Romanilor LE PASA!

luni, 16 ianuarie 2012

In sfarsit, romanii au descoperit ca-si pot face auzite doleantele. Au descoperit exercitiul democratic.
Ca nu sunt o cantitate neglijabila si manevrabila, buna doar de a da votul celor ce se cred capabil sa guverneze o tara.
Romanii s-au trezit!
Dupa atatea legi asumate, dupa atatea directive si impuneri, dupa atatea amputari si suprataxe, romanii au descoperit ca pot spune NU!
Sper ca violentele sa inceteze iar numarul celor care protesteaza sa fie din ce in ce mai mare. Este momentul cand fiecare roman poate spune, nu la coltul strazii, nu la o cafea cu prietenii, nu pe scara blocului, nu pe bloguri, ci in strada, ceea ce are de spus, intr-un mod civilizat!

8 opinii:

RobertN spunea...

Romanilor intotdeauna le-a pasat, au avut insa multa rabdare ceea ce ii face pe vinovati si mai vinovati, pentru ca au abuzat de increderea si rabdarea celorlalti.

Sorin spunea...

Marea lehamite ce ne caracteizează (motivat) ne face imuni la ce-i în jurul nostru , am obosit să ne mai pese , dar şi asta are o limită . Ceea ce se întâmplă este urmarea . Nu că am avea alţii mai buni de-ales , doar că vrem mai bine şi nu contează cine-ce .

Dan Ioanitescu spunea...

Buna seara Andreiule,

Din pacate, desi ar fi de dorit sa fie ceea ce crezi tu ca se intampla, si anume o "trezire", chestiune dubitabila dupa manuta de oameni care iese in strada, eu cred ca este o mica mare manipulare.... O alta "revolutie"

O REVOLUTIA JENANTA

Meciul intre Galeriile de fotbal reunite si Jandarmeria romana din Piata Universitatii s-a incheiat.
Astazi au aparut cativa pensionari care evident ca au timp si niscai mahalagii. Revolutionarii de profesie inca nu si-au facut aparitia caci au niste privilegii de pierdut.
Televiziunile neprihanite, reprezentand a patra putere in stat s-au strofocat in van sa instige la violenta.
Partidele de pe tusa balesc si freamata in continuare nerabdatori cu ochii la ciolan... si dau declaratii. Vestea buna este ca nu s-a furat chiar totul, caci inca mai este ceva carne pe os, altfel nu i-ar impinge pe "manifestanti" sa zbiere incrucisat si sa arunce cu pietre. Sindicatele au fost pregatite pentru manifestatii joi... ca este evident ca prima incercare se pare ca a esuat.

Daca maine viscoleste... ne culcam la loc.

Dupa Marea Mascarada din decembrie 89, cine mai crede in revolutii ? Cine?

Parerea mea... ! Drastica, neplacuta dar onesta. M-as bucura sa gresesc...

Schimbarea pe care o cere tot omul amarat - si recunosc ca marea majoritate este vai de mama ei, trebuie sa inceapa cu el insusi... Maine la vot, in cazul unor noi alegeri iar incepe mascarada cu mici, bere, faina, adidasi si evident bani.

Cuvinte cheie: jalnic, patetic, ridicol, jenant, penibil, hilar, romanesc, lamentabil.

Trezit dupa parerea mea este acel om caruia i s-a trezit constiinta.

andreiraduM spunea...

Salutare, frumosilor, chiparosilor!

:)
Cel din urma, cel dintai!

Bunule, manutza aceea este totusi a unui urias...
:)
Printre acei "manipulati" ma numar si eu, si altii ca mine!
Nu este o "revolutie" este un semn ca romanii nu sunt "mamligi"!

Nu prea au loc "revolutionarii de profesie" pentru ca nu revolutia este intentia, ci schimbarea "democratilor" nedemocrati.

:)
Nu stiu unde ai vazut tu la tembeliziuni "instigare la violenta", poate prinzi posturi straine...

Partidele din opozitie, este adevarat, "balesc" dar cine nu ar bali atunci cand miroase carne, cascaval, putere?!
Nu numai in Romania, ci oriunde pe acest pamant! Si unde scrie ca oamenii nu au voie sa "baleasca", fie in gasca, fie individual?!
:)

Peste tot in lume, cand au loc manifestatii de acest gen, se gasesc si oameni cu tartacuta-n dungi care sa arunce cu molotoave, pietre si alte obiecte de acest gen.
Nu suntem singura tara unde exista tartacutze-n dunga!

Prima incercare a sindicatelor o fi esuat, insa incercarile din strada a oamenilor fara lideri a dat roade!
Guvernantii vor "dialog", au retras legea si l-au reprimit pe Arafat!
:))
Degeaba totusi nu-i degeaba!

Pentru a fi trezita constiinta, e musai ca acel om sa aiba constiinta.

Diferenta, in opinia mea, intre acei batrani "care au timp" si cei care comenteaza privind totul la tembelizor de pe o canapea unde-si consuma linistiti berea, vinul sau mai stiu eu ce alcool, este una semnificativa!
Este cea la care faceai tu apel!
CONSTIINTA!

Schimbarile de-a lungul istoriei sapiensilor nu au fost facute cu ajutorul alora de au privit de pe margine "fenomenul", ci cu ajutorul celor ce au iesit in strada "manipulati".
Manipulati fie de nevoile lor, fie manipulati de alti oameni care aveau interesele lor (de gashca, grup), fie de deziderate etc.

Locul pe canapea este prolific pentru oamenii care nu au coloana vertebrala, carora nu le pasa ce se intampla cu semenii lor atata timp cat ei o duc bine... prolific in sensul de a emana "judecati de valoare", de a analiza multimea si a o cataloga, pana la a o jigni, situandu-se pe o treapta superioara in proprii lor ochi.

:)

SoriN, nu avem de ales ceva mai bun pentru ca cei buni sunt infundati pe undeva... cati romani profesionisti au si coloana vertebrala (constiinta)precum a avut dr. Arafat?
Important este faptul ca romanii au descoperit ca se pot face AUZITI!

Robert, nu stiu daca intotdeauna le-a pasat. Sunt inca foarte multi carora nu le pasa, ba mai mult, isi aroga statutul de oameni superiori datori sa judece si sa catalogheze o manifestatie.
Unitatea nu i-a caracterizat pe romani, niciodata, din nefericire!

Scorchfield spunea...

Sigur nu imităm, chiar prostește.
Sigur nu ne dăm mari, chiar aiurea.
Hai să fie greșeala mea și de mâine să nu mai scriu nimic!

P.S. Sunt apolitic. Recunosc zoon politikon tot sunt!

andreiraduM spunea...

Scorchfield, te salut!
:soc:
sunbt deja bulversat de ceea ce se intampla in politica romaneasca, ma mai bulversezi si tu.
Tradu-mi, rogu-te, mesajul, pentru ca eu nu inteleg nimic, cu exceptia faptului ca "suntem animale politice" toti, indiferent ca facem referire la politica sau la interesele de grup, de clasa sau de rasa...

Scorchfield spunea...

Fără a cădea în plasa vreunui concept nou social, fără vreo teorie a conspirației; românului nu-i stă bine dacă nu se bălăcește de două ori în aceeași idee, crezând astfel că-i mai dă cineva voie să uite că mai are ceva de făcut.

Asta-i revoluție? avem vreo dictatură? n-avem partide? n-avem lingăi? n-avem TV-uri (televizuini-am scris bine), n-avem Austria, Elveția, Franța, Grecia etc.

Cine ne ține aici?

andreiraduM spunea...

:)
'neatza!
Scorchfield, multumesc pentru traducere.
:)
Eu tot nu am inteles ce vrei sa spui, dar important este ca ai spus...
:)
Raspund la intrebari:
1. NU,nu este revolutie!
2. Da, avem o dictatura! (nu cea inteleasa de romanasul dospit in decenii de dictatura unde nu avea voie sa vorbeasca, sa injure sau sa iasa in afara granitelor tarii fara a fi membru consacrat in pcr).
Este dictatura in masura in care legile trec asumate, rand pe rand, cu complicitatea opozitiei, cu complicitatea romanilor care cred ca "a scanda" inseamna "revolutie"!
3. avem partide! Toate au acelasi nucleu!
4. Avem lingai! Multi, obedienti, meschini si cu tartacuta-n dungi!
5. Avem si tembeliziuni! Dar nu tembeliziunile adopta sau abroga legi!
6. Nu avem Austrie, Franta, Elvetie, Grecie etc. Europa are!
:))

Trimiteți un comentariu

îndrăzneşte!

 

Blog Archive