Gurumic Oreste spune:

miercuri, 30 noiembrie 2011

ca binele este inteligent si raul este prost!



" Raul nu contine in sine nici un graunte de inteligenta, deci este prost si prin urmare condamnat esecului. Un singur motiv este capabil sa desire iluzia generata in imparatia raului: nimanui nu-i place cu adevarat un tiran, iar raul se defineste prin impunere.

Omul rau nu-si poate atrage loialitatea celorlalti decat generand frica. Din pacate, in cultura fricii isi rateaza minunata experienta a vietii toti lasii, slugarnicii si natangii care executa tematori ordinile tiranului. "
" Omul rau nu mai are nevoie de dusmani. In mod inevitabil raul generat de ei, transformat in paranoia se intoarce impotriva, mancand ca un cancer lumina launtrica, sursa vietii. Tiranii mor uscati de seva si incrancenati intr-un ultim scrasnet al dintilor."
" Binele este ca o samanta care incolteste pe terenul raului si are o putere enorma. Intotdeauna revolutiile vor rasturna tiraniile si opresiunea.
Inarmati cu intelepciune, cunoastere si iubire, fiii binelui incep sa taie raul de la radacina, incalzind inimile oamenilor, dand speranta celor obiditi. Pace, lumina si iubire, iata armele secrete ale Binelui. "

M-au facut sa zambesc afirmatiile guruluimic. De ce? Din simplul motiv pentru ca a eludat istoria doar ca sa-i iasa enuntul "spiritualist". Raul nu numai ca este inteligent, este atat de viclean, atat de pervers, atat de meschin, incat cu greu sapiensii il pot struni, controla.
Lumea sapiensilor, de-a pururi, a fost condusa de rau, chiar daca initial parea ca este binele... raul poate imbraca si hainele binelui pentru a obtine ce-si doreste. Lumea sapinesilor, de-a pururi, a fost condusa de tiranie (sub o forma sau alta), prin FRICA!
El spune ca revolutiile au eliminat tiranii. Nu, nu au eliminat tiranii, ci doar  AU INLOCUIT. Pentru catva timp, a dat impresia sapiensului de rand ca a schimbat in bine starea de fapt. In realitate, binele asteptat s-a dovedit un alt rau, poate mult mai crancen decat cel ce a fost "eliminat".
El (gurumicorestecareste) mai spune ca tiranii mor uscati si incrancenati...
:)
Cum sa nu zambesti la o astfel de afirmatie?! Cati oameni, de pe aceasta planeta a supravietuirii, nu mor uscati la propriu (nu figurat), incrancenati si scrasnind din dinti de neputinta, foame, chin, suferinta?!
Astfel gandeste "binele"? Ca cei ce opreseaza sfarsesc in mod dramatic, uitand ca in mod cu mult mai dramatic se sting milioane de vieti?
"fiii binelui incep sa taie raul de la radacina...", mai spune gurumicoreste!
Care fii, care rau taiat de la radacina?
Unde sa privim sa-i vedem pe acesti fii? In care adancime, abis, sa privim pentru a vedea radacinile raului taiate?
Si care este rezultatul acestei "actiuni"? SPERANTA! Da speranta celor obiditi! :)
Bravo, gurumicoreste! Tot cu speranta ii hraniti pe sapiensi?!

15 opinii:

DUMNEZEU spunea...

Buna minunatule si multdaruitule cu har copil al meu Andrei!
:)
Ma bucur ca suntem iar impreuna si aceasta este bine si imi pare rau ca se intampla tot mai rar, si aceasta este rau...
:)
RAU si BINE
Iata doua notiuni abstracte, relative doar mintii omului care le-a scornit, cu valoare practica doar pentru el, traduse in ultima instanta prin a fi sau a nu-i fi lui convenabil un anume lucru sau fenomen, de care evident, vorba ta, Universului nu-i pasa.

Si pentru ca Binele si Raul nu pot fi detectate decat ca efecte reale sau presupuse, logica, legea cauzalitatii l-a indemnat pe om sa determine cauza. Hazardul sau intamplarea nu erau convenabile, caci ele nu au discernamant, neavand o minte care sa gandeasca un Bine sau un Rau si-atunci, presupunand ca, cauza lor o reprezinta o intentie, aceea de a face bine sau rau, iar ca intentia este neaparat rezultatul unei inteligente, au gasit de cuviinta sa aduca pe piata moralei doua minti, care se presupun dar se contrapun, carora le-au zis Dumnezeu, respectiv Satan... Aceasta s-a intamplat intr-o varianta de gandire umana, cea iudeo-crestina, caci in diverse alte mituri intalnim alte denumiri ale acestor doua minti, sau, dupa caz doar a unei singure minti, neaparat de natura divina, care le contine pe amandoua...

BINELE SI RAUL INDIVIDUAL
Si-acum, odata ce au avut si jucatorii din arena moralei, "Diavolul si Bunul Dumnezeu", au pus intre ei un Liber Arbitru (ca manifestare prezumtiva a discernamatului) si au inceput sa lucreze la psihologia lor.

Si hai sa ne uitam putin in terenul de joc!
Se presupune, se zice si se crede ca cea mai mare inselatorie a diavolului este sa te faca sa crezi ORICE! Ce ar presupune acest lucru? Ca Raul este mai inteligent decat Binele, adica concluzia pe care ai tras-o tu.
:)
Concluzia practica este aceea ca intotdeauna, Ucigaltoaca fix cu Liberul Arbitru te lucreaza... :))) Si inca la subliminal... Bunaoara el ma lucreaza pe mine (nu pe Mine) nevrednicul, cel care am indraznit sa abordez sub forma de nick, Slavit si Vesnic Laudat Numele Lui.. si ma munceste si imi sopteste la ureche ce sa-ti scriu... :)Piei drace! Ptiu! :)))

Urmeaza... :)

DUMNEZEU spunea...

BINELE SI RAUL SOCIAL
Binele si Raul social sunt categorii care rezulta din actiunea Puterii in plan social.... Adica, mai pe sleau, rezultatele in plan social ale actiunilor ciomagarilor care conduc turmele de oameni. Caci intre noi fie vorba, turmele lasate de capul lor se salbaticesc si nu mai pot fi mulse, si nu de haosul si anarhia care s-ar naste le-ar pasa ciomagarilor, ci de faptul ca nu ar mai putea sa le ia chisleagul. Cateodata cate o Bisisica se pune de-a doua si daca nu este repede ciomagita bine, ea devine un ciomagar... Se alchimizeaza... Multe Bisisici cu creiere de ciomagari sunt in turma dar nu ies la iveala decat atunci cand Binele se hotaraste sa ciomageasca Raul... (vai, vai cat de pervers, crud si rau devine atunci Binele in plina aciune justitiara!). Ce se-ntampla mai departe am vazut cu totii - vezi si "Ferma animalelor" . De unde tragem concluzia fireasca dupa atata istorie intamplata, ca Binele exista doar din cand in cand, dupa care cade inapoi in derizoriu sub forma de Sanchi!

Manipularea catre Sanchi-Bine, sau catre Rau, indiferent ca a plecat din sanul unei familii, al unui trib, uniune de triburi, stat scalvagist, feudal sau modern, a avut intotdeauna doua instrumente principale si anume

CIOMAGUL SI PRAFUL IN OCHI
Despre asta insa voi vorbi cu alta ocazie

De ce se-ntampla ca nedreptatea si Raul sa se propage atat de repede si sa se mentina? De ce?
Pai sa-ti spun Eu, de ce.... Pentru ca Mama Natura (nu Eu!:)) este o catea. Ea il construieste in continuare pe om asa cum a construit toate vietatile... amorale. Deindata ce se naste, amoral fiind, caci de unde este sa stie bietul prunc ca pe lumea in care a venit, stramosii sai au inventat coduri morale si etice, ei bine, odata cu setul de valori si cu educatia primite, omul incepe sa balanseze toata viata intre aceste doua notiuni, de Bine sau de Rau, si le incarca exact cu intelesul care ii convine lui si... actioneaza in consecinta... Morala este cea care i-a stricat capul omului... Cunoasterea Binelui si a Raului, de care a-ncercat Dumnezeu sa-i tina departe pe Adam si pe Eva, s-a dovedit in final a fi O MARE CALAMITATE IN LEGEA FIREASCA A NATURALULUI, o nenorocire atat pentru specia umana cat si pentru intreg ecosistemul.

Si atunci OMUL, cea mai minunata si perfecta fiinta din Univers (dupa Mine evident care paradoxal sunt si creatia lui), cea a carei minte lumineaza abisurile, a carui arta incalzeste inimile ingerilor, care a-nceput sa cucereasca spatiul cosmic, ei bine el, Omul acesta minunat si plin de Iubire si insetat de Pace, Lumina, Adevar si Cunoastere, el, suprema Mea Creatie, este paradoxal si cu mare parere de rau, cantitativ dar si calitativ vorbind, UN MARE IMBECIL.
Ma iertai va rog... toata lumea stie ca persoanele de fata sunt apriori excluse de la concluzia Mea apoteotica....
V-am pus tuturor degetul pe frunte.
Fiti binecuvantati!

Anonim spunea...

La Multi Ani Andrei!

andreiraduM spunea...

:)

artistic, salut!
Multam frumos.
Bucurie sa te revad.

ManZeu, eu nu filozofez atat, ca nu mai am motive sa filozofez pe marginea a doua ("lucruri") manifestari concrete.
Ca e bine/rau individual, social, nici ca mai conteaza.

Cele doua "notiuni" se manifesta in acest plan, si le simte oricare fiinta, chiar daca nu orice fiinta le constientizeaza.
Teoria ca nu exista rau/bine, pentru mine este un fel de frecat ridichia pentru ca altceva nu mai are ce freca mintea celui ce a enuntat-o.

Exista RAU, exista BINE!
Partea nashpa este ca sapiensul a transformat raul intr-o arta si a propulsat-o, extins-o, imprejurul sau (al omului) atat de mult incat tot ce este in preajma sufera din pricina aceasta.
In fine... nu despre rau si bine voiam o "plemica", ci despre cele scrise de catre gurumicorestecareeste, o imbecilitate spiritualistica.
Nu sunt fii care sa taie radacini ale raului, pentru ca raul nu are radacini!
Dupa cum nici binele nu are radacini!
Iar speranta cu care-i hraneste in continuare pe naivi deja imi repugna.

Traim in mileniul ipocriziei maxime.

De ce a vrut Dumnezeu sa-i tina departe de "cunoasterea" binelui si raului?
Sau, a vrut El sa-i tina departe?
:)
Snoave antice... parerea mea.

Cum arata starea in absenta binelui/raului?
:)
Cam ca o tartufa...

INCERTITUDINI spunea...

La mulți ani de fericire!!
La minepe blog, ai o dedicație!

pandhora spunea...

la multi ani azi de ziua noastra!
la multi ani Romania!

Anonim spunea...

la multi ani

Dan Ioanitescu spunea...

Mi-e tare dor... de mine, de tine, de noi.
:)
http://rodulpamantului.blogspot.com/2011/12/bleu-ciel.html

PTRUPTRUCEA spunea...

Buna seara doamnilor si domnilor hai noroc!
Andreiule,
:)
Io am fost la domnu Dan. Tu nu mergi!?

Anonim spunea...

Ce e aia tartufă?
Vorbiţi cifrat?
:))

Anonim spunea...

"comentariul dvs. va fi vizibil după aprobare"???!!!

Andrei, ce s-a întâmplat?
:(

andreiraduM spunea...

:)
Sarut'mana, fata frumos colorata!
Nu, nu am moderare.
Sau... mai bine zis: exista moderare pentru postarile mai vechi de o saptamana.

Ce e aia "tartufa"?
in opinia mea este o chestie precum o balega... ceva similar!
:))

Dan spunea...

Tot ce spui tu (sau citezi) este adevarat. Dar CÂND?

Anonim spunea...

Am priceput!
:))
Deci, când aud de tartufă tre'i să fiu foarte vigilentă şi să nu cad în capcana de a crede că-i vreo ciupercă comestibilă, că iau ditamai plasa!

andreiraduM spunea...

:)
Dan, te salut!
Odata cu intrebarea "cand", a disparut in neant adevarul!
:))

Isis, saurt'mana!
:)
acum depinde de fiecare ce conotatie ii da, ce asociere face.
:))

Trimiteți un comentariu

îndrăzneşte!

 

Blog Archive