţia lui în situaţii noi. Abia atunci poţi să afirmi că-l cunoşti şi că-l înţelegi.

andreiraduM spunea...

Fly, nu te pot contrazice, ai dreptate!
Tine de alegeri.
Dar daca vedem ca am ales prost, de ce ne punem piedici in a avea sansa de a alege inca odata?!
Aici intervine vointa.
Vointa de a alege inca o data.

:)
Spor la treaba!
Multumesc inca odata pentru participare.

andreiraduM spunea...

:)
Blue, depinde de oameni!
Iar generalizezi.
Sapiensii occidentali se casatoresc mult mai tarziu decat sapiensii romani.
Dupa 40 de ani femeile se hotarasc sa faca un copil.
Si nu sunt nici blazati, nici comozi, nici predispusi de a invata un mecanism si de a-l respecta.
Pot sa0ti dau cazuri concludente si la noi in tara. Si la noi sapiensii si-au dat seama ca nu este tocmai bine sa se casatoreasca devreme si sa faca copii.
Nu sunt nici comozi si nici gangavi. Sunt plini de viata si-si cadorisesc viata cu tot felul de activitati pe care tinereii nu le fac (tinereii stau in cluburi si consuma vodka si psihedelice pentru a-si ridica nivelul constiintei la nivele superioare).
:))

Dap!
E altceva.
Cati oameni (barbati stiu) de ce femeia lor devine irascibila inainte de menstra si dupa menstra?
Si de ce se intampla acest lucru?
cate dintre femei stiu ca si barbatii au probleme de "functionare" datorita hormonilor etc.?
Il intereseaza pe celalalt sa-l descopere pe partener nu numai din punct de vedere intelectual sifinanciar???
Nu prea!
Se trezeste ca s-a schimbat si da vina pe "forele malefice" care vor sa-i desparta din invidie!
:))

Anonim spunea...

Dragă Andrei,
tu analizează funcţionarea tărtăcuţei tale şi las-o pe a mea în grija mea. E mai corect pentru amândoi.

Nu-i absolut nicio contradicţie în ceea ce am spus. Să-ţi explic:
-tu spui de poligamie etc.
-eu cred în iubire şi fidelitate.
Sunt convingerile noastre.
Faptul că eu am aceste convingeri nu înseamnă că femeile şi bărbaţii, la nivel de specie, mai se mai pot armoniza, cel puţin nu câtă vreme mentalităţile ca cele de care vorbeam se mai păstrează.
Unde e contradicţia?
Eu sunt specia? Convingerile mele ar trebui să fie ale tuturor?

Anonim spunea...

Sunt de acord că oamenii ar trebui să se căsătorească abia atunci când au ajuns la o concordanţă relaţională, nimic mai adevărat!

Cât despre biologia care ne influenţează, ea e doar o parte din ceea ce ar trebui să cunoaştem unii despre ceilalţi.
La fel, putem discuta de criza bărbatului la intrarea în andropauză, criză la care, dacă fluctuaţia de hormoni întunecă raţiunea, poate produce o mulţime de neplăceri.
Şi revin şi subliniez, că e drept, impulsurile sunt majore şi greu de manageriat, dar un bărbat înţelept şi care-şi respectă familia, chiar dacă e incapabil să-şi păstreze nădragii pe dânsul şi-i sfârâie călcâiele după câteo jună, măcar se rezumă la o aventură discretă.
Nu-i vorba de ipocrizie ci de autocunoaştere şi realism.
E iubire sau instinct?
E normal să te laşi dus de hormon?
Te-ai gândit că după ce se topeşte hormonul s-ar putea să-ţi fie dor de "acasă"?

Cât despre cuplurile mature, nu generalizam aiurea, ci vorbeam de o categorie importantă de maturi, care "şi-au refăcut viaţa" în condiţiile de care povesteam mai sus. Şi departe de mine intenţia să-i critic. Doar prezentam ceea ce văd în jurul meu.

andreiraduM spunea...

Blue, indiferent de ceea ce vei dori tu, eu voi analiza ceea ce cred eu ca-mi este util!
:)

Eu vorbesc despre lucruri demonstrate;
tu vorbesti despre idealuri!

Daca idealurile ar fi cladite pe lucrurile demonstrate, CUNOSCUTE, poate ca barbatul tau acum nu mai era de manutza cu o bleambeaca ci cu tine!
Dar... ne e mai usor sa impunem decat sa facem eforturi in a CUNOASTE!


Contradictia consta in faptul ca:
a. "... şi încă mai cred în iubire şi fidelitate, chiar dacă am renunţat în plan personal să le mai caut. "
si
b."Eu am încetat să mai cred că cele 2 genuri se mai pot armoniza. Şi clar, din partea mea, poa' să vie şi potopul, că eu n-aş mai încerca să găsesc corespondenţe care să-i armonizeze.
Pur şi simplu e o cauză pierdută!"

Gata!
E momentul sa incheiem subiectul.
Inca un an trecut-a prin noi, a fost si soare, au fost si ploi...
si iar ne-am intors in punctul A.
:))
Asteptam sa mai treaca inca un an... oare va disparea punctul A de plictiseala?
:))

andreiraduM spunea...

:)
E normal sa mananci?!
Cam asa suna intrebarea ta.

Sunt femei care din cauza dezechilibrelor hormonale devin monstri pentru proprii lor copii...
Iubire sau instinct?!
:)

Te-ai gandit ca poate sa-si faca o alta "casa"?!
Ca poate are sansa sa descopere o "acasa" reala?!
Care sa-i fie proprie?
Te-ai gandit ca acel "casa" pe care-l tot fortezi tu sa fie... a expirat?
Sau nu esti de acord ca omul evolueaza?
Ca se schimba si odata cu el si motivatia de a trai, de a fi cu cineva.
Daca la tine nu au survenit schimbari, daca tu ai ramas aceiasi... liniara, asta inseamna ca si el sa fi ramas asa?

BRAVO LOR!
Un om are O SINGURA VIATA!
FIECARE OM MERITA SA FIE FERICIT!
Fiecare om ar trebui sa stie ca toate sunt supuse efemeritatii... si unde dragoste nu e, NIMIC nu e!
Degeaba incearca sa "incorseteze", "dreseze" societatea sapiensul... e precum un cal naravas... din cand in cand isi aduce aminte cat de bine era in libertate (indiferent de sex)!

A ne construi edificiul vietii pe o fundatie numita "sex" opus este cea mai nereusita formula... adica esuata!
A ne construi edificiul vietii pe fundatia "eu" este cea mai reusita formula... demonstrata pana acum.
In sensul: nu-mi fac tel in viata iubita mea, ci viata mea!
:))

Hai, te-am pupat pe tartacutza.

andreiraduM spunea...

p.s. - sarut'mana pentru participare!

Anonim spunea...

Să analizezi e una, să pui etichete fără să ai cunoştinţă despre starea şi capacităţile tărtăcuţei mele, e alta.
:)

Faci presupuneri în privinţa bărbatului meu şi a persoanei cu care se plimbă el de mână.
:))
Tipic pentru tine.

Care ar fi lucrurile demonstrate? Cele care sunt subiectul postării tale scrise de mine??
:))
Să fim serioşi, Andrei!
La mine se cheamă autoasumare, la alţii se cheamă ipocrizie.
:))
Iubirea şi fidelitatea au devenit ideluri pentru unii, doar pentru că specia a cedat în faţa slăbiciunilor.
Asta e departe de a invalida convingerile mele, ci descrie starea deplorabilă în care specia se află. Insensibili, obsedaţi de propriul interes, avizi de plăceri, cedând lesne la lucrurile facile.
:)

andreiraduM spunea...

Blue, fa o pauza!
:))
"Dragă Andrei,
tu analizează funcţionarea tărtăcuţei tale şi las-o pe a mea în grija mea. E mai corect pentru amândoi."


apoi:
"Să analizezi e una, să pui etichete fără să ai cunoştinţă despre starea şi capacităţile tărtăcuţei mele, e alta."

:))
Eu analizez tartacutza care a emis comentariul.
Etichete folosesti si tu, fara a ne aduce argumente palpabile: popleaca, "blameaca" etc.
:))
Diferenta este ca eu am curaj sa-i spun omului in fata cand dialoghez cu el, tu il etichetezi pe om (fie si sotul tau) pe bloguri, oriunde gasesti un om dispus sa asculte povestea!
Cine e mai corect?
Omul care-ti spune in fata ce gandeste, sau ala care vorbeste in spate?
Sau etichetele din spate, sunt invizibile si luam in considerare ca ceea ce nu stim nu ne poate face rau?!
:))

Tu ne-ai povestit cu cine se plimab de mana, nu am facut nicio presupunere.
Iar incepi IPOCRIZIA?!
Vrei sa-ti aduc iar comentariile-ti frumoase si siropoase drept marturie?!
:))

Lucrurile demonstrate - faceau referire la faptul ca cercetologii aia au emis o teorie pe baza demonstratiei vietii! (era in discutie poligamia si iubirea)
:))
wow... ia o pauza!

La ce "autoasumare" faci referire?
La aceea ca scrii ceva din viata ta intima, apoi stergi ca sa dai vina pe mine ca "frec ridichia" si ca "fac presupuneri"???
:)

Dap. Fidelitatea exista doar in cartile de literatura.
Dovada o faci chiar tu!
Ai scris ca l-ai inselat pe sot... asa ca ai adus un argument in sustinerea ideei ca "iubirea" si fidelitatea intr-un timp etern este un deziderat, dar sa-l infaptuiasca celalalt!
:))
Faptul ca te-ai simtit vulnerabila si lipsita de afectiune il consideri interes sau stare deplorabila a speciei?
:)
Blue, tu uit, de cele mai multe ori ce spui!
:))

andreiraduM spunea...

hai, imbratisare mare, rotunda de gashca!
Cand omul va fi fara de prihana, atunci are dreptul sa-l arate pe celalalt cu degetul... pana atunci sa-nteleaga ca e om, nu sfant, si sa caute sa-si imbunatateasca calitatea vietii nu asteptand ca celalalt sa esueze, ci sa-si gaseasca un alt scop in viata!

Pufuloasa si mumuloasa seara sa ai.

alessia spunea...

Pup şi eu Blue!
Haidi hai la o îmbrăţişare mareee, pârâitoareee!:)

Am mai împins iară dimpreună pârdalnicul ăla de pian pe scări, s-au mai vărsat câteva clape, dar...le măturăm cu grijă, le lipim cu grijă la locul lor şi luăm zbânţuiala noastră maidaneză de la capăt în altă zi.:)

Hai, BUCURIE să ne fie! :)

Anonim spunea...

"E normal sa mananci?!
Cam asa suna intrebarea ta."
Sună pentru tine, poate. Mie îmi e greu să fac o astfel de confuzie, fiindcă sunt ceva deosebiri "esenţiale" între nevoia de a te hrăni şi aceea de a te acupla.
Ca să-ţi răspund în acelaşi stil, sună cum zici tu doar dacă cineva şi-ar putea masturba o porţie de ciorbă, o friptură şi o îngheţată. Altfel, n-au legătură.
:)))))))))

"Sunt femei care din cauza dezechilibrelor hormonale devin monstri pentru proprii lor copii...
Iubire sau instinct?!"
Da, sunt femei şi aşa.
Dar cu asta ce-ai demonstrat?
Pui un egal între patologia psihică postpartum şi andropauză?
:))))))))))


"Te-ai gandit ca poate sa-si faca o alta "casa"?! Ca poate are sansa sa descopere o "acasa" reala?!Care sa-i fie proprie?
Te-ai gandit ca acel "casa" pe care-l tot fortezi tu sa fie... a expirat?"

Da, m-am gândit şi l-am rugat să facă ceea ce crede că-i mai bine pentru el.
Decât să-mi tot freci ridichea, de ce nu te întrebi de ce nu divorţează el, dacă tot ai impresia că şi-a descoperit marea fericire?


"Sau nu esti de acord ca omul evolueaza? Ca se schimba si odata cu el si motivatia de a trai, de a fi cu cineva. Daca la tine nu au survenit schimbari, daca tu ai ramas aceiasi... liniara, asta inseamna ca si el sa fi ramas asa?"

Omul poate evolua sau involua.
Restul afirmaţiilor tale sunt doar presupuneri.

"FIECARE OM MERITA SA FIE FERICIT!
Fiecare om ar trebui sa stie ca toate sunt supuse efemeritatii... si unde dragoste nu e, NIMIC nu e!"
De acord.

"Degeaba incearca sa "incorseteze", "dreseze" societatea sapiensul... e precum un cal naravas... din cand in cand isi aduce aminte cat de bine era in libertate (indiferent de sex)!"

De acord, dar cu sublinierea că libertatea e altceva decât libertinaj sau viaţă trăită instinctual.

"A ne construi edificiul vietii pe o fundatie numita "sex" opus este cea mai nereusita formula... adica esuata!
A ne construi edificiul vietii pe fundatia "eu" este cea mai reusita formula... demonstrata pana acum.In sensul: nu-mi fac tel in viata iubita mea, ci viata mea!"

Fiecare îşi alege drumul său. Nici eu, nici tu nu suntem în măsură să ne impunem punctul de vedere, să-l transformăm în axiomă pentru ceilalţi.

Mulţumesc şi eu.
O seară frumoasă!
:)

Anonim spunea...

1. Andrei scrie la 7 iunie 2011, 16:53 :

"Tartacutza ta nu functioneaza la parametri normali... e din ce in ce mai obosita!"

Asta ce-o fi?
Ah, da, pare sugestie mai degrabă decât etichetă!

Te anunţ că tărtăcuţa mea e odihnită, în formă şi gata să continuie raţionamentele. A ta e mai obosită, din câte observ.

2. Etichetele pe care le-am pus în exemplul meu sunt fără legătură cu persoanele din viaţa mea. O singură dată i-am spus mnealui "ticăloşia sa", mai mult că-mi placea cum sună. Regal, aproape.
:))
Restul sunt doar impresii de-ale tale, complet nejustificate.

3. Apropos de liniar şi static, tu revii la povestea aceea cu plimbatul de acum 3 ani. Şi o reiterezi de fiecare dată, dovedind fără dubiu că relaţia mea a ajuns să te obsedeze.
Faptul că lucrurile s-au schimbat şi că vorbesc uneori despre asta, e ALTCEVA DECÂT IPOCRIZIE!!!! E prezentarea realităţii.

Ia tu o pauză, dacă te tot întorci la ceva ce am povestit acum 3 ani!

4. E autoasumarea a ceea ce trăiesc şi scriu. A se înţelege că mă refer la ideile pe care le exprim prin scris, adică la sensul pe care îl dau eu, nu la interpretările pe care le dai tu scrierilor mele.
:))

5. Zici tu: "Faptul ca te-ai simtit vulnerabila si lipsita de afectiune il consideri interes sau stare deplorabila a speciei?"
:)))
Pe buneeee?
:))))))))))
Ce-are sula cu prefectura?
:)))))))))

Tu când ai avut guturai a fost din cauza musonilor?

Pe bune ia o pauză, că se cere!

Anonim spunea...

Am spus că eu cred în fidelitate.
Am ajuns şi s-o practic.
Şi voi practica şi celibatul. Curând.

N-am citit cărţile respective, dar teoriile biologiste au limitele lor.
Ca argument, aş putea să folosesc exemplu genelor în stare de latenţă. Iată, biologia demonstrează doar o potenţialitate, nu o obligativitate a unei manifestări.
Omul e mai mult decât o simplă halcă de carne, bre!

Anonim spunea...

Te salut, Alessia.

Mda, să vedem cine o să mai poată cânta la pianul acela...

Mă bucur că nu te-ai supărat pe mine.
:)

Bine, îmbrăţişare dacă ziceţi voi.
:)

andreiraduM spunea...

:)
Blue, ma intriga faptul ca dialoghez cu un om care a studiat psihologia si inca nu a aflat ca pentru unele femei (si nu putine la numar) "a manca este egal cu masturbarea" in unele situatii. (daca vrei dezvoltam subiectul)
:))
Sau "a manca" este egal cu acoperirea nevoii de afectiune!
(si pe acesta il putem dezvolta)

Nu putem intra nici intr-un registru profesional si nici unul ordinar... ne balansam intre precum "nici calare, nici pe jos" povestea!

:)
Ce am desmonstrat?
Am demonstrat ca indiferent de intelepciunea omului sau cata iubire ar contine sapiensul respectiv, "hormonii" pot prelua comanda: cum este posibila "intamplarea" ca dintr-o femeie normala postnatal sa iasa o "fiara", tot asa este posibil ca dintr-un sot model sa iasa din faza de andropauza un tauras comunal.
:))

Nu ma intreb de ce nu divorteaza el, pentru ca imi este clar de ce nu divorteaza.
Isi traieste etapa de "taur comunal" (in cazul in care despre asta e vorba) si se bucura in continuare de o "sotie de cariera"!

Ma intreb de ce femeia accepta sa fie batjocorita in fata prietenilor, de ce nu divorteaza ea si de ce sta de atatia ani in aceeasi stare: improsca cu noroi sotul tauras si cauta "aripi" protectoare printre indivizii din virtual.
:)

Nu este formula mea, dupa cum nici "alegerea" ta nu este formula ta.
Ambele formule au fost "verificate" in timp de alti sapiensi.
Din prima formula adica om matur care nu-si face tel din casatorie si ideal din barbat/sotie, ci din propria-i viata, pe interiorul lui, NU CLACHEAZA.
Din a doua formula ies numai sapiensi distrusi, basca copii cu traume!

andreiraduM spunea...

1. nu este o eticheta este o constatare a "receptorului", iar constatarea are si argument. Ai pierdut in momentul respectiv firul, logica. Uita-te la desfasurarea comentariilor si vei vedea la ce face referire remarca respectiva. Asta daca vrei sa fii onesta cu tine!;

2. Etichetele pe care le-ai pus 'mnealui sunt multe, iar daca facem o retrospectiva a tuturor comentariilor tale de mai bine de 2 ani, trecuti pe 3, te vei surprinde cate lucruri ai uitat intre timp ca ai spus, doar pentru ca ai sters comentariile dupa ce le-ai scris;

3. :)
Adica daca un om trece prin fata unui chios de ziare in fiecare zi si timp de 3 ani de zile vede vanzatorul in pielea goala, ar trebui ca acel om sa faca abstractie ca vanzatorul e gol?
Nu ar mai trebui sa-i spuna de fiecare data ca ar trebui sa-si puna ceva haine pe el?
Ar trebui sa i se para natural (ceva normal) acest fapt tocmai datorita faptului ca au trecut atatia ani?! (a prins patina timpului)
:))

Tot 3.
Natz! Cand am evocat ipocrizia am facut referire la faptul ca te ascunzi in spatele "generalizarii" si ma arati cu degetul aratator ca eu vad "particularul".
Desi tu vorbesti de sotul tau si apoi stergi comentariile.

4. Daca este autoasumare, de ce te plangi pe blogurile unde gasesti indivizi "dulci" sau individe cu care rezonezi?!
Autoasumarea inseamna, spre exemplu:
o femeie de etnie roma este batuta mar in fata garii de nord de catre barba'su. Un individ intervine sa o apere, neputand sta pasiv la scena respectiva.
Cand individul intervine spunandu-i sotului respectivei sa o lase in pace, iar ei sa nu mai stea, sa plece... sare femeia si striga din toti bojocii:
— ce ai ba? ce te bagi? E sotul meu si face ce vrea cu mine!
?!

Apoi isi vede de pozitia ei de sac de box cu urletele aferente (bocete, sudalme, si toata suita coloristica).
O fi tot ASUMARE!

5. E o INTEROGATIE!
Nu o AFIRMATIE!
Diferenta grafica este vizibila.

6. Cand am avut guturai (desi nu mai tin minte de cand nu am mai avut) am avut din cauza... dar nu mi-ai dat posibilitatea de a alege. Nu am optiunea de a alege intre ceva si altceva.
:)
O fi din cauza faptului ca tartacutza ta nu e obosita?!
:))

Dap iau o pauza, ca sa nu se supere prietenii nostri comuni ca "te fezandez" prea tare.
:)

andreiraduM spunea...

:)
Cand? Acum crezi in fidelitate sau cand ai inselat?!
Daca acum crezi in fidelitate, poate de aici extragem raspunsul: - astepti sa-i treaca "aventura" si 'mnealui ca apoi sa creada si el in fidelitate!
:)
Celibatul este o virtute?!
:))

Pai sa nu citesti. Sa-ti cauti surse de informare in curtile celor care dau spectacol care rezoneaza cu "judecata ta de valoare"!
E mai simplu, mai comod si costa bani si nu ciunteste din timpul pretios de scalambaiala virtuala!
:)

Asa... ce-i cu genele in stare latenta?!
Ce vrei sa spui? Te intreb pentru a intelge bine la ce anume faci referire.

Dap, iata consensul: sapiesnul este mai mult decat o halca de carne: are stari, emotii, creier, dorinte, defecte, vicii, deziderate, hormoni, organe interne, retele neuronale, glande, educatie sau lipsa educatie si foooarte multe altele.
Nu e un obiect scos de pe un calapod care sa se brodeasca cu un alt sapiens manusa!
:)

Anonim spunea...

"A mânca este egal cu masturbarea"???
Săracu' Freud, cre'că se răsuceşte-n mormânt când vede cum faci tu scurtături la teoriile lui.
:)))
Nu te mai obosi să-mi predai lecţii de psihologie, că ceva-ceva mai ştiu şi eu.
:))
Freud spunea că un nevrotic obţine gratificaţia in funcţie de stadiul de dezvoltare pe care a rămas fixat. Dacă e vorba de stadiul oral, atunci el va obţine liniştirea psihică ("plăcerea"), mâncând.
Doar că nu poţi generaliza, că dacă nevroticul are fixaţie pe alt stadiu de dezvoltare ce te faci cu scurtătura matale??? Ţi-o bagi la studiu de (ne)caz, că poate te-ajută.
:)))))))))))

Dar, să revenim la "oile" noastre.
Mă îndoiesc că-ţi datorez atâtea explicaţii şi lămuriri la o chestiune care a depăşit prin amploarea, insistenţele şi fixismele de care dai dovadă, orice şansă de conciliere.
Oricum, mi-e imposibil să pricep ce vrei de la mine?
Ţi-am explicat, argumentat şi repetat ceea ce aveam de spus. Tu vrei să-ţi dau dreptate.
Ei bine, e exclus, fiindcă n-ai! Abilităţile şi versatilitatea ta în comunicare sunt incapabile să înlocuiască argumentele care-ţi lipsesc. Şi dacă n-ai dreptate, n-am de ce să te investesc cu ea. Doar dacă vrei să-ţi dau dreptate ca la copii: "da, mami, cum spui tu..."
Consider că părerile noastre sunt ireconciliabile, iar eu renunţ la dialogul cu tine, fiindcă simt că e lipsit de sens.
Te rog frumos, hai să rămânem fiecare în "pătrăţica lui" şi să ne facem existenţele aşa cum crede fiecare.
Eu abadonez interacţiunea cu tine, definitiv.

Noapte bună!

andreiraduM spunea...

:)
Blue, nu are nicio legatura cu Freud, daca vrei iti trimit pe mail bibliografie care sa te edifice.
Freud nu a reusit saracul sa acopere vastul domeniu numit psihologie, chiar daca tu asta crezi!
:))
Interesant, ti s-a parut a fi lectie de psihologie?
Atunci nu ma mir de ce nu ai habar ca femeile au gasit un substitut pentru a-si acoperi nevoia de afectiune (prin mancare); nevoia de activitate sexuala (prin macare... unele femei au o pofta de mancare excesiva inainte de menstra, adica in perioada... stii tu mai bine ce perioada este)
Daca asa se tineau lectiile de psihologie in facultate...
:))
Ne mai miram ca tara e condusa de agramati si incompetenti?!
:))
Freud zicea multe, nu face obiectul postarii de azi. Dar daca esti dornica sa-l "dezbatem" pe Freud o putem face, eu cu mare placere!

Sunt convins ca te indoiesti ca-mi esti datoare mie sau altcuiva cu ceva, atata timp cat nu manifesti fata de tine "simtul datoriei"!
:) Aici suntem DE ACORD!

Un fixism naste alt fixism!
Reiau: daca vanzatorul se prezinta mereu gol la chiosc, eu de fiecare data ii voi atrage atentia ca nuditatii ii sta bine intre peretii casei lui.
El are o fixatie de a vinde dezbracat, iar eu fixatia de a-i face cunoscut ca EL ESTE GOL!
:)


Nope, nu vreau sa-mi dai "dreptate". Dreptatea nu se "da".
Exista sau nu exista!

Daca nu am dreptate, de ce toata lumea iti spune acelasi lucru, dar cu alte cuvinte?
Maria ti-a spus acelasi lucru, in modul ei "evantaI".
Fly ti-a spus acelasi lucru, in modul ei deosebit de senin.
Alessia ti-a facut un expozeu de toata frumusetea, spunandu-ti acelasi lucru.
Si soru'mea ti-a spus aceleasi lucruri, in felul ei intempestiv.
:))
Si, pun pariu, ca si ciocolatierul iti va spune acelasi lucru, in stilul lui dulce si aromat.
:))

Au ramas multe intrebari fara raspuns, iar cea principala, esentiala a ramas sub forma ecoului:
de ce simti nevoia sa-ti plangi de mila pe fiecare blog?

De ce timp de trei ani te afli in acelasi loc si pui aceiasi placa?
Vei raspunde acestor intrebari?!
Nu cred!

Nu ma intereseaza daca renunti la dialogul cu mine, ma intereseaza daca voi gasi scrisa aceiasi placa pe un alt blog.
Nu cumva... (spun gurile rele) este felul tau de a agata?!
:)

Administrator spunea...

Ce inseamna mod "evantaI" ? Nu stiu daca inteleg bine sau in acelasi sens cum e perceput modul meu.

andreiraduM spunea...

Faptul ca tu ai facut cunoscuta "patratica ta", nu o data, de 'jde ori, inseamna ca eu m-am bagat in "patratica ta"?
Faptul ca cineva afiseaza un poster (din proprie initiativa) cu el imbracat fistichiu, iar lumea care-l observa incepe sa-l analizeze, inseamna ca lumea a intrat pe "patratica" lui?!
:))

Noapte frumoasa!
Strange-ti la piept "patratica" si ai grija de ea!

andreiraduM spunea...

:)
Maria, adica frumos sculptat!

Administrator spunea...

ok. Multumesc pentru explicatie. :)
O noapte linistita, tuturor si un maine senin !

andreiraduM spunea...

Maria, noapte frumoasa si albastra, tuturor!
Tie... flori in par.
(mi s-a facut dor de Paulie)
:))

Administrator spunea...

Multumesc.

Spre buna dispozitie : Paulie vorbeste
http://www.youtube.com/watch?v=ICV-J0xQM3E&NR=1

:))))

andreiraduM spunea...

:))
Super haios! si super pufulos! si super vorbaret!
:))
Multumesc mult.

Administrator spunea...

:)))
Nu poti avea secrete in casa cu unul din asta.
Scuze, nu ma pot abtine ! Am descoperit mai multe printre care si asta:
http://www.youtube.com/watch?v=h3wvYWqbqaU&feature=related
Inca nu ma pot dumiri la o a doua vizionare daca e o forma de entuziasm extrem sau de protest. :)))

Gata, iertare, Noapte buna !

andreiraduM spunea...

wow!
... asa ceva!
:))
Nu mai pot de ras. Prima data am crezut ca e bolnavior. Am avut cules o data o babuce bolnava de pe strada care avea simptomele papagalului din clip.
Doctorul veterniar a zis ca e infestat cu un virus si ca i-a afectat creierul (crede el) mi-a dat niste injectii (6 in total pentru 6 zile) dar mi-a spus din start ca nu ii da sanse de supravietuire.
Dupa 4 zile de tratament si indopat gusa cu papa, babucea s-a facut bine, dupa inca alte 4 manca singur si a inceput sa zboare, dupa alte 5 i-am dat drumul acolo unde l-am gasit.
:)
Acum imi dau seama de la ce i se tragea!
De la galagia aceea de muzica.
:))
O reactie adversa.
:))
Sarut'mana, Maria.
Acesta chiar a fost de BUNA DISPOZITIE!
:))

Administrator spunea...

:)
Eu nu ma pricep la babuce, dar as zice ca nu e bolnav si ca pare sa-i placa sa isi coordoneze miscarile dupa ritm. Doamne iarta-ma, ca n-am crezut niciodata ! :))))
Noptare faina !

alessia spunea...

Bună dimineaţaaa, cu gura pân' la urechi! :))))

Ia uitaţi aici...reacţii adverse! :))

http://www.youtube.com/watch?v=0J7xuVsaG5Q&feature=related

Hai să ne fie ziulica BUCURIE!

VĂ IUBEEEESC! :)

http://www.youtube.com/watch?v=qXo3NFqkaRM&feature=related

PTRUPTRUCEA spunea...

Andreiule.... Am facut o nasaramba... dar sper totusi sa-ti pplaca... :))))))))))))

andreiraduM spunea...

'neatza, frumosilor, chiparosilor!
Maria, dap. Asa zic si io.
Cred ca si babucea gasita de mine nu era bolnava si ca nu s-a facut bine datorita injectiilor, ci ii trecuse "efectul de muzica".
:))

alessia, verdele tau e "de belea"!
:))

Ptruptrucila, te salut cu mare drag!
Ma bucur ca ai scoborat printre noi.
:)
"nasaramba" ta e buuuna de tot!
Numai ca cel care tragea la oua ar fi trebuit sa fie FEMEIE!
:))
Mi-ar fi placut foarte mult. Poate asa, unele femei incep sa-si recapete increderea in ele, si sa nu mai stea atarnate de pantalonii barbatilor.

O zi de mare arta, tuturor!
:))

alessia spunea...

Blue Freedom spunea în decembrie 2010 pe "Blogu' lu' Lori":

Bună ziua la domniile voastre!

Acest "Cap limpede" numit Alessia a făcut un rezumat pertinent al întâmplărilor.
:))
Cam asta-i povestea. Ea ar mai trebui completată cu o scurtă concluzie personală:

O mână de oameni inimoşi şi sinceri în bunele lor intenţii, au cules din virtual o pasăre cu aripile rupte şi-au oblojit-o ca să-şi reia zborul.

Fără ei, ar fi murit de-a binelea, deşi, într-un anume sens, a murit şi înviat de câteva ori.

Mda, am literaturizat oarecum, dar esenţa se păstrează.

Cei despre care vorbeşte Alessia (incluzând-o şi pe ea, fireşte)au dat dovadă de iubire necondiţionată şi au oferit o lecţie de omenie cum rar avem ocazia să întâlnim într-o viaţă.
:)

Aşa cum am spus, Andrei a făcut ceea ce era necesar ca să ies din situaţia nefericită în care mă aflam. E complicat de explicat... Din afară părea un abuz, de suportat chiar suportam cu dificultate (de aceea mă şi retrag atunci când devine insuportabil), dar scopul e unul care merită cu prisosinţă.
Iar Andrei chiar este un erou şi chiar merită recunoştinţa şi iubirea sinceră a celor pentru care luptă.
:)

23 decembrie 2010, 11:21

....

Întreaga POVESTE DE CRĂCIUN aici:

http://cufarulcuamintiri-alessia.blogspot.com/2011/06/povestea-gastii-noastre.html

andreiraduM spunea...

:))
Lucruri uitate si reamintite. Noroc de "cufarul cu amintiri".
Acum, sa fim realisti, s-a exagerat mult in privinta mea.
NU SUNT EROU, ci doar o tartacutza ascutita care raneste fiintele vulnerabile.
:))
Dar fiecare om are defecte...
SAU sunt UN EROU NEGATIV!
:))
Ma prinde mai bine acest rol!
:))

alessia spunea...

:)))

Păi, dacă ai fi fost un erou...pozitiv :),
"partizanatul" meu ar mai fi fost "jenant", a, spune tu! :)))


Aşa este: noroc cu Cufărul de amintiri! :)
În care voi mai pune la păstrare şi alte edificatoare dialoguri pentru tot ce am ştiut noi, cu toţii, să fim, să gândim şi să simţim în anii FRUMOŞI din urmă, care ne-au legat pentru totdeauna.:)

O fi "jenant":)), dar pup şi iară pup...tărtăcuţa ta ascuţită şi prea lesne zdrelitoare, NA! :)

Rontziki spunea...

Într-un târziu, cu scuzele de rigoare, mi-am făcut şi eu timp să citesc ideile interesante pe care le-ai supus dezbaterii şi să-mi scormonesc părerile pentru a răspunde :)

Le iau pe litere, că, la câte comentarii s-au strâns, nu m-am descurcat să tot derulez pe pagină şi am făcut ca la şcoală :))

a. Cred că nu mai mult decât este şi comportamentul bărbaţilor influenţat de cel al femeilor…atât la nivelul unui cuplu, cât şi în general…suntem cumva interdependenţi, direct sau indirect, acţiunile şi inacţiunile unora influenţează acţiunile şi inacţiunile celorlalţi şi automat, comportamentul este influenţat. Fireşte, există de fiecare dată componenta personală, adică un anume comportament nu determină acelaşi comportament la mai multe persoane influenţate de el.

b. Din contră, poate fi dovada clasică de influenţă…Un comportament masculin de un anumit tip poate face o femeie să resimtă o mai mare nevoie de independenţă financiară, socială, în timp ce un alt comportament poate face o femeie mai dependentă, de ex.
Dacă vorbim despre independenţa socială, financiară a femeilor, spre care s-a mişcat societatea în ultimul veac, nu putem exclude posibilitatea ca un factor determinant să fi fost comportamentul masculin şi, de aici, influenţa clară asupra comportamentului feminine şi a nevoii de independenţă. Dorinţa femeii de a nu se mai lăsa cu funia altuia în puţ, ca să zic aşa, a venit şi din faptul că, procedând aşa, a rămas de nenumărate ori în puţ, în sensul de a fi fost tratată în modalităţi nu întotdeauna umane, ca să nu zic plăcute.

c. Nu, chiar n-aş putea spune că bărbaţii vor doar sex. Surprinzător, bărbaţii sunt parcă mai sensibili decât femeile la atenţie, grijă şi afecţiune…

d. Având în vedere răspunsul de mai sus, aş glumi spunând că dacă bărbaţii nu ar fi atât de demanding cu ce-am scris că vor de la femei, poate m-aş mărita :))

e. Din păcate, a obţine bani a devenit o obsesie pentru toată lumea…n-aş putea spune că un el e mai obsedat decât o ea de a câştiga bani, ba, în ultima vreme, am impresia că ele parcă sunt mai preocupate de a face bani, dar e posibil să mă înşel, vorbind numai de ce văd în jur…
Cât despre cheltuire, iarăşi aş spune că, pe măsura obsesiei de a obţine bani, vine şi damblaua de a cheltui bani, atât pentru ei, cât şi pentru ele.

f. După părerea mea, da, vârsta poate fi un impediment într-o relaţie…pot fi şi excepţii, desigur, dar în principiu o diferenţă foarte mare nu mi se pare tocmai ok.

g. Din păcate, iubirea e oarecum condiţionată de nişte factori, printre care şi etatea…şi nu i-aş zice prejudecată, ci realitate…Dacă vorbim e iubire în starea aceea pură de îndrăgosteală, atunci putem vorbi de una necondiţionată, care nu ţine cont de etate şi nici de alţi factori, dar, în momentul în care devine o relaţie, ca în întrebarea de mai sus, diverşi factori îşi arată importanţa şi, vrem, nu vrem, chiar reuşesc să corodeze relaţie şi să influenţeze pe ici, pe colo, prin punctele esenţiale, şi sentimentele…Toate astea sunt şi consecinţe ale educaţiei, ale convenţiilor, ale realităţii de zi cu zi, ca să zic aşa…într-o lume mult mai simplă, cum îmi place să cred că era cândva, şi relaţiile dintre oameni erau mai simple în ce priveşte factorii care influenţau sentimentele…existau o mulţime de impedimente de ordin social şi în alte vremuri, dar nu ştiu dacă reuşeau să convingă interior.

h. Oho, întrebări peste întrebări…cu răspunsurile mai greu :)) Cred că sunt mai multe cauze care au determinat modificări ale raporturilor dintre bărbaţi şi femei…unele modificări necesare, altele generate de inerţie...nu ştiu dacă, în istoria omenirii, a existat vreo perioadă în care relaţiile dintre oameni să fie aşa cum ar trebui…şi dacă ne gândim la cum au fost de-a lungul timpului, la cum sunt acum, ajungem la concluzia că “şi-aşa-i rău, şi-aşa nu-i bine” şi atunci nu ne rămâne să sperăm într-un viitor mai echilibrat :)

g. păi, întâi de toate, ca tot omul, în propriile experienţe :)), apoi în jur, apoi în diverse citite, văzute, auzite...

Trimiteți un comentariu

îndrăzneşte!

 

Blog Archive